صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

علمای دینی: نام‌های فاسدان را در منبرها افشا می‌کنیم

علمای دینی: نام‌های فاسدان را در منبرها افشا می‌کنیم

عالمان دینی در کشور هشدار دادند که برای مبارزه با فساد اداری نامهای "افراد فاسد" را از طریق منبر افشا خواهند کرد.
بیش از دوصد روحانی از سراسر کشور دیروز (شنبه ششم اسد) در نشستی در کابل که زیر نام "صدای منبر بر ضد فساد اداری" از سوی لوی سارنوالی برگزار شده است، حضور داشتند. آنها از فراگیر شدن فساد اداری در کشور انتقاد کردند.
قیام الدین کشاف، رئیس شورای علمای کشور، منبر مساجد را قویتر از رسانهها خواند و از عالمان دین خواست برای اصلاح جامعه از آن استفاده کنند.
او گفت که فساد اداری جامعه افغانستان را تباه کرده و در حال حاضر اکثریت ادارات دولتی افغانستان فاسد هستند.
آقای کشاف از فساد اداری به عنوان وسیله تشدید جنگ یاد کرد و از تمام عالمان دین خواست مبارزه خود را با فساد اداری شروع کنند.
او از تمام ملا امامان خواست افراد غاصب، مفسد، اختلاسگر، رشوهخوار و رشوه دهنده را به همه مردم معرفی کنند.
قاسم حلیمی، عضو دیگر شورای سرتاسری علمای کشور نیز در این نشست از تمام ملا امامان مساجد خواست با صداقت و با صراحت، نام افراد فاسد را بگیرند. او از مردم نیز خواست یکجا با آنها برای مبارزه با فساد دست به کار شوند.
به گزارش بی بی سی، فرید حمیدی، لوی سارنوال کشور نیز با توجه به جایگاه عالمان دین در بین مردم، از اهمیت نقش آنها در مبارزه با فساد اداری یاد کرد. او به تلاشهای اخیر عالمان دین برای آوردن صلح به افغانستان اشاره کرد و گفت صلح با فساد ممکن نیست.
آقای حمیدی تاکید کرد که اکنون فساد در حال از بین بردن تار و پود و ریشههای ملت افغانستان است.
او گفت که دولت به تنهایی و با مجازات افراد فاسد نمیتواند در این روند کامیاب شود و ضرورت به همکاری عالمان دین و مردم به خصوص در بخش پیشگیری از وقوع فساد هستند. وی تاکید کرد که عالمان دین باید مانع قباحت زدایی از فساد در جامعه شوند. به باور او با گسترش مشکل فساد اداری، اکنون حساسیت اجتماعی در مقابل آن کم شده است.
لوی سارنوال کشور گفت از پیشنهادات و طرحهای عالمان دین برای این مبارزه استفاده میکند.
نشست علما در شهر کابل برای مبارزه با فساد امروز یکشنبه 7 اسد، نیز ادامه خواهد داشت.
فساد اداری یکی از بزرگترین چالشهای دولت است. به اساس آخرین رده بندی سازمان شفافیت بینالمللی، افغانستان در فهرست فاسدترین کشورهای جهان، جایگاه چهارم را دارد.