صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت عدلیه: قاچاق انسان دومین منبع تمویل تروریزم است

 وزارت عدلیه: قاچاق انسان دومین منبع تمویل تروریزم است

وزارت عدلیه کشور اعلام کرده که قاچاق انسان پس از قاچاق مواد مخدر، دومین منبع تمویل تروریزم بینالمللی است.
نایف ریاضت، رئیس کمیته تخنیکی کمیسیون عالی مبارزه با قاچاق انسان در وزارت عدلیه، دیروز دوشنبه 8 اسد، در مراسمی به مناسبت "روز جهانی مبارزه علیه قاچاق انسان" گفت افغانستان در عرصه قاچاق انسان، به عنوان کشور مبداء، ترانزیت و مقصد به شمار میرود."
به گفته آقای ریاضت، قربانیان قاچاق انسان عمدتا اقشار آسیب پذیر جامعه، همانند زنان، کودکان و نوجوانان هستند.
او افزود، اما افغانستان در عرصه مبارزه با قاچاق انسان دستاوردهای خوبی داشته است. از جمله این دستاوردها، تعریف قاچاق انسان در کد جزا به عنوان یک جرم و تعیین جرم برای مجرمان است.
آقای ریاضت گفت که با توجه به این دستاوردها، جایگاه افغانستان در این عرصه نیز بهبود یافته است. او گفت که "بر اساس راپور وزارت امور خارجه آمریکا که هر سال، یکبار به نشر میرسد، افغانستان در سال 2016  در ردۀ دوم نظارت قرار داشت؛ اما با توجه به گامهایی که در این زمینه برداشته شد، در سال 2017 به ردۀ دوم بدون نظارت ارتقاء نموده است."
حکومت افغانستان مبارزه با قاچاق انسان را در سال 1390 خورشیدی آغاز کرد. اکنون یک کمیته در وزارت عدلیه کشور برای مبارزه قاچاق انسان وجود دارد و در این زمینه کار میکند.
براساس آماری که وزارت عدلیه کشور ارائه کرده، در سال ۱۳۹۶ ادارات کشفی افغانستان ۹۵ قاچاقبر را بازداشت و به نهادهای عدلی و قضایی معرفی کرده اند. ۳۳ تن از بازداشت شدگان از حبس کوتاه مدت تا اعدام محکوم شدهاند. همچنین امنیت ملی ۱۰۶ شبکه قاچاق انسان را تثبیت و شناسایی کرده و بالای ۲۸ شبکه عملیات صورت گرفته است.
حکومت برای آگاهی دهی در مورد مبارزه با قاچاق انسان، با همکاری سازمان جهانی مهاجرت (IOM ) یک دستنامه آموزشی آماده کرده و در اختیار نهادهای که با قاچاق انسان مبارزه میکنند، قرار داده است. در این رهنمود گفته شده که قاچاق انسان چیست، کیها قربانی هستند و چه کسانی باید به اتهام ارتکاب عمل قاچاق انسان، دستگیر شوند.