صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۳ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت صحت عامه: سرطان سالانه جان 15 هزار شهروند کشور را می‌گیرد

وزارت صحت عامه: سرطان سالانه جان 15 هزار شهروند کشور را می‌گیرد

وزارت صحت عامه میگوید که سالانه دست کم بیست هزار تن در کشور مبتلا به بیماریهای سرطانی میشود که حدود 15 هزار تن جان میدهند.
فیروزالدین فیروز وزیر صحت ، روز سهشنبه 9 اسد تفاهمنامهای را با سکات بروم رئیس نهاد صحی امریکایی "گلوبل میدیکل پارتنرز" به منظور درمان بیماری سرطان امضا کرد.
بر اساس این تفاهمنامه، یک مرکز همه جانبۀ تشخیص، درمان و تحقیق بیماریهای سرطانی در شفاخانه ی جمهوریت در کابل ایجاد میشود. این مرکز با پیشرفتهترین دستگاههای تشخیص و تداوی بیماریهای سرطانی مجهز خواهد شد. 
وزیر صحت عامه گفت که با ایجاد این مرکز، این امکانات در کشور پدید میآید تا بیماران سرطانی شعاع درمانی شوند. آقای فیروز افزود که بیشتر از 60 درصد بیماران سرطانی نیاز به تداوی شعاعی دارند و 40 درصد دیگر با شیوههای جراحی، کیمیاوی و بیولوژیکی در این مرکز درمان خواهند شد.
او همچنین در مورد دستگاههای این مرکز گفت که این دستگاهها دو سال پیش وارد نظام طبی جهانی شده و در کشورهایها توسعه یافته از آن کار گرفته میشود، اما کشورهای توسعه نیافته هنوز به چنین دستگاههایی دسترسی کامل ندارند.
وزیر صحت عامه تصریح کرد که این نخستین باری است که یک چنین مرکز تشخیص و تداوی سرطان در افغانستان پایه گذاری میشود.
وزارت صحت عامه میگوید که این مرکز میتواند هر سال 3 هزار بیمار سرطانی را که برای درمان به خارج از کشور میرود، در داخل کشور درمان کند.
در همین حال سکات بروم رئیس نهاد صحی گلوبل مدیکل پارتنرز گفت: در افغانستان بیشتر بیماران سرطان به دلیل مشکلات اقتصادی و نداشتن دسترسی به خدمات درمان سرطان جان میدهند.
آقای بروم افزود که ایجاد این مرکز زمینه تداوی را برای مردم افغانستان فراهم میکند. او گفت که نهاد گلوبل مدیکل پارتنرز متعهد بر همکاریهای دوامدار خود در افغانستان است.
این پروژه  دست کم 25 میلیون دالر امریکایی هزینه بر میدارد و تا یک سال دیگر به بهره برداری سپرده میشود.
این در حالی است که وزارت صحت عامه، پیش از این مراکز درمان غیر شعاعی بیماریهای سرطان را در ولایتهای کابل و هرات ایجاد کرده بود و این نخستین بار است که یک چنین مرکز درمان شعاعی سرطان با ماشین پیشرفته در کشور ایجاد میشود.