صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رونمایی دومین پلان عمل ملی قطعنامه 1325؛ حکومت مصمم به بهبود وضعیت زنان است

 رونمایی دومین پلان عمل ملی قطعنامه 1325؛  حکومت مصمم به بهبود وضعیت زنان است

وزارت امور خارجه، دومین گزارش از تطبیق پلان عمل ملی قطعنامه 1325 (زنان، صلح و امنیت) را با حضور سفیران کشورهای کمک کننده، مقامهای دولتی و نهادهای حقوق بشری رونمایی کرد.
صلاح الدین ربانی، سرپرست وزارت امور خارجه روز سهشنبه 9 اسد در محفلی که به این مناسبت برگزار شده بود، گفت که حکومت مصمم است حضور زنان را بهبود ببخشد.
آقای ربانی حضور زنان در ادارههای دولتی و روند گفتگوهای صلح را قناعت بخش خواند و افزود که مبارزه با خشونت علیه زنان، ارتقای ظرفیت زنان و گفتگوهای صلح در اولویت دولت است.
او علاوه کرد که دولت تلاش دارد، زمینه حضور تمامی اقشار جامعه را در تمامی بخشها فراهم کند به خصوص که زنان که نیمی از پیکر جامعه هستند.
آقای ربانی همچنین تصریح کرد که تبعیض با نیروی کار کشور که از نظر ظرفیت در جایگاه خوبی باشد، به رفاه و آبادانی کشور صدمه میزند.
سرپرست وزارت امور خارجه در قسمتی دیگر از سخنان خود گفت که بدون اینکه دولت در صدد تطبیق قطعنامه 1325 شورای امنیت ملل متحد باشد، دین و فرهنگ ما ایجاب میکند که این نکات را رعایت کنیم.
او خاطرنشان کرد که دولت اما متعهد است که تمامی ارزشهای حقوق بشری را طبق قطعنامه 1325 شورای امنیت سازمان ملل تطبیق کند.
 قطعنامهی ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل از دولتهای عضو میخواهد تا حضور زنان را در تمام سطوح تصمیم گیری ملی، منطقوی و سازمانهای بینالمللی  تضمین کند و شیوههای را برای جلوگیری، مدیریت و حل درگیریها طرح کند.
این قطعنامه بر مشارکت، محافظت، جلوگیری و رفاه و بهبود وضعیت زنان تاکید دارد.
رولا غنی، بانوی اول کشور در این نشست گفت که اکنون حضور زنان در عرصههای سیاسی چشمگیر است و ابراز امیدواری کرد که در انتخابات نیز حضور خوبی داشته باشند تا نمایندگان خوبی از زنان در مجلس باشند.
خانم غنی با یادآوری چهار اصل قطعنامه 1325 (مشارکت، محافظت، جلوگیری و رفاه و بهبودی) افزود که حکومت در عرصههای مختلف این اصول را رعایت کرده و جزء اولویتهای اصلی حکومت است.
او همچنین تصریح کرد که حکومت محیطی را ایجاد کرده است که اجرا و تطبیق پلان عمل قطعنامه 1325 شورای امنیت ملل متحد بسیار آسان است. افغانستان در سال ۲۰۰۳ به این قطعنامه پیوست و از همان آغاز به یک سلسله فعالیتها جهت تحقق آن آغاز کرد. از جمله مهمترین این فعالیتها تهیه پلان عمل ملی افغانستان برای زنان است.
تدامیچی یاماموتو، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان، نیز گفت که شواهدی وجود دارد که مشارکت زنان بهبود یافته است.
آقای یاماموتو افزود که مشارکت زنان مهمترین بخش قطعنامه است و اکنون حکومت با راه اندازی سهولتهای در صدد تشویق زنان برای پیوستن به نهادهای امنیتی است. او از ایجاد کودکستان و کارگاههای آموزشی در نهادهای امنیتی به عنوان یک ابزار تشویقی نام برد.
او علاوه کرد که سازمان ملل متحد نیز متعهد به همکاری و حمایت از زنان در عرصههای مختلف است که تطبیق قطعنامه یک بخش مهم این برنامه است.
حکومت پیش از نشر گزارش، برای تقویت نقش زنان در ردههای تصمیم گیری، حکومتداری و صلح نشستهایی را در نقاط مختلف کشور برگزار کرده است که در همه این نشستها تاکید بر افزایش نقش زنان در عرصههای مختلف شده است.
اما برخلاف این تلاشها، وزارت امور زنان پیش از این گزارشهایی منتشر کرده بود که حضور زنان از 23 درصد به 21 درصد کاهش یافته است. خشونت اصلیترین عامل کاهش حضور زنان در نهادهای دولتی است.