صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مبارزه با فساد در صدر برنامه های لوى سارنوالی قرار دارد

مبارزه با فساد در صدر برنامه های لوى سارنوالی قرار دارد

  در پی انتقاد سیگار از کارکرد لوی سارنوالی افغانستان در امر مبارزه با فساد، اداره لوى سارنوالی می گوید که مبارزه با فساد در صدر برنامه های این اداره قرار دارد و تا به حال چندین مقام را به میز محاکمه کشانیده است.
 مفتش ویژۀ ایالات متحده برای بازسازی افغانستان (سیگار) گفته است که از دید کشورهای کمک کننده، حکومت افغانستان در مبارزه با فساد اداری «بی قانون، ضعیف و دارای عملکرد ناقص» است و نبود اراده سیاسی سبب شده تا بیشتر قضایا در این کشور مورد رسیده گی قرار نگیرند.
اما جمشید رسولی سخنگوی اداره لوی سارنوالی، در واکنش به نشر گزارش سیگار که اداره لوی سارنوالی در مبارزه با فساد ضعیف عمل می کند، به پژواک گفته که: «گزارشی که از طرف سیگار منتشر شده، تناقضات زیادی دارد؛ زیرا اداره لوی سارنوالی کوشیده است تا فساد را از میان بردارد. موصوف افزود که مبارزه با فساد در صدر برنامه های کاری لوی سارنوالی قرار دارد.
او گفت که این نهاد بدون در نظر داشت جایگاه و مقام، افراد و اشخاص آلوده به فساد را به میز محاکمه می کشاند.
وی خاطر نشان کرد که لوی سارنوالی متعهد به مبارزه با فساد است و به خاطر پایان دادن به این «پدیده شوم» از هیچ گونه سعی و تلاش دریغ نخواهد ورزید.
موصوف افزود که در دو سال اخیر، عمده ترین فعالیت این اداره تغییر و تبدیل کارمندان بوده که این اقدام اصلاحات ساختاری مبارزه با فساد می باشد.
در گزارش سیگار، از کارکردهای لوی سارنوالی و فرید حمیدی لوی سارنوال انتقاد شده و گفته شده که وی در محاکمه کشیدن افراد زورمند و با نفوذ عملکرد ضعیف دارد.
فرید حمیدی که حدود دو ونیم سال پیش به صفت لوی سارنوال افغانستان گماشته شد، از سوی رییس جمهور محمد اشرف غنی و داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرایی حکومت به عنوان چهرۀ موثر و کارا در امر مبارزه با فساد حمایت شده است.
در عین حال، حکومت افغانستان ایجاد مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد و محاکمۀ شماری از مقام های دولتی متهم به فساد را دستاورد عملی در راستای مبارزه با فساد اداری مطرح می کند.
اما در گزارش سیگار آمده است که این مرکز، در راستای رسیدگی به قضایای فساد اداری، توانایی اندکی از خود نشان داده است و ادارات همکار با این مرکز، چون وزارت داخله که مسئول بازداشت متهمان فساد اداری است، کارکرد عملی نداشته اند.
سیگار به استناد مدارک وزارت عدلیۀ امریکا گزارش داده است که بیش از ۱۰۰ امر جلب عاملان فساد، به دلیل بی میلی وزارت داخلۀ افغانستان، تطبیق و عملی نشده یا هم «عاملان زورمند فساد» حکم جلب را نادیده گرفته و مشروعیت و صلاحیت مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد را زیر سوال برده است.
افزون بر این، به گزارش سیگار، فساد گسترده در درون مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد و ادارۀ مبارزه با جرایم سنگین لوی سارنوالیافغانستان وجود داشته و نزدیک به ۴۰ درصد څارنوالان این دو اداره در امتحان پولیگرافی یا «آزمایش دروغ یابی» ناکام مانده اند.
لوی سارنوالی افغانستان نیز به گفتۀ سیگار به نشر نتایج آزمایش پولیگرافی سارنوالان «شدیداً بی میل» بوده و با وصف درخواست های مکرر، آن را نشر نکرده است و کارمندانی که در این آزمایش ناکام مانده اند، بر اساس گزارش سیگار، هنوز هم مصروف کار اند.
به رغم اینکه حکومت وحدت ملی افغانستان در نزدیک به چهار سال گذشته خود را به مبارزۀ جدی و بی دریغ بر ضد فساد اداری متعهد خوانده است، بازهم افغانستان در این چهار سال در ردیف فاسدترین کشورهای جهان از رهگذر فساد اداری قرار داشته است.