صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

هشتمین نشست علمی بین‌المللی انستیتوت فرانسه در کابل برگزار شد

هشتمین نشست علمی بین‌المللی انستیتوت فرانسه در کابل برگزار شد

انستیتوت طبی فرانسه برای مادران و کودکان، هشتمین نشست سالانه علمی بینالمللی خود را به منظور انکشاف پایدار در کابل برگزار کرد.
این نشست علمی روز شنبه 13 اسد با حضور مقامهای بلند رتبه دولتی، مقامهای دیپلماتیک سفارت کانادا، فرانسه و بنیاد آقاخان و پژوهشگران برگزار شد.
احمد جان نعیم، معین پلان و پالیسی وزارت صحت برگزاری این نشست را برای رشد بخش صحت کشور مفید خواند و گفت که چنین نشستهای علمی باعث میشود که روشهای درمان بهبود یابد، از بیماریها جلوگیری شود و باعث ارتقای ظرفیت داکتران شود.
آقای نعیم افزود، از سوی دیگر برگزاری این نشست میتواند زمینه اشتراک تجارب را مهیا کند و مشکلاتی که در عرصه صحت وجود دارد، برطرف شود.
او در مورد انستیتوت طبی فرانسه برای مادران و کودکان (اف.ام.آی.سی) نیز گفت که این مرکز با امکانات مدرن توانسته به شهروندان خدمات خوبی ارائه کند. معین پلان و پالیسی وزارت صحت با قبول کاستیها در عرصه طبابت در کشور، گفت که وزارت تلاش میکند کاستیها را شناسایی و رفع کند.
طی سالهای اخیر، کشورهای زیادی، به خصوص فرانسه کمکهای فراوانی در عرصه صحت کرده تا این بخش بهبود یابد ولی تا هنوز حدود 60 درصد جمعیت کشور به خدمات صحی دسترسی دارد. در همین حال، فرانسیس ریچر، سفیر فرانسه گفت که فرانسه متعهد به همکاری با افغانستان است و تلاش میکند تا افغانستان در عرصه صحت پیشرفت کند.
کشور فرانسه، با همکاری بنیاد آقاخان تاکنون در بخشهای مختلف امکانات صحی را مهیا کرده است. نورجهان موانی، نماینده دیپلماتیک شبکه انکشافی آقاخان، بر اهمیت تحقیق و اشتراک دانش مبتنی بر شواهد علمی در دانشگاهها تاکید کرد و گفت که این روش نقش حیاتی در بهبود صحت و رفاه مردم دارد.
خانم موانی افزود که ما با برگزاری این نشست علمی میخواهیم فرهنگ تحقیق را در افغانستان نهادینه کنیم تا از طریق آن بتوانیم خدمات صحی را بهبود بخشیم.
او به شعار "هر کس در همه جا" سازمان جهانی صحت اشاره کرد و گفت که ما به عنوان همکار دولت افغانستان اینجا هستیم تا به این هدف برسیم.
ریک پیپرکورن، نماینده سازمان صحت جهانی در افغانستان نیز این نشست را مهم خواند و گفت این نشست علمی میتواند به وزارت صحت و همکارانش کمک کند تا پالیسی و پلانهای مبتنی بر شواهد را به منظور رسیدگی به آن مسایل تهیه و تدوین کند.
آقای پیپرکورن افزود که ضروری است دولت افغانستان و همکاران بینالمللی؛ تمویل کنندگان سطح سرمایهگذاری خود را افزایش دهد تا برای هر شخص در هر مکان خدمات ارایه شود.
وزارت صحت عامه به منظور دسترسی بهتر شهروندان به تکنالوژی طبی، تصمیم دارد که طی دو سال آینده 15 شفاخانه ولایت را با شفاخانهها مرکز وصل کند تا خدمات بهتری ارائه شود.
این طرح به تازگی امضا شده است و تا دو سال دیگر اجرایی خواهد شد و در صورتی که نتیجه مثبت بدهد تمامی شفاخانهها کشور باهم وصل خواهد شد.
بر اساس تحقیقات وزارت صحت عامه، اکنون حدود ۴۰۰ مرکز صحی در سراسر کشور کمبود است و با ساخت این مقدار مرکز صحی در حدود ۹۰ درصد شهروندان، به خدمات صحی دسترسی خواهند یافت.