صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

آغاز دور جدید کمپاین پولیو؛ بیش از میلیون کودک واکسین می‌شوند

آغاز دور جدید کمپاین پولیو؛ بیش از میلیون کودک واکسین می‌شوند

وزارت صحت عامه کشور اعلام کرده که دور جدید کمپاین واکسین پولیو را امروز، دوشنبه 15 اسد، آغاز می کند و در این دور 8.7 میلیون کودک واکسین میشوند.
در خبرنامه این وزارت آمده است که این کمپاین با همکاری  صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان(یونسیف) و سازمان صحی جهان ( W.H.O )، راه اندازی میشود.
وزارت صحت عامه افزوده، با وجود اینکه بیش از 8 میلیون کودک در این کمپاین واکسین میشوند، اما 1.2 میلیون کودک دیگر به دلیل اینکه تیمهای سیار به محل زندگی آنها رفته نمیتوانند، از واکسین پولیو باز میمانند. اکثر این کودکان در ولایات قندهار، هلمند و ارزگان از واکسین فلج اطفال یا پولیو، باز میمانند.
به اساس معلومات وزارت صحت عامه، براى حدود9.9 ميلیون کودک زير پنج سال، واکسين فلج اطفال و براى حدود 8.9 میلیون کودک شش ماهه الی پنج سال، کپسول های ويتامین ( A ) داده مى شود.
وزارت صحت عامه گفته که سال گذشته ١٤ واقعه مثبت فلج اطفال ثبت شده بوده، اما امسال تا حال ده واقعه در کندهار، هلمند، کنر و ننگرهار ثبت شده است.
فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه گفته است: « تمام خانواده ها باید از این فرصت استفاده نموده و خود را از واکسین نمودن اطفال شان به شمول اطفال مریض و نوزاد از این مرض فلج کننده دایمی، متیقين سازند. غلفت کردن در اين باره، یک جفای بزرگ در حق اطفال است؛ زیرا تنها راه محافظت اطفال از این مرض، واکسین کردن آنان در هر دور کمپاین می باشد.»
ستیفانو سوی (Stefano Savi ) معاون نماینده اداره یونیسف برای افغانستان نیز گفته است که هرکودک حق زندگی صحتمند را دارد و واکسین پولیو اطفال را از فلج دایمی که یک مشکل جدی  صحی در افغانستان است، محافظت می کند.
وی از والدین تقاضا کرده است که درب منازل شان را برای تیم های واکسین فلج کودکان بگشایند تا مصؤنیت اطفال شان را در مقابل این ویروس که سبب معلولیت جدی می گردد، یقینی سازند.
او گفت: «ما معتقد هستيم که افغانستان می تواند مردم خود را افتخار بخشد و مرض فلج اطفال یا پولیو را ریشه کن سازد؛ اما این تنها زمانی امکان پذیر است که هر کودک واکسین شود.»
وی از  طرف های درگیر جنگ خواست که کارکنان صحى را از مصئونيت شان مطمئن سازند تا تمام کودکان تحت پوشش اين برنامه قرار گيرند.       داکتر ریچارت پیپر کورن نماینده سازمان صحی جهان برای افغانستان نیز گفته است: «این کمپاین یک فرصت بزرگ در جهت گذاشتن یک گام دیگر براى افغانستان عاری از پولیو می باشد.»
او بر تلاش هاى بيشتر در راستاى محو بيمارى فلج کودکان تاکيد کرده و گفته است که دستاوردها در اين راستا، بايد حفظ شود و براى محو اين بيمارى تلاش هاى مشترک صورت گيرد.
بيمارى فلج کودکان یا پولیو، تنها در افغانستان، پاکستان و نایجریا وجود دارد.