صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سرور دانش: تغییر نظام انتخاباتی نیازمند بحث وسیع ملی است

سرور دانش: تغییر نظام انتخاباتی نیازمند بحث وسیع ملی است

سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری در پایان جلسات کمیته مشترک سه جانبه، گفته  که تغییر نظام انتخاباتی کشور، پیچیدگیهای خود را دارد و نیازمند بحث وسیع ملی است.
پنجمین و آخرین جلسه کمیته مشترک سه جانبه کمیسیون مستقل انتخابات، حکومت و نمایندگان شماری از احزاب سیاسی، دیروز یکشنبه 14 اسد برگزار شد. این کمیته به منظور بررسی طرح احزاب سیاسی مبنی بر تغییر نظام انتخاباتی کشور از سیستم رای واحد غیرقابل انتقال به نظام چند بعدی، تشکیل شده بود. احزاب سیاسی همچنین خواستار استفاده از تکنالوژی بایومتریک در پروسه انتخابات پیش رو و افزایش نقش نظارتی احزاب سیاسی شده بودند.
سرور دانش در پایان جلسات این کمیته، دیدگاه حکومت را در مورد طرح احزاب سیاسی ارائه کرد و گفت که تغییر نظام انتخاباتی، علاوه بر اینکه با محدودیت زمانی مواجه است، پیچیدگیهای خاص خود را دارد و نیازمند بحث وسیع ملی است.
آقای دانش افزود که حتی اگر رئیس جمهور فرمان تقنینی تغییر نظام انتخاباتی کشور را صادر کند، ممکن است این فرمان از طرف پارلمان رد شود.
معاون رئیس جمهور گفته است که بهترین راه برای تغییر نظام انتخاباتی کشور این است که پارلمان در این مورد تصمیم بگیرد.
¬¬¬¬آقای دانش همچنین گفت که حکومت نسبت طرح سه فقرهای احزاب سیاسی از لحاظ اصول هیچ مخالفتی ندارد، اما هیچ طرحی نباید باعث تأخیر در برگزاری پروسه انتخابات گردد.
او تأکید کرد که حکومت مصمم است که بر اساس وعدهاش به مردم و جامعه جهانی، انتخابات پارلمانی را در زمان تعیین شده برگزار کند و هیچ ریسکی که باعث تأخیر در برگزاری انتخابات شود، پذیرفتنی نیست.
معاون رئیس جمهور در مورد استفاده از تکنالوژی بایومتریک در پروسه انتخابات گفت که حکومت در گذشته بیش از هر نهاد دیگر در این مورد تأکید کرده و اکنون نیز در صورتی که کمیسیون مستقل انتخابات موافق باشد، حکومت مشکلی ندارد.
آقای دانش گفت که حکومت از کمیسیون مستقل انتخابات میخواهد که زمینه استفاده از تکنالوژی بایومتریک را در انتخابات ریاست جمهوری فراهم کند.
معاون رئیس جمهور گفت که حکومت تبادل نظر و گفتگو با احزاب سیاسی و نهادهای مدنی را در مورد همه مسائل ملی بخصوص انتخابات یک ضرورت میداند و بر آن تأکید دارد.
او افزود که حفظ استقلال کمیسیون مستقل انتخابات یک اصل است و مداخله دولت، احزاب وهر نهاد یا شخصی دیگر، در امور این کمیسیون پذیرفتنی نیست.
آقای دانش تاکید کرد که کمیسیون مستقل انتخابات نیز مسئولیت دارد تا با یک میکانیزم مطمئن، شفافیت انتخابات را تأمین و تضمین کند.
در این جلسه،  رئیس کمیسیون مستقل انتخابات نظارت احزاب بر پروسه انتخابات را براساس یک مکانیزم مشخص حق قانونی احزاب سیاسی دانست.
اما رئیس کمیسیون مستقل انتخابات در مورد استفاده از تکنالوژی بایومتریک گفت که استفاده از این تکنالوژی در انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی،هم از لحاظ میعاد زمانی و هم از لحاظ تضمین شفافیت و اجرای به موقع از جانب کمپنی ارائه کننده، غیر ممکن است.
کمیسیون مستقل انتخابات تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی را 28 میزان سال جاری خورشیدی اعلام کرده است.