صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سیماسمر: اکثر محبوسین رها شده به نام حزب اسلامی، طالبان اند

سیماسمر: اکثر محبوسین رها شده به نام حزب اسلامی، طالبان اند

  سیماسمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می گوید که اکثر زندانیان رها شده به نام حزب اسلامی از سوی حکومت، اعضای طالبان هستند.
بر اساس گزارش پژواک، رئییس کمیسیون مستقل حقوق بشر دیروز دوشنبه 15 اسد، در نشست تحت عنوان"پلانگذاری استراتژیک حقوق بشر" در شهر مزار شریف، گفت که بدون نظارت قوی بر توافقات صلح، نیل به صلح و ثبات ناممکن است.
او در سخنرانی خود در این نشست مدعی شد که محبوسینی که توسط حکومت به نام حزب اسلامی رها شده اند، در جمع آنها تعداد کثیری از طالبان نیز موجود اند.
موصوف گفت که با عقد قراردادها، صلح استقرار نمی یابد و  علاوه کرد که باید تلاش صورت گیرد تا زمینه برای تطبیق توافقنامه های صلح مساعدشود.
خانم سمر افزود که به دلیل عدم  نظارت  از توافقنامه صلح دولت با حزب اسلامی، اکثر زندانیان رها شده بنام اعضای حزب اسلامی، اعضای طالبان هستند. او گفت در میان این افراد، کسانی هستند که به 20 سال زندان محکوم شده بودند.
اما فضل غنی حقمل یکتن از سخنگویان حزب اسلامی، به پژواک گفته که محبوسین حزب اسلامی، بعد از ارزیابی توسط کمېسیون مشترک حکومت و حزب اسلامی، به اساس امضای توافقنامه صلح رها شده اند.
نامبرده علاوه کرد که آنها از زندانیان رها شده ضمانت گرفته اند، تا دوباره اسلحه نگیرند و نه هم به میدان جنگ برگردند.
به گفته او تاکنون هیچ ثبوتی دال بر برگشت دوبارۀ محبوسین رها شده به میدان جنگ موجود نیست.
توافقنامه صلح میان دولت افغانستان و حزب اسلامی گلبدین حکمتیار، در 29 سپتامبر سال 2016 میلادی امضا شد. بر اساس این توافقنامه، زمینه حضور گلبدین حکمتیار به کابل فراهم شد و همچنین تعداد زیادی از زندانیان این حزب از زندانهای دولت رها شد.
علاوه بر کمیسیون حقوق بشر، شماری زیادی از شهروندان کشور نیز با توافقنامه صلح دولت و گلبدین حکمتیار مخالف نشان دادند و خواستار محاکمه او و افرادش شدند. آقای حکمتیار و حزب اسلامی از جانب نهادهای حقوق بشری متهم به "موشکباران کور" کابل و دست داشتن در کشتار هزارها شهروند کابلی هستند که در جنگ قدرت میان تنظیمهای جهادی از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶ کشته شدند.
آقای حکمتیار یکی از طرفهای جنگهای داخلی به خصوص در شهر کابل بعد از پیروزی مجاهدین در سال ۱۳۷۱ بود.