صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت دفاع: طالبان در غزنی در خانه‌های مردم جابجا شده‌اند

 وزارت دفاع: طالبان در غزنی در خانه‌های مردم جابجا شده‌اند

وزارت دفاع ملی در پی طولانی شدن درگیریها در شهر غزنی، میگوید که طالبان در خانههای مردم جابجا شده و از آن به عنوان سنگر استفاده میکنند و روند جنگ را مختل کردهاند.
جنرال محمد شریف یفتلی، لوی درستیز وزارت دفاع روز یکشنبه 21 اسد در یک نشست خبری در کابل گفت: شورشیان گروه طالبان در سرایها و بلند منزلهای مردم جابهجا شدهاند که این امر باعث شده که عملیات به سختی و کندی پیش برود.
آقای یفتلی از شهروندان ولایت غزنی خواست تا از نیروهای امنیتی حمایت کنند و تروریستان را در محل زندگی خود جای ندهند تا عملیات به آسانی پیش برود.
او علاوه کرد که نیروهای امنیتی قابلیت دفاع از شهر غزنی و توانایی آوردن ثبات در غزنی را دارد و افزود که نیروهای امنیتی به خاطر جلوگیری از تلفات افراد ملکی، آهسته و با احتیاط در جنگ غزنی پیش میرود.
آقای یفتلی همچنین گفت که تا روز سه شنبه وضعیت شهر غزنی تغییر خواهد کرد و شورشیان وابسته به گروه طالبان را از شهر بیرون رانده خواهد شد. او افزود: "ما تمام توانمندی خود را استفاده میکنیم تا در دو روز آینده وضعیت غزنی را تغییر دهیم و شاهراهها را باز کنیم."
شورشیان وابسته به گروه طالبان پنجشنبه شب (18 اسد) از چند ناحیه به شهر غزنی حمله کردند و تاکنون درگیریهای پراکنده در داخل شهر و اطراف شهر جریان دارد.
لوی درستیز وزارت دفاع ملی گفت که نقاط استراتیژیک مانند مقام ولایت، قوماندانی امنیه، محبس، ریاست امنیت و مراکز اساسی اردوی ملی در غزنی، هم اکنون در اختیار دولت است.
این مقام وزارت دفاع همچنین یادآوری کرد که طالبان موسسات عام المنفعه را در غزنی تخریب کرده است و مارکیت بزرگ این شهر را به آتش کشیدهاند.
این مقام وزارت دفاع هر چند وضعیت شهر غزنی را خوب توصیف کرد، اما شماری از نمایندگان و اعضای شورای ولایتی غزنی، وضعیت این شهر را وخیم توصیف میکنند.
آقای یفتلی در این مورد میگوید که اکثر نمایندگانی و اعضای شورای ولسوالی که اظهار نظر میکنند، در کابل هستند و به صورت دقیق از وضعیت شهر خبر ندارند. او به نوعی نمایندگان و اعضای شورای ولسوالی را متهم به بزرگنمایی کرد.
از سوی دیگر شماری از شهروندان ویدیوهایی را منتشر کردهاند که نشان میدهد: شورشیان در مرکز شهر حضور دارند و از منازل مردم به عنوان سنگر استفاده میکنند.
نهادهای حامی رسانهای نیز روز یکشنبه با نشر اعلامیهای نوشتهاند که شورشیان با داخل شدن به نقاط مختلف شهر، رادیو و تلویزیون غزنویان را به آتش کشیدند. روز شنبه نیز خبری منتشر شده بود که شورشیان یک کارمند رسانهای را کشته است.
آقای یفتلی در قسمتی دیگر از سخنانش افزود: "آتش زدن و خراب کردن موسسات و نقاط کلیدی در شهر غزنی، فقط به خاطر خراب کردن روحیه مردم است."
او تصریح کرد که کشتن، زدن و تخریب کردن کار تروریستان است، زیرا آنها چنین دستوری را میگیرند.
گروه طالبان اما طی این دو روز شماری ویدیو را از حضورشان در شهر غزنی منتشر کرده که در آن از شهروندان غزنی در مورد رفتار جنگجویان این گروه پرسیده میشود.
در این ویدیوها نشان داده میشود که جنگجویان این گروه، به مردم و اموال غیر دولتی کاری ندارد و تنها هدفشان جنگ با نیروهای دولتی است.
تلفات سنگین طالبان
درگیری نیروهای دولتی و طالبان در شهر غزنی وارد چهارمین روز خود شده است. وزارت دفاع میگوید که تلفات سنگینی به شورشیان وارد کرده است.
آقای یفتلی آمار دقیقی از تلفات گروه طالبان و نیروهای امنیتی ارائه نکرد اما گفت که در این مدت شورشیان طالبان تلفات سنگینی را متحمل شده اند.
نجیب دانش، سخنگوی وزارت داخله عصر روز یکشنبه (21 اسد) در صفحهی فیسبوکش در قالب یک «خبر فوری» نوشت که بر اثر یک حمله هوایی در قریه قلعه کلانتر شهر غزنی، 47 عضو گروه طالبان کشته شدند.
وزارت دفاع نیز روز شنبه با نشر خبرنامهای گفته بود که در حمله گروه طالبان، بیش از 150 شورشی کشته و زخمی شدهاند. از سوی دیگر، روزنامهی امریکایی نیویورک تایمز، به نقل از مسئولان ریاست صحت عامه غزنی نوشته که تاکنون ۱۱۳ جسد و ۱۴۳ زخمی به شفاخانه این شهر انتقال داده شده است.
ردپای لشکر طیبه در غزنی
محمد شریف یفتلی، لوی درستیز وزارت دفاع همچنین اشاره کرد که در جنگ ولایت غزنی اجساد افراد "لشکر طیبه" یافت شده است اما آماری در این مورد ارائه نکرد.
لشکر طیبه یکی از بزرگترین و فعالترین سازمانهای جهادی- تروریستی در جنوب آسیا است که عمدتاً در پاکستان فعالیت میکند. این سازمان در سال ۱۹۹۰ توسط حافظ محمد سعید، عبدالله عزام و ظفر اقبال در افغانستان بنیان نهاده شد و هماکنون مقر آن در ایالت پنجاب پاکستان است.
لوی درستیز وزارت دفاع گفت که طالبان بومی ولایت غزنی توان حمله اخیر در این ولایت را نداشتند و افزود در این حمله، علاوه بر لشکر طیبه، تروریستان از ولایتهای هلمند، زابل، پکتیا و پکتیکا به غزنی سرازیر شدهاند.
یکی از اعضای شورای ولایتی غزنی نیز روز گذشته به رسانهها گفته بود که 850 جنگجوی آموزش دیده در پاکستان، شام روز شنبه وارد غزنی شده و با ورود آنها، جنگ در این شهر شدت گرفته است. طی سالهای گذشته گزارشهای فراوانی از حضور جنگجویان گروه تروریستی لشکر طیبه در نقاط مختلف کشور منتشر شده است. این گروه متهم به همکاری با گروه داعش نیز است.