صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جاپان 8 میلیون دالر بـرای صحت کودک و مادر به وزارت صحت عامه کمک کرد

جاپان 8 میلیون دالر بـرای صحت کودک و مادر به وزارت صحت عامه کمک کرد

کشور جاپان قرارداد کمک 8 میلیون دالری را با صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) به امضاء رساند تا باعث بهبود وضع صحت مادران و کودکان افغانستان شود.
این کمک شامل تهیه، چاپ و نشر "رهنمود صحت کودک و مادر" میشود که اداره یونیسف آماده میکند و وزارت صحت عامه آن را در سراسر کشور توزیع میکند.
فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه روز دوشنبه 5 سنبله هنگام امضای این قرارداد ضمن ابراز سپاس از کشور جاپان، گفت که این پروژه یک تحفۀ با ارزش برای افغانستان در قسمت صحت کودک و مادر است.
آقای فیروز افزود، وزارت صحت آمادگی کامل دارد تا این برنامه (رهنمود صحت کودک و مادر) را به صورت درست در 34 ولایت کشور تطبیق کند.
رهنمود صحت کودک و مادر شامل نکات آموزشی در مورد دوران حاملگی، واکسین، تغذیه، آب و بهداشت کودکان و مادران میشود.
میتسوجی سوزوکا، سفیر جاپان در کابل، رهنمود صحت کودک و مادر را یک برنامهی خوب برای کاهش مرگ و میر کودکان و مادران خواند و گفت که این برنامه توانست مرگ و میر کودکان را در جاپان نزدیک به صفر برساند.
آقای سوزکا افزود، زمان جنگ جهانی دوم، جاپان جز کشورهایی بود که بیشترین مرگ و میر کودکان را داشت اما با راه اندازی این برنامه، جاپان کمترین مرگ و میر کودکان را در جهان دارد.
به گفتهی سفیر جاپان، این برنامه حدود 70 سال پیش آغاز شده و هم اکنون نیز در این کشور جریان دارد. آقای سوزکا ادامه داد: اکنون نوبت به افغانستان و سایر کشورهای جهان رسیده است تا از این طریق میزان مرگ و میر کودکان را کاهش دهند.
او اما تصریح کرد که این رهنمود به تنهایی نمیتواند مانع کاهش مرگ و میر شود، نیاز مبرم وجود دارد تا از شبکههای عالی صحت، دسترسی به تسهیلات صحی و همکاری کارمندان وزارت صحت برخوردار باشیم.
بر اساس آمارهای وزارت صحت عامه در حال حاضر ۶۰ درصد شهروندان کشور به خدمات صحی دسترسی دارند که مناطق مرکزی و جنوب شرق کشور کمترین دسترسی را دارند. وزارت صحت عامه میگوید که در سال آینده با ساخت 400 مرکز صحی در مناطق دور دست، این رقم را به ۹۰ درصد افزایش میدهد.
دسترسی نداشتن شهروندان به خدمات صحی باعث شده که میزان مرگ و میر کودکان کشور نیز در سطح بالایی در جهان باشد. بر اساس آمارهای صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، در هر هزار تولد، حدود 80 کودک قبل از سن پنج سالگی جان میدهند. جاپان با ./09 کودک در هر هزار تولد کمترین مرگ و میر را در جهان دارد.
یونیسف میگوید که آگاهیدهی و فراهمآوری زمینه در بخش استفاده از پشهخانهها با داروهای حشرهکش، تغذیه با شیر مادر، مراقبتهای قبل از ولادت، تطبیق کامل واکسینها، حضور قابلههای ماهر در جریان ولادت و تلاش برای دریافت مراقبتها برای کودکان مصاب به اسهال، تب و سینه بغل میتواند مرگ و میر کودکان را کاهش دهد.
ادیلا خودر، نماینده یونیسف در کابل که در این نشست حضور داشت، از کمک جاپان اظهار امتنان کرد و گفت که سرمایه گذاری دوامدار برای کودکان افغانستان، به خصوص روی آن عده از کودکانی که در معرض آسیب پذیری بیشتری هستند، در واقع به مثابه تهداب گذاری ثبات و انکشاف آینده در افغانستان است.
لازم به ذکر است که روی برنامهی رهنمود صحت کودک و مادر، وزارت صحت عامه، اداره همکارهای بین المللی جاپان (جایکا) دفتر یونیسف، سازمان صحی جهان (دبلیو اچ او) از جنوری سال 2016 به این سو کارکردهاند تا دسترسی به صحت و تغذیه مادر و کودک را بهبود بدهند.
این برنامه (رهنمود صحت کودک و مادر) برای نخستین بار در سال گذشته در دو ولسوالی کامه و میر بچه کوت به صورت آزمایشی تطبیق شده بود.