صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

والى فارياب : مخالفان مسلح دولت فکر تصرف شهر ميمنه را از سردورسازند

والى فارياب :  مخالفان مسلح دولت فکر تصرف شهر ميمنه را از سردورسازند

هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما)، حملههای تروریستی اخیر در غرب کابل را «سیستماتیک» خوانده و خواستار محاکمه عاملان این رویدادها شده است.
یوناما روز پنجشنبه 15 سنبله در واکنش به حملات تروریسیتی روز چهارشنبه در غرب کابل، با نشر اعلامیهای نوشته است که "یوناما چندین حمله عمدی علیه جامعه شیعه را ثبت کرده که طی چند سال گذشته صورت گرفته است."
تادامیچی یاماموتو، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان حملات تروریستی را «ظالمانه» خوانده و گفته که حملات تروریستی اخیر که غیرنظامیان و افرادی مددرسان را هدف قرار داده «تکان دهنده» است.
هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان همچنین با یادآوری از فرا رسیدن ماه محرم، نوشته است: "ضرورت است تا تدابیر عاجل و دوامدار امنیتی در نظر گرفته شود."
یک حمله کننده انتحاری عصر روز چهارشنبه 14 سنبله پس از آنکه محافظ کلپ میوند در غرب کابل را کشت، خود را در بین ورزشکاران کلپ منفجر کرد. دقایقی بعد هنگامی که مردم برای امدادرسانی و خبرنگاران برای پوشش خبری به محل رویداد رفتند، انفجاری دیگر به وقوع پیوست. بر اثر این حمله 24 تن کشته و بیش از 90 تن دیگر زخمی شدند. دو خبرنگار نیز در بین کشته شدگان است.
سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری نیز در واکنش به این حمله تروریستی گفته است که نیروهای امنیتی کشور و حکومت افغانستان هرگز نمیتوانند در برابر مسئولیتهای اولیه و اساسیشان در قبال تأمین امنیت مردم غرب کابل بری الذمه شوند.
آقای دانش با نشر پیامی، نوشته است که "حکومت و مقامهای امنیتی کشور مکلفیت دارند که برای تأمین امنیت این مردم مطیع قانون و پشتیبان همیشگی حکومت افغانستان، تدابیر ویژه اتخاذ کنند.  معاون دوم ریاست جمهوری در اعلامیه خود خطاب به حکومت و نیروهای امنیتی نوشته است که این مردم دیگر نباید به صورت «هدفمند» و «سیستماتیک» مورد حملات تروریستی هدفمند دشمن قرار گیرند.
او همچنین نوشته است که تمام فرزندان این سرزمین برای ما عزیزاند و در هر گوشۀ کشور که قربانی شوند ما را متأثرمی سازند ولی کشتار مردم غرب کابل دیگر حادثه نیست بلکه یک امر کاملا «هدفمند» و «برنامهریزی» شده است و از این رو تامین امنیت مردم نیز تدابیر استراتژیک و برنامه ریزی دقیق میطلبند.
معاون دوم ریاست جمهوری همچنین به مردم گفته است که با رهبری نهادهای امنیتی تلاش میکنیم تا برای جلوگیری از این نوع حوادث، تدابیر و اقدامات عاجل و مؤثری را روی دست بگیریم.
یک حمله کننده انتحاری دیگر، در 24 اسد (حدود سه هفته پیش) بر یک مرکز آموزشی حمله کرد که 48 تن کشته و بیش از 67 تن زخمی شدند. طی یک ماه گذشته این دومین حمله تروریستی بر غیرنظامیان در غرب کابل است.
محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرائیه حکومت وحدت ملی نیز از ضعف دولت و نهادهای امنیتی انتقاد کرده و از مردم خواسته است که در ماه محرم مسئولیت تامین امنیت تجمعات مذهبیشان را به دست بگیرند.
آقای محقق از شهروندان افغانستان خواسته است: همزمان با فرا رسیدن محرم، خودشان نیز دست به کار شوند و در راستای تامین امنیت مراسم و تجمعات دینىشان یکجا با نیروهای امنیتی کار کنند تا داعش و همدستانشان موفق نشوند حوادث غمبار دیگر را به وجود بیاورند.
او در صفحه فیسبوکش نوشته است که کدام علاقهمندى در روند حمایت از مساجد و مراکز فرهنگى شیعیان "دیده نمیشود" که رویدادهای مرکز آموزشى موعود، مسجد صاحب الزمان گردیز و کلپ میوند معلول همین "بىتوجهىها و بىاعتنایىها" است. در پی افزایش حملات تروریستی در غرب کابل، معاونت دوم ریاست جمهوری، نشستی مشترک را با علمای دین، مردم، افراد بانفوذ و آمران حوزههای امنیتی برگزار کرد تا تصامیم لازم گرفته شود.
در این جلسه شرکتکنندگان و آمران حوزههای امنیتی موضوعات و مشکلات امنیتی را ارائه کردند. آنان از حکومت و نهادهای امنیتی به صورت جدی مطالبه کردند که امنیت را در غرب کابل به صورت فوری و مؤثر تأمین کنند.
شرکتکنندگان همچنین گفتند، فجایع اخیر که به صورت هدفمند و پی هم، مردم غرب کابل را قتل عام میکند، مردم را در برابر این مطالبۀ قانونی و شهروندیشان مصمم و متحد کرده است.
آقای دانش در این نشست گفت که دشمن، تمام توانایی خود را به کار گرفته و با نهایت بیرحمی بزرگترین فاجعه را بر مردم افغانستان مخصوصاً شهروندان غرب کابل تحمیل میکند و این میطلبد که حکومت و ارگانهای امنیتی به صورت عاجل برای جلوگیری از اهداف شوم دشمن دست به کار شوند.
معاون دوم ریاست جمهوری تأکید کرد که طرحهای پیشنهادی کمیسیون عالی هماهنگی تأمین امنیت مساجد به مقامات ذیربط ارائه شده و تحت بررسی قرار دارد. وی همچنین به طرح جامع امنیتی مناطق مرکزی افغانستان اشاره کرد و تصریح کرد که این طرح توسط ارگانهای ذیربط همچنان تحت پیگیری قرار دارد.
آقای دانش طرح امنیتی مساجد، را یک الگوی نسبتاً موفق عنوان کرد و تأکید کرد که با همکاری مردم و نیروهای امنیتی، این الگوی امنیتی به سایر مراکز عمومی آموزشی و دانشگاههای خصوصی نیز تعمیم داده شود.
سال گذشته، طرح مسلح سازی شهروندان برای تامین امنیت مساجد در روزهای محرم اجرایی شد. این طرح باعث شده بود که ایام محرم بدون واقعهای سپری شود.