صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تهدیدات تروریستی و شور و شوق عزاداری؛ بار دولت در تامین امـنیت سنگین می‌شود

تهدیدات تروریستی و شور و شوق عزاداری؛  بار دولت در تامین امـنیت سنگین می‌شود

با فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری امام حسین(ع) برخلاف تهدیدات تروریستان، گوشه و کنار شهرها، به خصوص کابل، سیاه پوش شده است.
یعقوب علی، جوانی حدود 20 سال و متعلم در شهر کابل، میگوید که "هر چه که تهدید زیاد شود ما برعکس شوق ما برای عزاداری امام حسین بیشتر میشود.
او گفت که ما ترسی از تهدیدات نداریم و این تهدیدات روحیه ما را تغییر داده است و شوق ما را بیشتر کرده است تا در مراسم مذهبی خود اشتراک کنیم.
این متعلم کابلی در خصوص امنیت گفت که ما از دولت توقع جدیی برای تامین امنیت نداریم، بلکه خود ما باید به امنیت خود توجه کنیم.
حاج حسین فردی دیگر که هر ساله در محدوده کوته سنگی سقاخانه برگزار میکند؛ میگوید که "تهدیدات هر چی بالا هم باشد ما ترسی نداریم، چون راه ما، این راه است و هر سال از سال دیگر پر رنگتر مراسم عاشورا را برگزار میکنیم.
او اما از دولت خواست که برای تامین امنیت مردم تلاش کند چون عزاداری یک موضوع شخصی نیست؛ بلکه مراسمی است برای پاسداشت از حق و عدالت و دفاع از اسلام راستین.
حاج حسین با تشکری از حوزههای امنیتی سه و شش، گفت که نیروهای امنیتی هر لحظه به محل آنان سر میزند و قول همکاری و تامین امنیت به عزاداران داده است. عباس حسنزاده، رئیس شورای عالی قرآنی نیز با تاکید بر مسئولیت دولت مبنی بر تامین امنیت عزاداران گفت که دولت باید در تمام سطوح مسئولیت امنیت مردم و به خصوص عزاداران حسینی را بگیرد.
آقای حسنزاده افزود، در زمینه تامین امنیت، صحبتهای هم شده و رئیس جمهور نیز بر سر این مساله تاکید کرده که امنیت ماه محرم گرفته شود و هیچ گونه عذری آورده نشود.
رئیس شورای عالی قرآنی همچنین گفت که تاکید رئیس جمهور برای تامین امنیت بدین معنا نیست که جوانان و مردم غفلت کنند؛ بلکه باید مردم نیز به فکر امنیت خود باشند.
از سوی دیگر، محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور در دیداری که روز سهشنبه 20 سنبله، با عالمان دینی اهل تشیع داشته، بر تامین امنیت عزاداران تأکید کرده است.
آقای غنی به عالمان دینی گفته که محرم امسال در فضایی تجلیل میگردد که ماحول امنیتی افغانستان تغییر کرده است، در گذشته جنگ تحمیل شده بود و اکنون جنگ در مقابل وحدت ملی ما است. هر حمله بر شهروندان ما به خصوص برادران اهل تشیع و هزاره، حمله بر اخوت اسلامی و وحدت ملی افغانستان است.
رئیسجمهور تصریح کرده که امنیت عاشورا ضمن اینکه وظیفه پولیس است، یک اولویت برای امنیت ملی ما محسوب میشود و تأمین امنیت هر نقطۀ مراسم، جزء اولویتها است.
آقای غنی گفته که تدابیر درجهیک برای تجلیل از محرم و هفتۀ شهید گرفته شده و ضمن ارزنده خواندن نقش مردم در این راستا، از آمادگی نهادهای خودجوش مردمی برای همکاری در تأمین امنیت محرم، تشکر کرد.
مراسم عزاداری امام حسین (ع) در سال جاری در حالی برگزار میشود که گروه تروریستی داعش طی چند ماه اخیر حملات خونینی را در شهر کابل راه اندازی کرده است.
شورای علمای شیعه اما با نشر اعلامیهای از مردم افغانستان خواسته است که همانند سالهای گذشته از نهضت بزرگ عاشورا تجلیل کنند.
این شورا، با ذکر حدیثی از پیامبر –حسین از من است و من از حسین- گفته است: "حسین علیه السلام کشتی نجات و چراغ هدایت امت است و نهضت او قیام بر ضد ظلم، بیعدالتی، فساد و خودکامگی است؛ از این رو مردم متدین و فهیم افغانستان همه ساله با شور و عشق فراوان از این نهضت بزرگ تجلیل کرده و از پیام نورانی آن جهت رستگاری در دین و دنیای خویش بهره مناسب میگیرند."
در اعلامیه شورای علمای شیعه نوشته شده که امسال نیز با وجود مشکلات و ناامنیهای فراوان، مردم خداجو و دانای ما بسان سالهای گذشته این سنت حسنه را انجام خواهند داد.
این شورا از مردم خواسته است که پیام نهضت عاشورا را به ملت مسلمان برساند، در قسمت عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد از جان مایه بگذارند. شورای علمای شیعه همچنین از عزاداران خواسته است که نظم و انضباط و رعایت حرمت و کرامت انسانی را بکنند، و در راستای تامین امنیت بیش از هر زمان دیگر تلاش کنند. این شورا از رسانهها نیز خواسته است که به حرمت ایام محرم و دهه عاشورا، با دعوت از علمای برجسته سنی و شیعه در جهت تبیین اهداف نهضت عدالت طلبانه عاشورا، تلاش جدی و مناسب کند و از پخش و نشر مطالب تحریک آمیز و تفرقه افگنانه در این زمینه خود داری کنند.