صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت اطلاعات و فرهنگ: در روزهای آینده شـمار زیادی از رسانه‌ها مسدود خواهند شد

 وزارت اطلاعات و فرهنگ:  در روزهای آینده شـمار زیادی از رسانه‌ها مسدود خواهند شد

سید آقا حسین فاضل سانچارکی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید که شمار زیادی از رسانه، به دلیل فعالیت غیر قانونی، مسدود خواهند شد.
آقای سانچارکی، روز چهارشنبه 4 سنبله در نشستی که منظور حمایت از خبرنگاران زن در کابل برگزار شده بود، گفت که حدود 3 هزار رسانه در کل کشور فعال است که 2700 رسانه بدون جواز فعالیت میکنند.
معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ افزود، مکرر از این رسانهها خواسته شده که فعالیتشان را قانونمند کنند، اما کمتر رسانهای به این درخواستها گوش کرده است.
او گفت که اکنون دروازه رسانههای خاطی را مسدود میکنیم، بعد از آن دیگر کسی اعتراض نکند. این رسانهها شامل، رادیو، تلویزیون، روزنامهها، مجلات و هفتهنامهها که در کابل و ولایتها فعالیت میکنند، میشود.
با تدوین مقرره طرز تاسیس و فعالیت رسانههای خصوصی در افغانستان، حکومت از رسانهها خواست که جواز فعالیتشان را دوباره تمدید و بدهکاریشان را تسویه کنند.
مقررۀ جدید طرز تاسيس و فعاليت رسانه های خصوصی افغانستان، ۴عقرب سال ۱۳۹۴تصويب شد و بر پايۀ آن، رسانهها بايد جوازهای خود را دوباره ثبت میکردند و حق الامتیاز میپرداختند.
اما کمتر رسانهای به این مقرره توجه کرد و برای تمدید دوباره جوازش اقدام. حکومت برای عملی شدن این مقرره ضرب الاجلی تعیین کرد اما نهادهای خبرنگاری و دست اندرکاران رسانهها خواستار تمدید این وقت در قسمت پرداخت مالیات و حق الامتیاز شدند.
بر اساس آمارهای وزارت اطلاعات و فرهنگ، رسانه ها حدود 300 میلیون افغانی به وزارت مالیه و وزارت مخابرات مقروض بودند که در این قسمت نیز رئیس جمهور با صدور فرمانی، مالیاتهای عقب افتاده را حذف کرد و اصل مالیات را ماهوار در مدت هفت سال قسط بندی کرد.
معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ در نشست روز چهارشنبهاش به این موضوع اشاره کرد و گفت که رسانهها به این امتیازها که رئیس جمهور به آنان داده بود، نیز توجه نکرده است.
انتقاد معاون سخنگوی رئیس جمهور از رسانهها
شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی رئیس جمهور که در این نشست حضور داشت، از قانون گریزی رسانهها انتقاد کرد و گفت که فعالیت بدون جواز، نوعی قانون گریزی است.
آقای مرتضوی همچنین اضافه کرد: "ظالمانهترین" قرارداد در کشور، قرارداد مدیران رسانهها با خبرنگاران است که هیچ حقوق خبرنگار مدنظر گرفته نمیشود.
او خاطرنشان کرد که اکثر خبرنگاران، از حقوق بیمه، تقاعدی، مرخصی و سایر حقوق اجتماعی خود محروم هستند. مرتضوی از خبرنگاران خواست این موضوعات را نیز مورد بحث قرار دهند. سید آقا حسین فاضل سانچاکی نیز با انتقاد از عملکرد رسانهها گفت: بر اساس مقرره تنظیم شده، رسانهها مکلف هستند کاپی قرارداد با خبرنگاران و کارمندانش را به وزارت بسپارد، اما هیچ رسانهای چنین نکرده است.
آقای سانچارکی گفت که مقرره اکنون نقش قانون را ایفا میکند و عمل نکردن به مقرره به نوعی نقض قانون محسوب میشود.
گفتنی است که شمار زیادی از رسانهها، به دلیل نداشتن کارمندان و خبرنگاران حرفهای دچار نقض قانون در عرصههای مختلف میشوند که کمتر به این نقضها توجه میشود.