صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمپاینی برای حمایت از خبرنگاران زن در کابل راه اندازی شد

 کمپاینی برای حمایت از خبرنگاران زن در کابل راه اندازی شد

مرکز حمایت از زنان خبرنگار در افغانستان، کمپاینی را به منظور حمایت از حقوق زنان به خصوص خبرنگاران زن در کابل راه اندازی کرد.
این مرکز روز چهارشنبه 4 سنبله با شعار "به نامزدانی رای دهید که از حقوق زنان روزنامهنگار حمایت میکنند" کمپاین خود را با حضور مقامهای دولتی و نهادهای بینالمللی آغاز کرد.
فریده نیکزاد، مسئول مرکز حمایت از زنان خبرنگار در افغانستان، در آغاز این کمپاین گفت که این اقدام به منظور بهرمند شدن از سهم بیشتر زنان در انتخابات و حمایت از نامزدان زن و یا مردی است که از حقوق زنان به شکل کلی دفاع میکنند.
خانم نیکزاد افزود، این کمپاین میخواهد که نمایندگان در آینده بتوانند، کمی و کاستیهایی که در قوانین وجود دارد، رفع کند. به باور او، بسیار از قوانین کشور که برای زنان تدوین شده، کامل نیست.
در این نشست، شماری از زنان که خود را برای مجلس نامزد کرده بودند نیز حضور داشتند و تعهدی به مرکز حمایت از زنان خبرنگار در افغانستان دادند که در صورت پیروزی، از حقوق زنان به خصوص زنان خبرنگار دفاع کنند.
مرکز حمایت از زنان خبرنگار در افغانستان، میگوید در تحقیقی که سال گذشته انجام داده بودیم، وضعیت برای زنان خبرنگار بدتر شده بود و اکنون نیاز است که جهت حل این چالشها و اعمال زشت که فرا روی زنان است، از نامزدان خواستار بهبود این وضعیت شویم.
فریده نیکزاد، مسئول این مرکز، گفت که قانون منع خشونت علیه زن دارای کاستیهایی است و تعریف مشخصی از آزارگری وجود ندارد، قانون جدید باید تعریف روشنی از آزار جنسی ارایه کند، قانون جدید با حضور زنان مجرب را در رسانهها تضمین کند و قانون جدید با عاملان آزار جنسی را مورد مجازات قرار دهد.
تشکیل کمیتهای به منظور رسیدگی و پیگیری آزارهای جنسی علیه خبرنگاران زن و حل مشکلات زنان با حمایتهای قانونی از دیگر تعهداتی بود که مرکز از نامزدان ورود به مجلس گرفت.
سازمان گزارشگران بدون مرز، که یک نهاد بینالمللی است نیز از این کمپاین حمایت کرد و خواستار بهبود وضعیت کاری زنان در عرصه خبرنگاری و رسانه شد.
رضا معینی، مسئول بخش افغانستان سازمان گزارشگران بدون مرز، که در این نشست حضور داشت، انتخابات را در نظامهای دموکراتیک مهم خواند و گفت که باید تلاش شود نمایندگانی به مجلس فرستاده شود که از حقوق زنان حمایت کنند.
آقای معینی افزود، زنان به عنوان نیمی از پیکره جامعه، نیازمند حمایتهای همه جانبه است و در این زمینه نقش خبرنگاران زن، بسیار مهم است.
زهره یوسف، مشاور بانوی اول از وضعیتی که زنان خبرنگار و کارمندان در رسانهها دارند، انتقاد کرد و گفت که اکثر خانمها به خاطر زیباییشان جذب میشوند.
خانم یوسف افزود که اکنون خبرنگاران زن این رسالت را دارند که در دوره مبارزات انتخاباتی، افکار مردم را سمت و سو دهند تا به فردی رای داده شود که از حقوق زنان و خبرنگاران زن دفاع و در این راستا تلاش میکنند.
در دورههای گذشته اکثر نامزدان مجلس و حتی ریاست جمهوری در دوران مبارزات انتخاباتی خود، شعارهای خوبی برای دفاع از حقوق زنان داده بودند، اما بعد از رسیدن به کرسی، فراموش کردند.
سال گذشته، هنگامی که حکومت 11 نامزد وزیر را به مجلس برای رای اعتماد فرستاد، اما نرگس نهان تنها نامزد وزیر زن رای اعتماد نگرفت. این اقدام باعث واکنشهایی شد اما شماری از نمایندگان زن، رای نگرفتن خانم نهان را نداشتن برنامه توجیه کردند.
سید آقا حسین سانچارکی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، خشونت علیه زنان را ریشه در تاریخ کشور دانست و گفت که برای حل این معظل، یک کار فراگیر توسط تمامی نهادهای دولتی و غیر دولتی شود.
چهار دهه جنگ و اندیشههای مرد سالارانه باعث شده است، زنان که نیمی از پیکره جامعه هستند، نایده گرفته شوند و خشونتهای فراوانی بر آن اعمال شود.
بر اساس گزارش سازمان ملل، در سال گذشته، میزان خشونت علیه زنان 87 درصد نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است. هر چند نهادهای مسئول و حقوق بشری، دسترسی زنان به ثبت خشونت را دلیل اصلی افزایش خشونت میداند.