صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون دوم رئیس جمهور: با تمام توان احکام قانون دسترسی به اطلاعات را تطبیق می‌کنیم

معاون دوم رئیس جمهور: با تمام توان احکام قانون دسترسی به اطلاعات را تطبیق می‌کنیم

سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهور در محفلی که به مناسبت روز جهانی دسترسی به اطلاعات برگزار شده بود، وعده داد که از تمام توان برای تطبیق احکام قانون دسترسی به اطلاعات استفاده میکنیم.
آقای دانش روز دوشنبه 9 میزان در این محفل که با حضور اصحاب رسانه، فعالان جامعه مدنی و مقامهای دولتی و بین المللی برگزار شده بود، گفت که سازماندهی چرخش آزاد اطلاعات، وظیفه اصلی حکومت است.
او افزود که بدون چرخش اطلاعات هرگز نمیتوان به آزادی بیان به صورت درست دسترسی پیدا کرد.
معاون رئیس جمهور گفت که "با همه کاستیها و چالشهای پیش روی من، امروز از آدرس رهبری حکومت وحدت ملی به شما و تمام مردم افغانستان مخصوصا رسانهها و جامعه مدنی اطمینان میدهم که برای تطبیق احکام قانون دسترسی به اطلاعات از همه توان و امکانات خود کار خواهیم گرفت."
او از ادارات شامل در ساحه تطبیق این قانون خواست که تطبیق این قانون را در اولویت کار خود قرار بدهند و بدانند که در صورت عدم تطبیق این قانون همه ادعاهای دیگر در مورد شفافیت و مبارزه با فساد بی معنا خواهد بود.
این محفل در حالی به مناسبت روز جهانی دسترسی به اطلاعات برگزار شده بود، که چند روز پیش سایت "بررسی حق دسترسی جهانی به اطلاعات"، اعلام کرده بود که قانون دسترسی به اطلاعات افغانستان با کسب ۱۳۹ امتیاز در جهان مقام اول را به دست آورده است.
گزارشی که از سوی مرکز حقوق و دموکراسی در کانادا تهیه شده است، گفته است که افغانستان در سال جاری میلادی با کسب ۱۳۹ امتیاز از مجموع ۱۵۰ امتیاز در میان ۱۰ کشور برتر جهان برای دسترسی به اطلاعات در صدر جدول قرار گرفته است.
مکزیک، صربستان، سریلانکا، اسلوونی و هند از جمله کشورهایی هستند که به ترتیب در جایگاه دوم تا ششم قرار گرفتهاند. پیش از این افغانستان در سال ۲۰۱۶ میلادی در جایگاه ۶۸ قرار گرفته بود.
خبرنگاران اما همواره از دسترسی به اطلاعات در نهادهای دولتی شکایت دارند و میگویند که اطلاعات بر اساس قانون در اختیارشان قرار نمیگیرد.
معاون ریاست جمهوی در پی این انتقادها گفت که "البته اگر منصفانه قضاوت شود موقف حکومت افغانستان هم در طول 17 سال اخیر در رابطه با آزادی بیان، قابل ستایش است."
آقای دانش در قسمت دیگر از سخنانش، به رعایت حدود آزادی بیان، محدودیتها و مرزهای دسترسی به اطلاعات اشاره کرد و افزود احترام به حقوق و آزادی دیگران، رعایت نظم و اخلاق عمومی، عدم تبلیغ جنگ و خشونت و سرانجام عدم تبلیغ نفرت قومی، نژادی و مذهبی را حداقل حدود آزادی بیان است.
او همچنین درک نادرست از آزادی بیان، رسانهگری غیر حرفهای، گرایشهای مطلق انگارانه، انحصار طلبانه و نیز جنگ و خشونت علیه خبرنگاران را از چالشهای اصلی در برابر آزادی بیان در کشور عنوان کرد.