صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

فاز دوم کارخانه ذوب آهـن خان اسـتیل تهداب گذاری شد

فاز دوم کارخانه ذوب آهـن خان اسـتیل تهداب گذاری شد

فاز دوم کارخانه ذوب آهن خان استیل با حضور مقامهای بلند رتبه دولتی و سرمایه گذاران به ارزش 20 میلیون
دالر تهداب گذاری شد.
خان محمد وردک، رئیس کارخانه خان استیل روز سه شنبه 10 میزان پیش از افتتاح فاز دوم این کارخانه گفت که با راه اندازی این بخش، برای 2 هزار تن دیگر، شغل ایجاد خواهد شد.
آقای وردک افزود که علاوه بر ایجاد شغل، میزان مالیاتی که به دولت داده میشود نیز دو برابر خواهد شد. به گفته او، در سال گذشته یک میلیارد افغانی مالیات پرداخته شده است.
رئیس کارخانه خان استیل علاوه کرد، با راه اندازی فاز دوم کارخانه، تا سال دیگر در قسمت تولید سیخ گول به خود کفایی خواهیم رسید.
او از وزارت معادن و پطرولیم خواست که معدن آهن حاجیگگ را به این کارخانه واگذار کند تا از نظر مواد خام نیز با کمبود مواجه نشوند.
افغانستان سالانه 230 میلیون دالر انواع آهن آلات از کشورهای ایران، پاکستان، قزاقستان، روسیه، ازبکستان و شماری از کشورهای منطقه وارد میکند. همایون رسا، وزیر صنعت و تجارت که در این نشست حضور داشت، ضمن خرسندی از ایجاد این بخش کارخانه، گفت که امیدوارم با ایجاد این کارخانه و نزدیک به ده کارخانه دیگر، نیازمندی 300 هزار تنی آهن ما را برآورده کنند.
آقای رسا افزود که با ساخت این کارخانه علاوه بر ایجاد شغل، باعث رفع کسر بیلانس، به سمت خودکفایی صنعتی سوق داده میشویم.
او علاوه کرد که حکومت وحدت ملی نیز توجه خاصی به سرمایه گذاری در کشور دارد و در این راستا، رسیدگی به مشکلات سرمایه گذاران در اولویت کارهای حکومت است.  وزیر صنعت و تجارت اضافه کرد که حکومت همیشه صدای بخش خصوصی را شنیده و در قسمت حل مشکلات آنها رسیدگی و اقدامات صورت گرفته است. نرگس نهان، سرپرست وزارت معادن و پطرولیم نیز در این نشست بر سخنان وزیر صنعت و تجارت مهر تایید زد و گفت که سیاست حکومت وحدت ملی، تقویت بخش اقتصادی است.  خانم نهان افزود که حکومت بر این باور است، تا زمانی که به استقلال اقتصادی نرسیم، استقلال نخواهیم داشت و تنها راه رسیدن به استقلال اقتصادی را، توسعه صنعت می‌‌داند. سرپرست وزارت معادن در قسمتی دیگر از سخنان خود به مقدار واردات کشور اشاره کرد و گفت که 80 درصد واردات ما را 10 قلم جنس تشکیل میدهد که آهن و سمنت جز این ده قلم است.او نیز گفت که اگر از نظر آهن و سمنت به خودکفایی برسیم، به صورت قابل ملاحظهای کسر بیلانس ما کاهش خواهد یافت.
خانم نهان در قسمتی دیگر از سخنان خود به درخواست رئیس کارخانه خان استیل پرداخت و گفت که معدن حاجیگگ در سال 2013 میلادی به دواطلبی گذاشته شده بود که یک شرکت هندی و یک شرکت کانادایی برنده آن شد.
او افزود شرکت کانادایی از ادامه کار منصرف شد و اکنون تنها شرکت هندی باقی مانده است. اکنون تلاش میشود که با یک شرکت افغان قرارداد شود. سرپرست وزارت معادن همچنین گفت که حکومت تلاش میکند اکثر معادن در صورت امکان در داخل کشور توسط شرکتهای داخلی پروسس شود.
ناامنی و بیثباتی اقتصادی در کشور باعث شده است که در سالهای گذشته میلیونها دالر از کشور خارج شود و در کشورهای دیگر سرمایه گذاری شود اما چند کارخانه بزرگ در دوره حکومت وحدت ملی سرمایه گذاری کرده اند.