صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حکومت و جامعه جهانی آخرین چالش‌های انتخابات پارلمانی را بررسی کردند

 حکومت و جامعه جهانی آخرین چالش‌های انتخابات پارلمانی را بررسی کردند

حکومت افغانستان و نمایندگان جامعه جهانی در یک جلسه مشترک، آخرین چالشها و نگرانیها در مورد انتخابات پارلمانی کشور را بررسی کردند.
جلسه مشترک حکومت و نمایندگان جامعه جهانی دیروز ( جمعه، 20 میزان) به ریاست سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری، در قصر گلخانه برگزار شد. در این جلسه نمایندگان کمیسیونهای انتخاباتی کشور، اداره احصائیه مرکزی، معاون سفیر ایالات متحده امریکا، سفیر استرالیا، معاون سفیر بریتانیا، شارژدافیر سفارت دانمارک، شارژدافیر سفارت جاپان، شارژدافیر سفارت آلمان، معاون نماینده خاص سرمنشی ملل متحد در افغانستان، نماینده ملکی ناتو و شارژدافیر اتحادیه اروپا، شرکت کرده بودند. این جلسه دومین جلسه مشترک حکومت و جامعه جهانی در مورد نگرانیها و چالشهای انتخاباتی در چند روز گذشته است. اولین جلسه روز چهارشنبه هفته گذشته برگزار شده بود. در جلسه دیروز روی موضوعات چون آخرین چالشهای انتخابات پارلمانی و سئوالاتی راجع به میکانیزم استفاده از دستگاه بایومتریک در روز انتخابات، مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
نمایندگان جامعه جهانی در جلسه روز جمعه نیز بر نظارت همه جانبه از روند انتخابات، شفافیت انتخابات و استفاده از بایومتریک در روز انتخابات، تأکید کردند. سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری در این جلسه تأکید کرده است که حکومت افغانستان برای تأمین امنیت انتخابات آمادگی دارد. او افزوده که حکومت و جامعه جهانی برای برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه با کمیسیون مستقل انتخابات، همکاری همه جانبه دارد.
نگرانیها در مورد استفاده از دستگاه بایومتریک
در جلسه روز جمعه شماری از نمایندگان جامعه جهانی نگرانیهای خود در مورد نحوه استفاده از سیستم بایومتریک، محرمیت رأیدهی با دستگاه بایومتریک، چگونگی استفاده و محافظت از دستگاه ریزرف بایومتریک، احتمال استفاده نهادهای دیگر از دستگاههای بایومتریک، میکانیزم بررسی شمارش آراء انداخته شده در صندوق و آرای ثبت شده در دستگاه بایومتریک و عکس گرفتن از خانمهای رأیدهنده، مطرح کردند.
عبدالبدیع صیاد، رئیس کمیسیون مستقل انتخابات در پاسخ به نگرانیهای جامعه جهانی گفت که کمیسیون انتخابات برای استفاده از سیستم بایومتریک، یک طرزالعمل جامع را تهیه کرده و تمام فرایند استفاده از سیستم بایومتریک مطابق این طرزالعمل خواهد بود.
او افزود که در سیستم بایومتریک، نشان دو انگشت، عکس تذکره، استیکر و عکس رأی دهند ثبت میشود و پس از آن برای هر رأی دهنده یک بارکد مخصوص چاپ میشود که رأی و شماری آن با همین بارکد خاص بررسی میشود و اعتبار دارد. به گفته آقای صیاد، رأیهای که بارکد اضافی داشته باشند، با حضور ناظرین، باطل اعلام خواهد شد.
رئیس کمیسیون انتخابات در مورد نحوه استفاده از دستگاههای ریزرفی بایومتریک گفت که این دستگاهها برای "بروز مشکلات احتمالی" تدارک دیده شده و دارای نمبر خاص است و تنها در صورت ضرورت و با طی مراحل قانونی و صدور اجازه از مرکز قابل استفاده است.
آقای صیاد در مورد میکانیزم شمارش آراء در صورت تفاوت رأی ثبت شده در صندوق و دستگاه بایومتریک در یک سایت رأیدهی، گفت که "در صورت بروز این مشکل، پس از بررسی های فنی، اطلاعات ثبت شده در دستگاه بایومتریک ارجحیت دارد." او افزود که خانمهای که راضی به گرفتن عکس نباشند، رأی آنان با گرفتن نشان دو انگشت، عکس تذکره و استیکر و دیگر تجهیزات فنی مانند رنگ و نشان های نامرئی قابل اعتبار است."
انتخابات پارلمانی کشور قرار است روز شنبه هفته آینده برگزار شود. امنیت و شفافیت انتخابات، دو نگرانی عمده به شمار می‌‎رود.