صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بانک جهانی 403 میلیون دالر برای بهبود وضعیت معارف و توانمند سازی زنان کمک کرد

بانک جهانی 403 میلیون دالر برای بهبود وضعیت معارف و توانمند سازی زنان کمک کرد

شوبهم چودری، رئیس بانک جهانی در افغانستان موافقنامه کمک بلا عوض 403 میلیون دالری را با محمد همایون قیومی، سرپرست وزارت مالیه به امضاء رساند.
محمد همایون قیومی، سرپرست وزارت مالیه، پیش از امضای موافقنامه به رسانهها گفت که این کمک برای سرمایه گذاری در برنامههای توانمندسازی و آموزشی زنان، تحقق تساوی جنسیتی، کاهش فقر، رشد اقتصادی و بیشتر شدن عواید است.
آقای قیومی افزود که زنان بخش قابل توجهی از جامعه هستند؛ توانمندسازی آنان به پیشرفت اقتصادی و اجتماعی کمک زیادی خواهد کرد.
سرپرست وزارت مالیه تشریح کرد که از جمله این بسته کمک مالی، مبلغ ۲۹۸ میلیون دالر برای تمویل پروژه "اقرأ" به منظور تقویت نظام آموزشی و بهبود شرایط یادگیری سکتور معارف افغانستان اختصاص یافته است.
او گفت که توقع میرود از طریق این پروژه برای ۷ میلیون کودک و نوجوان، به ویژه دختران تسهیلات لازم به منظور فراهم سازی فرصتهای دسترسی متوازن و عادلانه در زمینههای آموزش ابتدائیه و متوسطه در یک تعداد ولایات مشخص فراهم شود.
آقای قیومی همچنان افزود که مبلغ۱۰۰ میلیون دالر کمک بلاعوض غرض تمویل پروژۀ توانمند سازی اقتصادی زنان روستایی افغانستان به هدف تقویت و انکشاف توانمندیهای اقتصادی و اجتماعی زنان فقیر و بیبضاعت در یک تعداد محلات مشخص ولایات کشور اختصاص داده شده است.
به گفته سرپرست وزارت مالیه، بیش از ۵ میلیون دالر برای پروژه انکشاف تحصیلات عالی به هدف افزایش دسترسی جوانان به تحصیلات عالی و همچنان بهبود کیفیت و مطابقت نظام تحصیلی با نیازمندیهای بازار کار، اختصاص داده میشود.
شوبهم چودری، رئیس بانک جهانی برای افغانستان در این نشست گفت که با این کمک ما میتوانیم در راستای تأمین و تحکیم یک آینده  مصئون و مرفه برای افغانستان گام برداریم.
محمد میرویس بلخی، سرپرست وزارت معارف نیز ضمن مهم خواندن برنامۀ اقراء گفت که با امضاء این سند، کارهای مهمی در راستای بهبود کیفیت معارف انجام خواهد شد.
او افزود که وزارت معارف تمامی برنامههای عملی اقرأ را نهایی ساخته و این برنامه در وقت و زمان معین آن با در نظرداشت بودجه تعیین شده طوری نهایی خواهد شد که از هر نگاه اثرات مثبت آن در نظام معارف کشور محسوس خواهد بود.
پروژۀ اقرأ، دانشآموزان را در مناطق شهری، همچنان آن عده کودکان، به ویژه دختران را که در ولایات عقب مانده و محلات دور افتاده بنا بر دلایل مختلف از رفتن به مکتب باز مانده اند، درچارچوب یک برنامه پنج ساله تحت پوشش قرار میدهد.
قابل ذکر است که پروژه بهبود کیفیت معارف به مثابه یک برنامه ملی در راستای بهبود کیفیت آموزش و افزایش دسترسی متعلمین مکاتب ابتدائیه الی صنوف ۱۲ به فرصت های آموزشی فعالیت کرده است.