صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون رئیس جمهور: در استندرد سازی محصولات موفق نبوده‌ایم

معاون رئیس جمهور:  در استندرد سازی محصولات موفق نبوده‌ایم

سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهور که در نشستی به مناسبت روز جهانی استندرد سخنرانی میکرد، گفت که ما در استندرد سازی محصولات موفق نبودهایم. آقای دانش در این نشست که روز سهشنبه 1 عقرب برگزار شده بود، گفت که اداره استندرد ما یک اداره جوان است و تاکنون توانسته  در 11 سکتور در حدود 585 استندرد ملی و 6 کد ملی ساختمانی را تدوین کند و در بخش آگاهیدهی و تبلیغات و ارتباط با نهادهای بین المللی و منطقوی هم فعالیتهایی انجام دهد. او افزود"اما با تاسف باید بگویم که این مقدار فعالیت در طول بیش از یک دهه هرگز بسنده نیست و با توجه به 29 وظیفه مهمی که قانون بر دوش این اداره گذاشته است، باید اعتراف کرد که ما چندان موفق نبودهایم."
آقای دانش گفت "می خواهم دوستانه بگویم که ما در حکومت باید مسئولانهتر و جدیتر عمل کنیم و حد اقل اگر در انجام وظایف خود موفق نیستیم، باید ناکامیها، مشکلات و موانع را شناسایی کرده، برای رفع آن ها تلاش کنیم."
آقای دانش که ریاست شورای عالی استندرد را برعهده دارد گفت که ما هنوز بین ادارات داخلی و سکتور خصوصی خود نتوانستهایم یک هماهنگی کامل ایجاد و از تداخل وظیفوی جلوگیری کنیم.
او افزود: "من می دانم چالش عمده این اداره پایین بودن ظرفیت است و بی ثباتی در رهبری اداره و فقدان کدرهای مسلکی متخصص و با تجربه و همچنین نداشتن بودجه و امکانات کافی برای تطبیق برنامهها است؛ اما مسئولین این اداره باید بیایند برای رفع مسئولیت خود هم که شده، همین مشکلات را با شورای عالی استندرد و با کابینه حکومت مطرح کنند."
معاون دوم رئیس جمهور با انتقاد از مسئولان اداره ملی استندرد گفت: "شما میدانید که اکنون ماهها سپری میشود که اداره ملی استندرد موفق نشده آجندای جلسه شورای عالی را ترتیب داده و مطابق قانون جلسه رسمی شورا را دایر کند. این کوتاهی ها به هیچ صورت پذیرفتنی نیست."
تجلیل از روز جهانی استندرد با چند روز تاخیر با حضور شماری از اعضای کابینه، تاجران، صنعتکاران و نهادهای بینالمللی در کابل برگزار شد. عتیق الله نصرت، رئیس اتاقهای تجارت و صنایع افغانستان نیز در این نشست از کارکردهای اداره ملی استندرد انتقاد کرد و گفت که ما در تطبیق استندردها با مشکل مواجه هستیم.
آقای نصرت افزود، اگر ما نتوانیم، مراحل استندرد را به خوبی رعایت کنیم، نمیتوانیم از عضویت خود در سازمانهای جهانی مانند تیر و آی.سو به خوبی استفاده کنیم.
او تصریح کرد که استندردها و تطبیق استندرد با توجه به اینکه بازار جهانی بازار رقابتی شده است، در رشد اقتصادی کشور سهم بارزی دارد.
رئیس اتاقهای تجارت و صنایع علاوه کرد، برای اینکه ما بتوانیم سهم خود را در بازار جهانی کسب کنیم، باید استندردها را مد نظر بگیریم و تطبیق کنیم. عبدالخالق بابر، سرپرست اداره ملی استندرد، در این محفل اما گفت که این اداره دستاوردهای مهمی در عرصه استندرد سازی دارد.
آقای بابر گفت که طی این مدت، در 11 سکتور در حدود 585 استندرد ملی و 6 کد ملی ساختمانی ایجاد شده و کشور علاوه بر آن توانسته عضویت (ISO ) را بگیرد.
او بر ارزش استندرد و تطبیق اشاره کرد و گفت اموال بیکیفیت علاوه بر اینکه بر صحت انسان ضرر میرساند، به محیط زیست نیز ضرر میرساند.
گفتنی است که با توجه به اهمیتی که استندرد دارد، سازمان بین المللی استندرد در 14 اکتوبر 1947 در نشست رؤسای مؤسسات استندرد 25 کشور در لندن تأسیس شد و از سال 1970 به بعد، از این روز به عنوان روز جهانی استندرد تجلیل میشود.
در افغانستان نیز در سال 1386 خورشیدی با تصویب شورای وزیران اداره مستقل استندرد تأسیس شد و برای فعالیتهای این اداره ملی در سال 1395 قانون استندرد به تصویب رسید و بعد در سرطان 1396 این قانون مجددا تعدیل و تصویب شد.