صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جلغوزۀ افغانستان به گونه مستقیم به چین صادر می‌شود

جلغوزۀ افغانستان به گونه مستقیم به چین صادر می‌شود

حکومت میگوید جهت آغاز روند صادرات جلغوزه افغانستان به گونه مستقیم به چین، سه دهلیز هوایی با شهرهای شانگهای، بیجینگ و گوانژو ایجاد خواهد شد.
دفتر مشاوریت رئیس جمهور در امور مالی و بانکی، میگوید که صادرات جلغوزه به چین از راه دهلیز هوایی تا یک هفته دیگر آغاز میشود.
سمیررسا، مسئول روابط عامه دفتر مشاوریت رئیس جمهور در امور مالی و بانکی به طلوع نیوز گفته است که «آغاز روند صادرات جلغوزه به چین به آمادگی تاجران بستگی دارد؛ ما تفاهمنامه را تکمیل کردیم و در مرحله امضا هستیم که با یکی از شرکتهای هوایی به امضا برسانیم. اگر تاجران ما آماده باشند، ما میتوانیم به زودترین فرصت مراسم گشایش دهلیزهای هوایی را به شهرهای چین برای صادرات جلغوزه داشته باشیم.»
حکومتهای افغانستان و چین، یک سال پیش تفاهمنامهای را در پیوند با صادرات جلغوزه از افغانستان به چین امضا کرده بودند، اما تاکنون این تفاهمنامه جنبه عملی نیافته است. با آغاز این روند، جلغوزه افغانستان از دستان خریدار انحصاری و سنتی آن رهایی مییابد و با نام افغانستان و از سوی افغانستان به چین صادر خواهد شد.
اتاق تجارت و صنایع میگوید که تنها یک شرکت افغانی سه هزار تُن جلغوزه را برای صادر نمودن به چین آماده کرده است.
درهمین حال، عتیقالله نصرت، رئیس هیات عامل اتاق تجارت و صنایع نیز گفته است: «افغانستان یکی از بزرگترین تولید کنندگان جلغوزه در منطقه است، اما اکثر جلغوزههای افغانستان از آدرس کشورهای همسایه به ویژه از پاکستان صادر میشود. رقمها نشان میدهد، سالانه بیشتر از 10 هزار تُن جلغوزه افغانستان از پاکستان به چین صادر میشود.»
این درحالی است که وزارت اقتصاد، در طرحی را با نام «افغانستان مؤلد» آماده کرده و در این مورد گفته است که با جلوگیری از قاچاق و پیشخرید جلغوزه از سوی تاجران پاکستانی، درآمد جلغوزه کشور از حدود ۴۵۰ میلیون دالر به یک میلیارد دالر خواهد رسید.
بر اساس آمارهای وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، سالانه در حدود ۲۳هزار تن جلغوزه در افغانستان تولید میشود، اما تاجران جلغوزه این رقم را در حدود ۳۳هزار تن میگویند. بیشترین بخش جلغوزۀ افغانستان از سه ولایت جنوب شرقی؛ پکتیا، پکتیکا و خوست به دست میآید.
بررسیهای وزارت اقتصاد و طرح «افغانستان مؤلد» نشان میدهد که با فراهم شدن امکانات پروسس معیاری جلغوزه، ممکن است سالانه نزدیک به دومیلیار دالر از طریق صادرات جلغوزه به عایدات ملی اضافه شود ولی تاکنون درآمد سالانه صادرات کشور در حدود ۸۰۰ میلیون دالر میباشد.