صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بـرنامه پروموت به ده زن و مـرد لقب قهرمانى اعطا کرد

 بـرنامه پروموت به ده زن و مـرد لقب قهرمانى اعطا کرد

در مراسمی که  از طريق برنامه پروموت راه اندازى شده بود، به ده زن و مردی که در راستای بهبود وضعیت زندگی زنان تلاش کرده بودند،  لقب قهرمانى داده شد.
فرزانه اکبری سرپرست رياست جندر وزارت صحت عامه، سيف الله حکيمى رئيس موسسه تعليمى افغانستان، وحیده عزیزی کارشناس جندر ولايت هرات، نذیر احمد غفوری رئيس موسسه بازسازى و انکشاف زراعت، مبینه خیراندیش رسولی خبرنگار و فعال حقوق زن، محمد نصير امیر کارمند رياست امور زنان ولايت بلخ، زینب فايض مدافع حقوق زن در کندهار، حکمت الله حکمت افغان موسس موسسه اجتماعى افغان در کندهار، عبدالوحيد حکیم څارنوال در ولايت ننگرهار و ملاله میوندی فعال حقوق زن در ننگرهار، جوایز و لقب قهرمان سال ٢٠١٨ پروژه پروموت را از آن خویش کردند.
به اساس معلومات برنامه پروموت، فرزانه اکبرى در ده سال گذشته  ٢٥ مرکز حمايت از خانواده را در مرکز و ٢٢ ولايت کشور ايجاد نموده و ديتابيس آنلاينى را ساخته و در آن ٢٣ هزار مورد خشونت عليه زنان را ثبت کرده است.
به اساس اين معلومات، سيف الله حکيمى ٢٠٠ خانم را به برنامه هاى سياسى و کنفرانس هاى سازمان ملل متحد معرفى نموده و ملاله ميوندى براى حقوق زنان داد خواهى کرده است.  
منبع نوشته است که وحيده عزيزى بيش از ١٠٠ برنامه ظرفيت سازى براى صدها زن در هرات برگزار کرده است، نذيراحمد غفورى ٩٠ پروژه مختلف براى توانمندسازى زنان داشته است، محمد نصير امير بازار زنان را در بلخ ايجاد کرده و براى ١٦٠٠ خانم دادخواهى کرده است و عبدالوحيد حکيم از ٢٤ سال به اين طرف در حل اختلافات خانوادگى سهم فعال داشته است.
همچنان منبع نوشته است که مبينه خيرانديش از ٢٠ سال به اين طرف، از طريق خبرنگارى براى زنان دادخواهى نموده، زينب فايض در ولايت کندهار ضمن آگاهى دهى در مورد حقوق زنان، ٥٠ قضيه خشونت عليه زنان را پيگيرى نموده و حکمت الله حکمت افغان براى ٢٠٠ زن زمينه کار را مساعد کرده و براى ٣٥٠ زن برنامه هاى آموزشى را برگزار نموده است.
در مراسم دیروز که در کابل برگزار شده بود، برای هر يک از افراد يادشده؛ بر علاوه تندیس، یک کمپيوتر لب تاب و برخى جوايز ديگر داده شد.
به گزارش پژواک، ريچارد بريتنمستين رييس پروگرام افغانستان در واشنگتن دى سى ايالات متحده امريکا، در اين مراسم گفت که لقب قهرمانى براى ده تن يادشده، به دليلى داده مى شود که هر کدام اين ها ابتکاراتى براى بهتر شدن وضعيت زندگى زنان داشته است.
به گفته او هدف از تقدير اين افراد، اين است که ساير همچو مردان و زنان توانا تشويق شوند براى بهبود زندگى زنان در کشور شان کار کنند. 
وى گفت که در انتخاب اين اشخاص؛ وزارت امور زنان، کار، امور اجتماعى، شهداء و معلولين، کميسيون مستقل اصلاحات ادارى، موسسه صلح و برابرى براى افغانستان نقش داشته اند.
او اظهار اميدوارى کرد که تقدير از همچو افراد؛ سال آينده از سوى وزارت امور زنان صورت گيرد.
سپوژمى وردک معين مسلکى وزارت امور زنان، ضمن ابراز سپاس از پروژه پروموت، وعده سپرد که اين برنامه سال آينده از سوى وزارت امور زنان تعقيب خواهد شد.
وى افزود: «در دين مبارک اسلام و فرهنگ افغانى، زنان جايگاه و حقوق خاص دارند؛ اما نمى دانم چرا خانواده ها با زنان شان از خشونت کار مى گيرند و چرا بايد خارجى ها براى ما در مورد حقوق زن بگويند.»
او از مقام­ ها در رده هاى بلند و پايين در حکومت و مردم عام خواست تا براى تحقق حقوق زنان در خانواده و اجتماع احترام بگذارند.
فرزانه اکبرى که ٢٥ مرکز حمايت از خانواده را ايجاد کرده گفت که همیشه آرزويش خدمت به زنان بوده و دیروز خوشحال است که برايش لقب قهرمانى داده شد. وى گفت که در آينده نيز به فعاليت هايش در اين بخش ادامه مى دهد.
حکمت الله حکمت که براى ٢٠٠ زن زمينه کار را مساعد کرده و لقب قهرمانى را از آن خود نموده است، از تقدير کسانى که براى بهبود زندگى زنان کار کرده است، اظهار خرسندى نموده گفت تلاش مى کند که زمينه هاى بيشتر کار را براى زنان به خصوص زنان بيوه مساعد کند.