صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۳ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

توافق کمیسیون‌های انتخاباتی: آرای بدون بارکد بایومتریک نیز اعتبار دارد

توافق کمیسیون‌های انتخاباتی:  آرای بدون بارکد بایومتریک نیز اعتبار دارد

کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون شکایات انتخاباتی توافق کردند که آرای بدون بارکد بایومتریک در انتخابات پارلمانی، نیز معتبر شناخته شود. سخنگویان کمیسیون انتخابات و کمیسیون شکایات انتخاباتی، دیروز(سهشنبه، 8 عقرب) در یک نشست خبری مشترک اعلام کردند، آرای بایومتریک نشده به شرطی نزد آنها اعتبار دارد که اسناد و دلایل کافی برای باطل بودن آن وجود
نداشته باشد. تصمیم تازه کمیسیونهای انتخاباتی کشور در حالی اتخاذ شده که کمیسیون شکایات انتخاباتی چند روز پیش اعلام کرد که آرای بدون بارکد بایومتریک فاقد اعتبار است و باطل شمرده میشود. پس از اظهار نظر کمیسیون شکایات انتخاباتی، کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرد؛ روند رایدهی در مراکزی که رایدهندگان بایومتریک نشدهاند و برگههای رایدهی بارکد ندارد، براساس "فهرست رایدهندگان" به پیش رفته و آرای آنها دارای اعتبار است.
اما پس از توحید نظر هردو کمیسیون مبنی بر اعتبار آرای بدون بارکد سیستم بایومتریک، علی‌‍رضا روحانی، سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی گفت: «براساس تصمیم تازه کمیسیونهای انتخاباتی آرایی که بایومتریک نشده است از اعتبار برخوردار است، مگر این که دلایل معتبر بر بی اعتباری آنها وجود داشته باشد.»
او افزود آرایی آن عده از مراکز رایدهی که فهرست اصلی رایدهندگان در آنها نرسیده بوده و مراجعان بر اساس فهرست قلمی رای داده اند، درصورتی قابل اعتبار خواهند بود که  فهرست قلمی با فهرست اصلی در مرکز تطابق داشته باشد؛ وگر نه از اعتبار ساقط است.
آقای روحانی گفت، در نزد کمیسیون شکایات انتخاباتی، آرای مراکزی مدار اعتبار است که صندوقهای آنها امضای رئیس محل و کارمندان کمیسیون سمع شکایات انتخابات و ناظرین را داشته باشد، درغیر آن از اعتبار ساقط است و آرای این صندوقها باطل اعلام میشود.
در همین حال، سید حفیظ الله هاشمی سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات گفت: «کمیسیونهای انتخاباتی از آرای مردم من حیث یک امانت صیانت میکند و با رعایت قانون، درک اهمیت موضوع انتخابات و اجرای مکلفیتهای خویش به منظور رسیدگی در روند جمعبندی آراء این تصمیم را گرفته است.»
وی افزود: «هرچند بررسی کارکرد ۱۲۵ هزار کارمند کمیسیون زمانبراست، اما کمیسیون انتخابات بر تأمین شفافیت متعهد است و درصورتی که کارمندان کمیسیونهای انتخاباتی، نامزدان و یا شریکان انتخاباتی در نارساییها، تقلب و تخلفات دست داشته باشند به نهادهای عدلی و قضایی معرفی میشوند.»
بر اساس گفتههای سخنگویان کمیسیونهای انتخاباتی، کمیته مشترک میان هردو کمیسیون به منظور تسریع روند اجرآت و پیشبرد امور مشترک انتخاباتی ایجاد شده است، تا کمیسیونهای انتخاباتی بر اساس لوایح کاریشان جلسات مشترک را دایر نموده و چالشهای انتخاباتی را حل و فصل نمایند.
انتخابات مجلس نمایندگان به تاریخ 28 و 29 میزان در 32 ولایت کشور و انتخابات ولایت قندهار نیز به تاریخ پنجم عقرب برگزار شد. قراراست نتایج ابتدایی انتخابات پس از شمارش آراء توسط کمیسیون مستقل انتخابات به تاریخ 20 عقرب و نتایج نهایی به تاریخ 29 قوس اعلان شود؛ اما قبل از آن باید کمیسیون شکایات انتخاباتی تمامی موارد شکایات ثبت شده را بررسی و آرای آلوده با جعل و تقلب را از آرای پاک تفکیک کند. کمیسیون شکایات انتخاباتی گفته که حدود 11 هزار شکایت از سراسر کشور به ثبت رسیده است.