صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شماری از نمایندگان: پرونده قتل‌های زنجیره‌‌ای اعضای شورای ملی باید بررسی شود

شماری از نمایندگان:  پرونده قتل‌های زنجیره‌‌ای اعضای شورای ملی باید بررسی شود

اشتراککنندگان در مراسم گرامیداشت از شهدای شورای ملی که در حوادث مختلف انتحاری و تروریستی کشته شدهاند، از حکومت خواستند تا عاملان این رویدادها، شناسایی و مجازات شوند.
از یازدهمین سالروز شهادت شش عضو مجلس که در حادثه تروریستی در ولایت بغلان، به همراه دهها دانشآموز و فرد ملکی دیگر کشته شدند، دیروز(چهارشنبه، 15 عقرب) در کابل گرامیداشت شد.
یازده سال پیش در ١٥ عقرب ١٣٨٦خورشیدی در اثر چندین انفجار و حمله مسلحانه یک گروه تروریستی بر هیات کمیسیون اقتصادی مجلس نمایندگان در فابريکه قند ولايت بغلان، ٨٠ تن به شمول شش عضو مجلس، کشته و بيش از يک صد تن دیگر به شمول معلمان و شاگردان مکتب زخمی شدند.
سید مصطفی کاظمی رئیس کمیسیون اقتصاد ملی مجلس نمایندگان و پنج عضو ديگر اين مجلس؛ محمدعارف ظريف نماينده کابل، نازکمير سرفراز نماینده کندز، حاجى عبدالمتين نماينده هلمند، صاحبالرحمان نماينده کنر و صبغتالله ذکى نماينده تخار، از جمله قربانيان اين رويداد بودند.
عبدالرئوف ابراهیمی رئیس مجلس نمایندگان، دیروز در مراسم گرامیداشت از این قربانیان در تالار الحاقیه شورای ملی، گفت: «دشمنان مردم افغانستان همیشه افرادی را هدف قرار میدهند که از عملکرد و تلاشهای آنان در راستای انکشاف افغانستان هراس داشته باشند. اکنون مشکل اصلی که باعث تداوم این زنجیره شده؛ عدم تعقیب و دستگیری عاملان این قضایا است.»
او افزود، اگر در درون حکومت نیت مبارزه با تروریزم وجود داشته باشد، رسیدگی به قتلهای زنجیرهیی که اعضای شورای ملی را هدف قرار میدهد، کار آسانی است به شرط که مسئولان ارگانهای محلی باید این پروندهها را تعقیب کنند.
در همین حال، سیدعلی کاظمی عضو مجلس نمایندگان و برادر سید مصطفی کاظمی، با انتقاد از مختومه شدن پروندههای قتل و ترور اعضای شورای ملی، گفت: «حکومت اگر بخواهد این قضیهها را بازگشایی و تحقیق کند، خانوادههای شهداء آمادهاند در این مورد همکاری نمایند.»
وی افزود که حکومت باید این مساله را جدی بگیرد؛ زیرا تا زمانی که اینگونه قتلهای هدفمند پیگیری و عاملان آنها شناسایی و دستگیر نشوند، ترور شخصیتهای ملی در کشور ادامه خواهد داشت.
محمدعلم ایزدیار معاون مجلس سنا نیز حکومت را در روشنسازی ابعاد گنگ حملات تروریستی بر اعضای شورای ملی ناکام خواند و گفت که این رویدادها ناشی از جنگ استخباراتی منطقه است.
آقای ایزدیار تاکید کرد که تروریزم در افغانستان هیچگونه گرایش و تعلق ندارد؛ بلکه دشمن کل ملت افغانستان است و برای مبارزه با آن نیاز به مشارکت ملی است.
این درحالی است که در دوره‌‌های پانزدهم و شانزدهم شورای ملی، 23 عضو این شورا اعم از مجلس نمایندگان و مجلس سنا در رویدادهای مختلف تروریستی کشته شدهاند. در ماه جدی 1395 نیز دو حمله انتحار در نزدیکی الحاقیه شورای ملی رخ داد که در نتیجه، حدود 25 تن به شمول کارمندان شورای ملی و افراد ملکی کشته و 75 تن دیگر زخمی شدند.
پیش از این نیز شماری از چهرههای مطرح سیاسی و ملی در افغانستان، همانند برهانالدین ربانی رئیس پیشین شورای عالی صلح در حملات تروریستی کشته شدند ولی پروندهی قتل آنان هنوز نامعلوم است و عاملان و همدستان این رویدادها به پنجه قانون سپرده نشده است. در تازهترین رویداد، عبدالجبار قهرمان، نماینده مردم هلمند که برای دورهی هفدهم مجلس نمایندگان نیز کاندیدا شده بود، در دفتر ستاد انتخاباتیاش در شهر لشکرگاه در اثر یک انفجار کشته شد. حدود یک هفته بعد، جنرال عبدالرازق قومندان امنیه و جنرال عبدالمومن حسینخیل، رئیس امنیت ملی ولایت قندهار در یک حمله مسلحانه ترور شدند.