صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون رئیس جمهور: دایکندی بیشترین اشتراک کننده را در انتخابات پارلـمانی داشته است

معاون رئیس جمهور:  دایکندی بیشترین اشتراک کننده را در انتخابات پارلـمانی داشته است

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری اعلام کرد که ولایت دایکندی بیشترین اشتراک کننده را در انتخابات
پارلمانی کشور داشته است.
آقای دانش که دیروز (جمعه، 18 عقرب) به همراه محمد اشرف غنی، رئیس جمهور در رأس یک هیأت عالی رتبه دولتی به ولایت دایکندی سفر کرده بود، در سخنرانی خود در گردهمایی بزرگ مردمی در این ولایت گفت که آمار انتخابات پارلمانی امسال نشان میدهد که 95 درصد مردم ولایت دایکندی در انتخابات پارلمانی اشتراک کردهاند و در رتبه اول از نگاه میزان اشتراک در این انتخابات در سطح کشور قرار دارد.
او افزود که بامیان با 79 درصد اشتراکننده در رتبه دوم، فراه با 71 درصد اشتراک کننده در رتبه سوم، کابل با 63 درصد اشتراک کننده در رتبه چهارم قرار دارد.
معاون رئیس جمهور گفت که حضور گسترده مردم ولایت دایکندی در انتخابات پارلمانی "نشانه بیداری و مدنیت" و سهمگیری مردم دایکندی در برنامههای ملی است.
او افزود که همچنین، اشتراک گسترده مردم دایکندی در انتخابات نشان دهنده حرکت مردم دایکندی در جهت تثبیت نظام مردم سالاری و پرهیز از جنگ و خشونت است.
معاون رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد که حضور "مسئولانه و آگاهانه" مردم دایکندی در همه عرصهها، قویتر و نیرومندتر از گذشته حفظ شود و در انتخابات آینده ریاست جمهوری، شورای ولایتی و شوراهای ولسوالی، نیز سهم فعال بگیرند.
حضور 31 درصدی زنان دایکندی در حکومت
معاون رئیس جمهور همچنین در سخنرانی خود در جمع مردم ولایت دایکندی اعلام کرد که 31 درصد از کارمندان خدمات ملکی در دایکندی را، زنان تشکیل میدهد.
او با اشاره به سهم فعال زنان در حکومت داری و فعالیتهای اجتماعی در دایکندی، گفت که در این ولایت، از مرکز ولایت گرفته تا دورترین قریه، شوراهای زنان تأسیس شده و زنان دوشادوش مردان، کار و فعالیت میکند.
معاون رئیس جمهور همچنین گفت که دختران ولایت دایکندی نیز بیشتر از پسران به مکتب میروند و در امتحان کانکور اشتراک میکنند، علم و هنر میآموزند.
آقای دانش گفت که دختران ولایت دایکندی، جوایز علمی بینالمللی را دریافت کردهاند و در صفوف پولیس و اردو خدمت میکنند و حتی شماری از آنها خلبان نیروی هوایی کشور هستند.
او افزود که حقوق بشر، حقوق زنان و ارزشهای مدنی و دینی مورد احترام مردم ولایت دایکندی است و این یکی ویژگیهای خوب و افتخار آمیز مردم دایکندی است.
جامعه کثرتگرا
آقای دانش در سخنرانی خود همچنین گفت که امروز در ولایت دایکندی یک جامعه مدنی کثراتگرا شکل گرفته  و مردم با حفظ باورهای متفاوت شخصی و تعلقات سیاسی و حزبی، به اصل کثرتگرایی و جامعه چند صدایی باورمند هستند.
او افزود که علما، فرهنگیان، هنرمندان، استادان دانشگاه، دانشجویان و گروههای گوناگون اجتماعی و فرهنگی این ولایت با شور و حرارت در فعالیتهای اجتماعی و مدنی سهم دارند و به مردم سالاری و حقوق شهروندی و اصل مدارا، بردباری و رواداری، باورمند هستند.
معاون رئیس جمهور به مردم ولایت دایکندی گفت که اجازه ندهند که رقابتهای سیاسی و حزبی، آنها را از فعالیت سالم و مثبت مدنی باز دارند.
او افزود که "حزب و فعالیت حزبی باید در جهت بهبود زندگی اجتماعی انسان ها و متشکل و منسجم ساختن آنان و تقویت و توسعه آگاهی و همبستگی آنان باشد و نه در جهت تخریب اندیشه و تضعیف اخلاق و مدنیت آنان و یا در جهت تفرقه و ایجاد نفرت بین آنان."
معاون رئیس جمهور حضور گسترده مردم دایکندی در انتخابات، حمایت آنها از معارف و تحصیلات عالی، حضور 31 درصدی زنان در ادارات دایکندی و جامعه کثرتگرا را از ویژگیهای افتخار آمیز مردم دایکندی دانست و گفت که مردم این ولایت با وجود محرومیت و امکانات اندک، با از مردم سالاری و دموکراسی همواره و قدرت مند حمایت کردهاند.
او همچنین برنامههای حکومت برای توسعه ولایت دایکندی را توضیح داد و گفت که برق، اعمار سرک و احداث میدان هوایی از اولویتهای حکومت برای ولایت دایکندی است و گامهای اولیه در این راستا با افتتاح چند پروژه انکشافی، برداشته شد.