صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون رئیس جمهور: تشکیل اداره مـوقت بازگشت به گذشته است

معاون رئیس جمهور:  تشکیل اداره مـوقت بازگشت به گذشته است

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری در واکنش به هشدار شماری از احزاب سیاسی در مورد ایجاد اداره موقت، گفت تشکیل اداره موقت بازگشت به گذشته است.
آقای دانش روز جمعه، دوم قوس، در مراسم سومین سالگرد رحلت قربانعلی عرفانی، رهبر حزب وحدت ملت افغانستان گفت که "شعار کهنه و فرسوده اداره موقت کاملا بیمورد و غیر عملی و مغایر با قانون اساسی و در حقیقت بازگشت به عقب و به معنای ایجاد یک بحران دیگر است و این خواستی است که بیش از هر چیز دیگر به نفع دشمنان داخلی و خارجی افغانستان تمام میشود نه به نفع مردم افغانستان."
او افزود که: به سیاستمداران و اندیشمندان پیشنهاد میکنم که اول زمینه تعدیل قانون اساسی را فراهم کنند و بعد پیشنهادهای خود را ارائه کنند.
چند روز پیش، شماری از احزاب به حکومت هشدار داده بودند که اگر پیشنهاد این احزاب برای شفافیت انتخابات ریاست جمهوری پذیرفته نشود، آنها بر گزینه حکومت موقت پافشاری خواهند کرد.
از سوی دیگر شماری دیگر از سیاسیون نیز در نشستی اعلام کرده بودند که در انتخابات پیشرو، رئیس جمهوری باید سه معاون داشته باشد.
معاون رئیس جمهور در این رابطه گفت که تا زمانی که قانون اساسی تعدیل نشده، ارائه هر نوع طرح مغایر قانون اساسی -چه در رابطه با صلح و چه در مورد انتخابات و چه در مسایل مربوط به ساختار نظام سیاسی و ساختار تکتهای انتخاباتی- یک حرکت فرا قانونی بوده و برای ملت افغانستان غیر قابل قبول است.
در ماده شصتم قانون اساسی نیز آمده است: "رئيس جمهور دارای دو معاون، اول و دوم، است. کانديدای رياست جمهوری نام هر دو معاون را همزمان با کانديدا شدن خود به ملت اعلام ميدارد."
آقای دانش همچنین به آوازههای تأخیر انتخابات ریاست جمهوری واکنش نشان داد و گفت که انتخابات ریاست جمهوری و انتخاباتهای دیگر از مهمترین عناصر کلیدی ساختار سیاسی کشور است. انتخابات هیچ ربطی به مسأله صلح نداشته و به تأخیر انداختن آن هیچ توجیه قانونی و سیاسی ندارد. او گفت، رهبران حکومت وحدت ملی، مخصوصا رئیس جمهور و همچنین رئیس اجرائیه همواره بر برگزاری انتخابات در زمان مشخص شده تأکید کردهاند.
چندی پیش گزارشی منتشر شده بود که زلمی خلیلزاد نماینده ویژه ایالات متحده در امور صلح افغانستان و گروه طالبان پیشنهاد به تاخیر افتادن انتخابات ریاست جمهوری را کردهاند. این گزارش بعدآ توسط دو طرف رد شد.
آقای دانش گفت که انتخابات هیچ ربطی به مسأله صلح نداشته و به تأخیر انداختن آن هیچ توجیه قانونی و سیاسی ندارد. با صراحت اعلام میکنیم که انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراهای ولایتی و ولسوالی باید مطابق قانون اساسی برگزار شود.
معاون دوم رئیس جمهور به صورت تلویحی به موضوعات اخیر در فضای مجازی نیز اشاره کرد و گفت که آزادی سیاسی و آزادی بیان کلیدیترین ارزش نظام است بر این اساس باید در جامعه ما، نقد آزاد باشد و همگی باید نقد پذیر باشیم ولی از توهین و دشنام باید جلوگیری شود.
او گفت: فحاشی و توهین به اشخاص و گروهها از طرف هر کسی باشد، نه تنها هیچ دستاورد مثبتی برای هیچ کسی تاکنون نداشته بلکه باعث انحراف افکار جامعه و تفرقه و نفرت بین مردم و موجب انزوا و بی مایگی خود فحاشان شده است.
آقای دانش در ادامه افزود، جامعه ما باید جامعه تکثرگرا و چند صدایی باشد و هر نوع خود برتربینی و انحصار ممنوع شود و مردم حق داشته باشند افکار و صداهای متفاوت و حتی متضاد را بشنوند و قضاوت کنند. اما این چند صدایی نباید موجب تفرقه و منازعات داخلی شود.
آقای دانش خاطرنشان کرد که اتحاد و هماهنگی جریانها و نیروهای سیاسی جامعه از آرزوهای اصلی استاد مزاری و استاد عرفانی بود که برای تحقق آن از هیچ نوع فداکاری دریغ نکردند.
عرفانی اگر وارد مبارزات سیاسی نمیشد، جزء فقهای بزرگ ما میبود
آقای دانش در این مراسم در باب شخصیت قربانعلی عرفانی گفت که او شخصیت دانا، انسانی متدین، دانشمند و محققی سخت کوش بود.
او افزود، آقای عرفانی اگر مصروف مبارازات سیاسی و فرهنگی نمیشد، بدون شک با استعداد فوق العادهای که داشت، میتوانست از فقهای بزرگ و از جمله مجتهدین جامعه ما باشد.
معاون دوم رئیس جمهور گفت که کتاب «امر به معروف و نهی از منکر در اسلام» نوشته آقای عرفانی که در سال 1354 خورشیدی نشر شد از کتابهای آگاهی بخش و انقلابی زمان بود.
او افزود، فضای حاکم در آن سالها، فضای اختناق و تاریکی بود. کسی در اندیشه مبارزه با استبداد و رژیمهای دیکتاتوری نبود و حتی در مدارس و حوزههای علوم دینی هم کسی حق وارد شدن در سیاست و مبارزات سیاسی و حتی مطالعه آثار سیاسی و انقلابی را نداشت و گرنه به انحراف و بیدینی متهم میشد.
آقای دانش گفت که در آن سالها این کتاب در موضوع خود، به مراتب بهتر از بسیاری از کتابها و نوشتههای علمای مبارز و انقلابی ایران و افغانستان و کشورهای اسلامی دیگر بود. او افزود، این کتاب جیبی، کم حجم اما از نگاه محتوا و تأثیرات بیدارگرانه و روشنگرانه، در شمار برخی از آثار متفکرین بزرگی چون دکتر شریعتی و مرتضی مطهری و مانند آنان محسوب میشد.
قربانعلی عرفانی، عضو مجلس هفدهم و رهبر حزب وحدت ملت افغانستان سه سال پیش به دلیل بیماری در کابل دارفانی را وداع گفت.
به منظور نیکوداشت از کارنامه سیاسی و فرهنگی و سومین سالروز وفات آقای عرفانی شماری از اعضای کابینه، اعضای مجلس نمایندگان و مجلس سنا، رهبران و فعالین احزاب و جریانهای سیاسی، مدنی و فرهنگی، علما، استادان دانشگاه و دانشجویان در کابل گردهم آمده بودند.