صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ترامپ: مذاکرات بسیار قدرتمند صلح در افغانستان جریان دارد

 ترامپ:  مذاکرات بسیار قدرتمند صلح در افغانستان جریان دارد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده که مذاکرات بسیار قدرتمند صلح در افغانستان جریان دارد. او گفته: "ما در حال مذاکره بسیار قوی در افغانستان هستیم که خیلی از مردم درباره آن نمی‌دانند."
به گزارش خبرگزاری رویترز آقای ترامپ گفته که مذاکرات در این سطح ممکن است که "اولین بار" باشد.
آقای ترامپ ابرازامیدواری کرد که موفقیت این مذاکرات باعث خرسندی آمریکا و مردم افغانستان خواهند شد.
رئیس جمهور آمریکا گفته است که مردم افغانستان "جنگ‌جویان خوبی هستند" و برای چندین دهه جنگیده‌اند و افزوده است که: "من فکر می‌کنم که دیگر آنان نیز از جنگ خسته شده‌اند."
او گفته که منتظر است تا در این مذاکرات چه اتفاق می‌افتد اما آمریکا درباره صلح مذاکره می‌کند. وی افزوده است: "ما نمی‌دانیم که این روند موفق خواهد شد یا نه، شاید نشود، کسی نمی‌داند."
آقای ترامپ افزوده که این مذاکرات چه پیروزی در پی‌ داشته باشد چه نداشته باشد، آمریکا در حال مذاکره‌ است.
همچنین رسانه‌ها گزارش داده‌اند که قرار است رئیس جمهور آمریکا به زودی از افغانستان دیدار کند؛ ولی منابع رسمی این خبر را تایید نکرده‌اند.
مذاکرات صلح افغانستان از چند ماه پیش جدیت بیشتری یافته است. زلمی خلیلزاد پس از انتخاب به عنوان نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان دو بار در دفتر قطر با نمایندگان طالبان دیدار کرده است. آقای خلیلزاد روز یکشنبه هفته گذشته (۲۶عقرب) بعد از دیدار با نمایندگان طالبان، به خبرنگاران در کابل گفت امیدوار است تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده، یک توافق صلح با گروه طالبان به دست بیاید.
انتخابات ریاست جمهوری قراراست تا پنج ماه دیگر، در 31 ماه حمل 1398 برگزار شود.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور، نیز در روزهای گذشته با اقشار مختلف دیدار کرد و هدف این دیدارها ایجاد بورد مشورتی صلح عنوان شده است.
علاوه بر آن، دفتر ریاست جمهوری اعلام کرده که درصدد تعیین هیات مذاکره کننده صلح است و نتایج نشست‌های مشورتی رئیس جمهور با اقشار مختلف جامعه نیز به‌زودی نشر می‌شود.
بعد از دیدار زلمی خلیلزاد با نمایندگان طالبان در قطر گزارش‌هایی نشر شد حاکی از اینکه طالبان در این نشست خواستار ایجاد حکومت موقت به رهبری عبدالستار سیرت، از افراد نزدیک به ظاهر شاه، پادشاه سابق، شده است. علاوه بر آن گفته می‌شود که این گروه خواستار تعویق انتخابات ریاست جمهوری است.
گروه طالبان دیدار نمایندگانش را با طرف آمریکا تایید کرده و گفته است که این گفت‌وگوها جنبه مقدماتی داشته و هیچ توافقی تاکنون صورت نگرفته است.
چند روز قبل جوزف دانفورد، رئیس ستاد ارتش آمریکا گفت که جنگ افغانستان راه حل نظامی ندارد و طالبان در جنگ "شکست نمی‌خورند."
آقای دانفورد که شنبه هفته گذشته در نشست بین‌المللی امنیتی هالیفاکس در کانادا صحبت می‌کرد، گفته بود که راه حل نظامی برای پایان دادن جنگ افغانستان وجود ندارد و "گروه طالبان نیز فعلا شکست‌ناپذیر است."
این نخستین باری بود که یک مقام نظامی آمریکایی دراین سطح با این صراحت اعتراف می‌کند که آمریکا نمی‌تواند گروه طالبان را در جنگ مغلوب کند.