صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس جمهور پلان جدید صلح را در کنفرانس جینوا اعلام کرد

 رئیس جمهور پلان جدید صلح را در کنفرانس جینوا اعلام کرد

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور در کنفرانس جینوا، پلان جدید صلح را اعلام کرد و گفت که حکومت افغانستان صلحی را میخواهد که بر مبنای "طالبان بخشی از یک جامعه مردم سالار و همه
شمول" شوند.
کنفرانس جینوا، به رهبری دولت افغانستان و سازمان ملل متحد و با حضور نمایندگان 60 کشور و 30 سازمان بینالمللی روز سه شنبه و چهارشنبه ( 6 و 7 قوس) در شهر جینوای کشور سوئیس برگزار شد.
رئیس جمهور غنی در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه این کنفرانس گفت که پلان جدید صلح را بعد از مشوره با رهبران سیاسی، احزاب، نهادهای مدنی، زنان، جوانان و اقشار مختلف جامعه، تهیه کرده است.
او گفت بر اساس پلان جدید، در روند صلح باید حقوق تمام اتباع کشور، بخصوص زنان تأمین شود، طالبان باید قانون اساسی کشور را بپذیرند یا با تعدیل آن بر اساس احکام قانون اساسی موافقت کند، خدمات ملکی و فعالیت نیروهای امنیتی و دفاعی مطابق قانون به پیش برود و به هیچ یک از گروههای مسلحی که با شبکههای تروریستی خارجی، سازمانهای مخرب خارجی، نهادهای دولتی و یا غیردولتی رابطه باشند و در جستجوی نفوذ در افغانستان باشند، اجازه داده نمیشود.
رئیس جمهور تأکید کرد که برای رسیدن به این هدف باید افغانستان مستقل باشند و روند صلح نیز به رهبری و مالکیت افغانستان به پیشبرود.
او هشدار داد که "بخاطر منافع کوتاه مدت نباید صلح پایدار را قربانی کنیم، این کار باعث میشود که خشونتهای گذشته به صورت گسترده دوباره تازه شوند و نسلهای حال و آینده به بدبختی و ویرانی مواجه شوند." او افزود " ما اجازه نمیدهیم که دستاوردهای ما قربانی تصامیم عجولانه و بیپروا گردد."
آقای غنی گفت که بر اساس پلان جدید صلح، حکومت افغانستان در پنج مرحله به پیش میرود؛ مذاکرات بینالافغانی صورت میگیرد، بعد از آن با پاکستان و ایالات متحده امریکا بحث میشود، سپس با طرفهای منطقوی صحبت میشود، بعد با کشورهای عربی و جهان اسلام بحث میشود و در آخر با کشورهای عضو ناتو و غیرعضو در ناتو، بحث میشود.
رئیس جمهور همچنین گفت که برای تطبیق پروسه صلح، به پنج سال زمان نیاز است و تغییرات محیط زیستی، خشکسالی، بازگشت چهار میلیون مهاجر، جابجایی بیجاشدگان داخلی و کاهش سطح فقر از عواملی اند که درعمل ساخت پروسه صلح را کند میسازد.
او گفت برای رسیدن به صلح، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 2019 ضروری است و مردم افغانستان برای تصویب موافقتنامه صلح، عملی ساختن آن و رهبری مصالحه اجتماعی به یک حکومت منتخب نیاز دارند.
آقای غنی گفت که بعد از بدست آمدن موافقتنامه صلح، عملی کردن برای افغانستان مهم است و از تمام کشورها خواست در روند صلح افغانستان، نقش حمایوی داشته باشند.
اعلام فهرست نمایندگان افغانستان برای گفتگو با طالبان
رئیس جمهور غنی در کنفرانس جینوا همچنین فهرست دوازه نفری تیم مذاکره کننده دولت افغانستان را با گروه طالبان اعلام کرد.
ریاست این تیم مذاکره کننده دولت افغانستان را عبدالسلام رحیمی، رئیس دفتر رئیس جمهور به عهده دارد و محمد میرویس بلخی وزیر معارف،حسینه صافی، وزیر اطلاعات و فرهنگ،عبدالتواب بالاکرزی معاون وزارت تحصیلات عالی، داکتر عالمه معاون وزارت مهاجرین و عودت کنندگان، جنرال عبادالله عباد معاون ریاست عمومی امنیت ملی، شاه گل رضایی عضو مجلس نمایندگان، عطاءالله لودین عضو شورای علما، شمیم خان کتوازی والی پکتیا، عبدالله عطایی عضو استر محکمه، توریالی غیاثی رئیس امور فرهنگی وزارت امور خارجه و عبدالحکیم منیب معاون وزارت حج و اوقاف، اعضای این تیم هستند.
رئیس جمهور همچنین اعلام کرد که یک "بورد مشورتی رئیس جمهور" را تشکیل میدهد که در جریان مذاکرات صلح در مورد مسائل حساس به رئیس جمهور، مشوره دهند.
جنگ بدون سرحد در افغانستان
رئیس جمهور در این کنفرانس گفت که جنگ افغانستان را میتوان "جنگ بدون سرحد" گفت و در این جنگ میان جنگجویان مسلکی و افراد ملکی هیچ فرقی باقی نمانده است.
او افزود که به شمول جادهها، شفاخانهها، مساجد، دانشگاهها، مراکز تجارتی، ورزشگاهها و مکاتب؛ هیچ جایی باقی نمانده است که بالای آن حمله نشده باشد.
آقای غنی گفت که در آخرین مورد، حمله بالای گردهمایی علمای دینی در مراسم گرامیداشت از میلاد پیامبر اسلام، نشان داد که " جنگ تحمیل شده بالای ما، تمام حدود انسانی را شکستانده و پیام صلح و تحمل تمام ادیان به خصوص حضرت محمد را زیر پا کرده است."
رئیس جمهور گفت که این جنگ چهار بعد عمده دارد؛ موقعیت استراتژیک افغانستان که گروههای تروریستی فرامزی میخواهند از آن به اهداف جهانی خود دست یابند، سازمانهای جنایی فرامرزی که از طریق دامن زدن به جنگ و اختلافات به قاچاق مواد مخدر میپردازند، اقدام نکردن شماری از کشورهای همسایه در مقابل تروریزم بر اساس منشور سازمان ملل متحد و گروه طالبان افغان که زمینه را برای سه بعد دیگر جنگ در افغانستان فراهم کردهاند.
رئیس جمهور از نیروهای حمایت قاطع در افغانستان بخاطر همکاری و مشوره به نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان تشکر کرد و گفت " اما این باید واضح باشد که جنگ را افغانها به پیش میبرد و قربانی هم افغانها میشود، نه تنها برای حفاظت از نظام استوار بر قانون اساسی، استقلالیت، وحدت ملی و زندگی افغانها، بلکه در در خط نخست مبارزه با تروریزم میجنگند تا جهان را از تهدید تروریزم در امن نگهدارند."
مذاکره با طالبان غیر مشروط ولی صلح با طالبان مشروط است
عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه کشور نیز در کنفرانس جینوا به مسئله صلح در کشور اشاره کرد و گفت که مذاکره با طالبان غیر مشروط، اما صلح با طالبان مشروط است.
او افزود: "حمایت همگانی از صلح، حرکت به سوی یک جامعه دموکراتیک و فراگیر، پذیرفتن قانون اساسی افغانستان به ویژه بخش حقوق و امتیازات شهروندان، پاسداری از حقوق بشر، پاسداری و حراست از قوای مسلح و نهادهای کشوری، قطع رابطه طالبان با گروههای تروریستی و ترک خشونت از محورهای اصلی چشمانداز صلح حکومت افغانستان با طالبان به شمار میرود."
در کنفرانس جینوا که با حضور نمایندگان 60 کشور 30 سازمان جهانی برگزار شده بود، نمایندگان کشورهای مختلف از روند صلح به رهبری افغانستان و توسعه افغانستان حمایت خود را اعلام کردند.
کشورهای اشتراک کننده در این نشست گفتهاند که پایان منازعه در افغانستان، مهمترین اولویت شان در قبال افغانستان است.