صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نشست جینوا با تاکید بر خودکفایی، اتصال منطقه‌ای و صلح به پایان رسید

نشست جینوا با تاکید بر خودکفایی، اتصال منطقه‌ای و صلح به پایان رسید

نمایندگان 61 کشور و 35 نهاد بینالمللی که در کنفرانس جینوا در مورد افغانستان حضور داشتند، با تاکید بر خودکفایی، اتصال منطقهای و صلح در افغانستان، نشستشان را خاتمه دادند.
کنفرانس جینوا، به میزبانی دولت افغانستان و سازمان ملل متحد و با حضور نمایندگان 61 کشور و 35 سازمان بینالمللی روز سه شنبه و چهارشنبه (6 و 7 قوس) در شهر جینوای کشور سوئیس برگزار شد.
وزارت مالیه روز پنجشنبه 8 قوس بعد از ختم نشست جینوا، با نشر خبرنامهای نوشت که اشتراک کنندگان این نشست، بر تجدید مشارکت، رفاه، خودکفایی، اتصال منطقهای و صلح افغانستان تاکید کردند.
به نقل از خبرنامه، کارکردهای حکومت بعد از نشست بروکسل بررسی شده است و گفته شده که پاسخگویی متقابل میان حکومت و جامعه بینالمللی، مسیر و محتوای اصلاحات برای رسیدن به خودکفایی را تعیین میکند .
وزارت مالیه میگوید که "اشتراک کنندگان پیشرفت در بسیاری از بخشهای اصلاحات را تأیید کردند و روی این موضوع توافق نظر داشتند که هنوز نیاز است که کارهای زیادی صورت گیرد، از جمله: تقویت رشد اقتصادی همه شمول؛ کاهش فقر؛ اشتغالزایی؛ مبارزه با فساد؛ توانمند سازی زنان؛ بهبود حکومت داری، حاکمیت قانون و حقوق بشر."
به این منظور، اشتراک کنندگان "چارچوب پاسخگویی متقابل جینوا" را با اهداف اصلاحی قابل سنجش و تعهدات برای حکومت و جامعه بینالمللی برای سال های ۲۰۱۹ - ۲۰۲۰ تصویب کردند.
چارچوب پاسخگویی متقابل جنیوا (GMAF) اقدامات را در مطابقت با چارچوب ملی انکشاف و صلح افغانستان و برنامههای دارای اولویت ملی تنظیم میکند.
وزارت مالیه میگوید که در میانه دهه تحول افغانستان (۲۰۱۵ - ۲۰۲۴ )، اشتراک کنندگان یادآوردی کردند که پیشرفتهایی در راستای خودکفائی افغانستان صورت گرفته است، اما تشخیص دادند که چالشهای جدی از جمله ناامنی، فقر و فساد هنوز پا برجا است. این چالشها به تسریع تلاشهای مشترک، اشتراک کنندگان در زمان باقیمانده از دهه تحول نیاز دارد.
به نقل از خبرنامه وزارت مالیه؛ اشتراک کنندگان همچنین ابراز نگرانی کردند که معیارها در مبارزه با فساد اداری و انتخابات از لحاظ عملکرد فنی آن به صورت کامل تحقق نیافته است و خواهان تمرکز مجدد روی این معیارهای مهم شدند .
در خبرنامه افزود شده: به همین منظور، اشتراک کنندگان بر تعهدشان نسبت به پاسخگویی متقابل و برآورده ساختن تعهدات مورد توافق طرفین از سوی دولت و جامعه بینالمللی برای ایجاد محیط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی که افغانستان را قادر به تقویت صلح، امنیت و انکشاف پایدار بسازد، دوباره تاکید کردند.
اشتراک کنندگان نشست جینوا همچنین گفتهاند که عمل کردن حکومت به تعهداتش، کلید استمرار حمایت بینالمللی خواهد بود .
تاکید بر ایجاد برنامههای اقتصادی
وزارت مالیه همچنین نوشته است که اشتراک کنندگان روی همکاری در مورد نیازهای اجتماعی - اقتصادی و صلح توافق کردند و به همین منظور، از تمویل کنندگان و شرکای انکشافی و منطقوی خواستند که به طور عاجل پلان عمل مشخصی را در حمایت از یک برنامه "وسیع البنیاد ابتکارات اقتصادی" که با ارزشهای اساسی و چارچوبهای موجود، مطابقت داشته باشد تهیه و تطبیق کنند.
این وزارت نوشته است که پلان متذکره، بازگشت پول و سرمایه افغانستان به کشور بعد از دوره مصالحه؛ افزایش سرمایه گذاریهای افغانها و خارجی؛ ایجاد شغل و بهبود انسجام اقتصادی منطقوی را مهیا میسازد.
جامعه جهانی از ایجاد همآهنگی در روندهای بودجه سازی در قالب یک بودجه ملی موثر، با اعتبار و شفاف و همچنان تقویت سیستم مدیریت مالی عامه استقبال کرد و بر اهمیت حفظ رشد عواید در آینده و کاهش کسر بودجه و همچنان کاهش کسر تجاری افغانستان تاکید کرد.
اشتراک کنندگان گفتهاند که توانمند ساختن سکتور خصوصی نقش کلیدی را در امر استراتیژی خودکفایی حکومت ایفا می کند .
در این نشست همچنین بر اصلاحات در حکومتداری، مبارزه با خشونت علیه زنان، توسعه، آزاد ساختن ظرفیت رشد افغانستان و انتخابات آینده تاکید شده است.
گفتنی است که مقامات عالیرتبهای که در نشست جینوا شرکت کرده بودند، نتیجه این نشست را در سال ۲۰۱۹ و نشست بین الوزراء در سال ۲۰۲۰ بررسی میکنند.