صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

زنی با رنگ، به جنگ خشونت می‌رود

زنی با رنگ، به جنگ خشونت می‌رود نویسنده : علی رضا احمدی

نهادهای مسئول هر ساله گزارشهایی را منتشر میکنند که هزاران زن مورد انواع خشونت قرار گرفتهاند و تلاشهای حکومت چندان ثمر بخش نبوده است. اکنون زنی در تلاش است که با رنگ با این خشونتها بجنگد.
فرشته نیکسا بانوی جوانی است که نقاشی می کند. او تاکنون دهها اثر را نقاشی کرده است اما میگوید که تمرکز اصلیاش مبارزه با خشونت علیه زنان است.
خانم نیکسا به روزنامه افغانستانما گفت: "میخواهم دردها را بکشم و با رنگ با مردم سخن بگویم تا بدانند زنان همانند مردان حق زندگی در آرامش را دارند."
این نقاش جوان تاکنون چندین نمایشگاه برگزار کرده است. او میگوید که در اکثر نقاشیهایش تلاش کرده است که مشکلات زنان را ترسیم کند.
خانم نیکسا بر این باور است که نقاشی به دلیل ماندگاری زیاد و بودن در خانهها و مکانهای مسکونی، تاثیر فوقالعادهای بر افکار عمومی دارد.
او همچنین گفت که نقاشی به دلیل اینکه زبان خاصی ندارد و همه میتوانند از آن برداشت کنند، باعث میشود که تاثیر گذاری بیشتری داشته باشد.
پیش از این نیز شماری از بانوان و فعالان مدنی با حرکتهای نمادین تلاش کرده بودند تا با خشونت علیه زنان مبارزه کنند اما تاکنون این پدیده وجود دارد و حتی سالانه جان صدها زن را نیز میگیرد.
وزارت امور زنان چندی پیش، بعد از یک کمپاین 16 روزه اعلام کرد که 4138 مورد خشونت علیه زنان در سال جاری ثبت شده است. هر چند این آمار کاهشی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد اما برای فعالان حقوق زن نگران کننده است.
فروهر گلستانی، فعال حقوق زن، به تازگی نیز کمپاینی با هشتگ میتو (#ME_TOO) راه اندازی کرده است تا زنان از خشونتهایی که بر آنان تحمیل شده، سخن بگویند.
او میگوید که زنان زیادی در این سرزمین هستند که به دلایل فرهنگی نمی توانند دردهای خود را بیرون بریزند، اگر همه خشونتها ثبت شود، آمار خشونتها بیش از این است.
این فعال حقوق زن، تاکید کرد برای مبارزه با خشونت راههای فرهنگی مؤثرتر نسبت به اعمال زور و فشار است، با این روشها، لمس کردن دردهای زنان راحت تر است.
وزارت امور زنان نیز با کمپاین 16 روزه خود، چند میزگرد در تلویزیونها و چند برنامه آموزشی درباره قوانین و مقررهها برگزار کرد تا جامعه را از حقوق زنان آگاه کند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، نیمی از خشونتهایی که علیه زنان صورت میگیرد، توسط اعضای زن خانوادهها است. مانند فشارهای مادر بر دختر و مادر شوهر بر عروس.
فرشته نیکسا نیز میگوید، زمانی که به نقاشی رو آورده بود، توسط اعضای خانواده تحت فشار بود و والدینش به شدت با این هنر مخالف بودند. او گفت که بیشتر وقتها به بهانه کورس زبان انگلیسی به آموزش نقاشی رفته است.
خانم نیکسا افزود، این چنین برخوردها در جامعه خیلی زیاد است. او ادامه داد، اکثر خانوادهها به دلیل افکار سنتی، مانع اراده دخترانشان میشوند و خواستههایشان را سرکوب میکنند.
فرشته بر این باور است که با مبارزه و تلاش میشود به خواستههای خود رسید و نباید به زودی مایوس شد. او علاوه کرد که اگر زنان در بخش مبارزه با خشونت تلاش کنند، موفق به کاهش خشونت خواهند شد.
او در قسمتی دیگر از سخنانش گفت، نقاشی را در خفا آموزش دیدم، اما اکنون خانواده به وجود من افتخار می کنند.
جامعه سنتی و مرد سالار برای زنان یک محدوده مشخص تعیین کرده است و حتی تحصیل دختران در برخی از رشتهها را مغایر با شأن زنان میدانند.
این تفکر باعث شده است که شماری از رشتههای تحصیلی، پذیرای دختران کمتری باشند. سیمنا یا بازیگری یکی از این رشتهها است که به دلیل نگاه سنتی، کمتر مورد توجه دختران قرار میگیرد.