صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمیسیون انتخابات: روند بازشماری آرای انتخابات پارلمانی کابل پایان یافت

 کمیسیون انتخابات:  روند بازشماری آرای انتخابات پارلمانی کابل پایان یافت

کمیسیون انتخابات اعلام کرده است که روند بازشماری آرای انتخابات پارلمانی کابل به پایان رسیده و به زودی نتایج ابتدایی آن اعلام میشود.
عبدالبدیع صیاد رییس کمیسیون انتخابات دیروز (دوشنبه، 26 قوس) در یک نشست خبری در کابل، از ختم روند بازشماری آرای انتخابات پارلمانی حوزه کابل خبر داد.
آقای صیاد گفت که روند بازشماری آرای انتخاباتی در آن تعداد از مراکز انتخاباتی در حوزه کابل که شکایت وجود داشت به پایان رسیده و به زودی نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی در حوزه کابل و سه ولایت دیگر اعلام خواهد شد.
وی، ولایتهای پکتیا، ننگرهار و بغلان را از دیگر ولایتهای خواند که به دلیل وجود شکایات مبنی بر بروز تقلب در شماری از مراکز انتخاباتی، پروسه بازشماری آرا دوام یافته و در مراحل پایانی خود قرار دارد.
به گفته او، نتایج ابتدایی آرا انتخاباتی در این سه ولایت نیز  پس از ختم کامل روند بازشماری آرا اعلام خواهد شد.
رئیس کمیسیون انتخابات، از آغاز زودهنگام یک روند اصلاحات در کمیسیون انتخابات نیز خبر داده گفت که پروسه برگزاری انتخابات پارلمانی در کمیسیون انتخابات مورد بررسی قرار گرفته و با مشخص شدن ضعف و کاستیها در این روند زمینه برگزاری موفقانه انتخابات ریاست جمهوری مساعد خواهد شد.
وی گفت، در این پیوند کسانیکه به تخطی، تقلب و کمکاری در روند انتخابات متهم اند از سطوح مختلف کمیسیون انتخابات شناسایی شده و پیگرد خواهند شد، مسئولان ولایتی کمیسیون نیز بر حسب شایستگی یا کمکاری شان مجازات و مکافات خواهند شد.
به گفته او، بررسی چگونگی پیشرفت و عملکرد پروسه ثبت نام رای دهندگان و سیستم بایومتریک از دیگر بخشهای روند بررسی انتخابات پارلمانی خواهد بود. وی گفت که تلاش میشود در چگونگی از استفاده از بایومتریک دقت لازم صورت گرفته و بنابر اصل موثریت از بروز کاستیهای گذشته جلوگیری شود.
گفتنی است که روند برگزاری انتخابات پارلمانی با انتقادهای گسترده ای کمیسیون شکایات انتخاباتی، احزاب سیاسی، نهادهای ناظر انتخابات، جامعه مدنی و مردم روبرو بود. طرفهای یاد شده، کمیسیون انتخابات را در برگزاری انتخابات پارلمانی ناکام خواندند.
مشکلات در فهرست رای دهندگان، کمبود و عدم استفاده از سیستم بایومتریک در بسیاری از محلات رای دهی، اتهام نقض بی طرفی از سوی اعضای کمیسیون، بازنشدن و دیر بازشدن برخی مراکز رای دهی در روز انتخابات از جمله کاستیهای بود که در روند برگزاری انتخابات پارلمانی بروز کرد.