صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

داودزى: به زودى کار روى طرح معاهدۀ صلح میان دولت و طالبان آغاز مى شود

داودزى: به زودى کار روى طرح معاهدۀ صلح میان دولت و طالبان آغاز مى شود

عمر داوودزى نمايندۀ رئیس جمهور در امور منطقوی برای اجماع صلح و رئیس دارالانشای شورای عالى صلح افغانستان، میگوید که تا چند ماه ديگر، صلح در افغانستان تأمين خواهد شد.
اين درحالى است که در اين اواخر تلاشها براى صلح در افغانستان افزايش يافته است. از دوشنبۀ هفتۀ جارى به اين سو، نمايندگان طالبان با زلمى خليلزاد نماينده ايالات متحده امريکا براى صلح افغانستان، در امارات متحده عربى گفتگو دارند.
محمدعمر داوودزی که تازه به حيث نمایندۀ ويژه رئیس جمهور افغانستان در امور منطقوی برای اجماع صلح و رئیس دارالانشاى شورای عالى صلح گماشته شده، دیروز رسماً آغاز به کار کرد.
داوودزى گفت: «تا چند ماه آینده، ما شاهد پیشرفت هایی در بخش صلح خواهیم بود و به خاطر طرح معاهده صلح، یک تیم به زودی گماشته خواهد شد.»
او افزود: "یک خوش خبری برای مردم افغانستان داریم که واقعیت امر این است که صلح بسیار نزدیک است؛ اما این صلح در چند روز و چند هفته نه، بلکه چند ماه زمان را در بر خواهد گرفت."
به گفته او، برای تامین صلح در افغانستان، اجماع بین المللی به وجود آمده؛ اما هنوز اجماع منطقوی و ملی به شکل واقعی آن به وجود نیامده است.
موصوف گفت که او براى به وجود آوردن اجماع منطقهای و ملى تلاش مى کند.
رئیس شورای عالی صلح، با اشاره به تغییر سیاستهای کشورهای منطقه در مورد افغانستان گفت که  استراتیژی پاکستان در قبال افغانستان، در گذشته بیشتر روی مسائل نظامی استوار بود؛ اما حالا استراتیژی جدید این کشور بر محورهای اقتصادی و سیاسی تاکید دارد.
او ايجاد بورد مشورتى صلح متشکل از رهبران جهادى و ديگر سياسيون و همچنان تيم مذاکره کننده حکومت با مخالفين مسلح را اقدامات مؤثر خوانده گفت که تيم گفتگوکننده، به دليلى مؤثر است که اعضاى آن دولتى است و ديدگاه واحد دارند.
وى گفت که بورد مشورتى که در فهرست آن تغييراتى به وجود خواهد آمد، نيز مؤثريت بيشتر دارد؛ زيرا متشکل از جهت هاى مختلف سياسى کشور است و در روند صلح مؤثر واقع مى شود.
اما او خاطر نشان کرد که در کُل، تصميم گيرنده شوراى عالى صلح است؛ چون  از سوى مردم ایجاد شده و مشروعیتش را نیز از مردم گرفته است. وى گفت که اين شورا نيز طرح صلح را با مردم شريک مى کند.   او بازگشت مهاجرين افغان به کشور را در تامين صلح با اهميت خواند.
به گزارش پژواک، محمد کریم خلیلی رئیس شورای عالی صلح، در این مراسم  گفت با وجود اینکه فضای خوبی برای آوردن صلح ایجاد شده است؛ اما با آن هم راههای پر خم و پیچی را برای رسیدن به یک صلح فراگیر باید طی کرد.
او افزود که گفتگوهای صلح، از جانب هر کشور و یا گروه که پیش برده شود، شورای عالی از آن استقبال می کند.
او علاوه کرد که زمینه آن فرا رسیده تا جنگ پایان یابد و صلح برقرار شود.
موصوف گفت که صلح، باید برای هردو طرف به گونۀ عزت مندانه تامین شود و رهبری آن به دست افغان ها باشد.
موصوف درادامۀ صحبت هايش افزود: "خارجی ها به ندرت در جنگ افغانستان شریک هستند و قربانی می دهند، بیشتر خود افغان ها قربانی جنگ می شوند، باید یک نقطه مشترک برای پایان جنگ پیدا کنیم، نباید نسل های بعدی افغانستان قربانی جنگ شوند، صلح خواست مردم است و ما از هر حرکتی که منجر به صلح شود حمایت می کنیم."
رئیس شورای عالی صلح، از احزاب و چهرههای سیاسی خواست تا به گونۀ یک پارچه از روند صلح حمایت کنند و به عنوان یک مسئولیت کشوری در پروسۀ صلح سهم بگیرند.
او گفت: "بیایید به عنوان یک روش بین الافغانی، صلح را پیش ببریم و کشور خود را از این وضعیت نجات دهیم، همه از جنگ خسته شدهاند، بیایید صلح کنیم و کشور خود را آباد سازیم."