صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۹ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

آلودگی هوای کابل؛ برنامه‌های نهادهای مسئول کار ساز نیست

آلودگی هوای کابل؛  برنامه‌های نهادهای مسئول کار ساز نیست

اداره ملی محیط زیست می‌گوید که برای کاهش آلودگی هوای شهر کابل، پایتخت، برنامه‌هایی را روی دست گرفته است.
عزت الله صدیقی رئیس اداره ملی محیط زیست اعلام کرده که این اداره برنامه جامع برای کاهش آلودگی هوا دارد ولی درتطبیق آن همکاری همگانی را می‌طلبند.
به گفته او، برای کاهش و جلوگیری از آلودگی هوا با وزارت کار امور اجتماعی، اداره نفت و گاز کشور، ریاست ترافیک شهر کابل و شرکت برشنا صحبت شده تا آنان با تغییرات در ساعات کاری ادرات دولتی، کاهش قیمت گاز به منظور استفاده کمتر از ذغال سنگ و جلوگیری از وسایط نقلیه را جدی بگیرند.
او تاکید کرد که این ادارات برای تطبیق برنامه‌های محیط زیستی اعلام همکاری کرده اند.
اما، برخی نمایندگان مجلس می‌گویند که اداره محیط زیست افغانستان و سایر ادارات مسئول برنامه‌های مؤثر جهت کاهش آلودگی هوای کابل روی دست ندارند و در طول چندین سال گذشته برنامه‌های ادارات مسئول حکومتی کار ساز نبوده است. آنان ضمن انتقاد از ادارات مسئول می‌گویند که آلودگی‌های کابل زندگی باشندگان پایتخت را با چالش جدی مواجه کرده است و هرچه عاجل باید راهکار اساسی برای کاهش میزان آلودگی به ویژه در ایام سرمای زمستان جاری گرفته شود.
به گزارش جمهور، رحیمه جامی یک عضو مجلس نمایندگان در این خصوص گفته که: "ادارات مسئول حکومتی در قسمت کاهش آلودگی هوای شهر کابل هیچ برنامه‌ موثری ندارند و به همین خاطر پایتخت افغانستان در جمع شهرهای آلوده جهان قرار گرفته است."
خانم جامی افزوده که آلودگی شهر کابل خفه کننده و دلیل این افزایش آلودگی هم این است که باشندگان این شهر به دلیل فقر اقتصادی در ایام سرما از مواد سوختی بی کیفیت استفاده می‌کنند.
به گفته او، نهادهای ذیربط دولتی در خصوص جلوگیری از افزایش آلودگی هوای کابل با اداره محیط زیست همکاری نمی‌کنند و همین مساله سبب شده که همه برنامه‌های جلوگیری از آلودگی هوا در کابل نتیجه‌ی در پی نداشته باشد.
گل‌پادشاه مجیدی دیگر عضو مجلس نیز گفته که آلودگی هوای کابل از جنگ جاری درکشور بیشتر زندگی مردم را با خطر مواجه کرده است؛ ولی ادارات مسوول برنامه‌های درست ندارند.
او هشدار داده، اگر آلودگی محیط زیست در کابل کنترول نشود فاجعه بزرگی در انتظار مردم این شهر خواهد بود. افزایش آلودگی هوا در ایام زمستان در شهر کابل بی سابقه نیست و در سال‌های گذشته نیز باشندگان کابل با چنین مشکلی مواجه بوده اند؛ اما تا هنوز هیچ برنامه‌ اساسی برای کاهش آلودگی روی دست گرفته نشده است. براساس یک نهاد هواشناسی امریکا، شهر کابل لقب آلوده‌ترین شهر دنیا را به خود اختصاص داده است.
گفته می‌شود، حجم ذرات معلق در هوای کابل به 700 درصد رسیده که خود سرطان زا و کشنده است؛ در حالی که در کشورهای دیگر وقتی حجم ذرات معلق در هوا به 250 درصد می‌رسید حالت اضطرار اعلام شده و از مردم خواسته می‌شود که از گشت و گذار غیر ضروری خود داری کنند.