صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت زراعت: حاصلات برنج چهار درصد افزایش یافته است

 وزارت زراعت: حاصلات برنج چهار درصد افزایش یافته است

براساس نتایج سروی مشترک اداره احصائیه مرکزی و وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، با وجود خشکسالی، حاصلات برنج کشور نسبت به سال گذشته چهار درصد افزایش یافته است. وزارت زراعت دیروز (چهارشنبه، 5 جدی) با نشر خبرنامهای گفته است که این سروی در مورد تولید و نیازمندی برنج در افغانستان انجام شده است و با وجود خشکسالی در کشور بازهم نتایج این تحقیق نشان میدهد  که دلیل افزایش حاصلات، بیشتر شدن شالیزارها و جلوگیری از ضایعات آب با تطبیق پروژههای بیشتر آبیاری است.در خبرنامه این وزارت آمده است که این سروی مشترک اداره احصاییه مرکزی و وزارت زراعت، بر اساس آمار حاصلات مزارع شالی کشور با کاربرد سیستم معلومات جیوگرافی «GIS » و سنجش از راه دور، انجام شده است.
در سال جاری ساحات مجموع تحت کشت شالی، ۱۱۷ هزار و ۵۴۰ هکتار زمین بوده است که هفت درصد افزایش ساحه را نسبت به سال ۱۳۹۶ نشان میدهد. در سال 1397 خورشیدی، ۳۵۲ هزار متریک تن برنج تولید شده است که براساس این آمار احصائیه مرکزی، نسبت به سال ۱۳۹۶، چهار درصد افزایش را نشان میدهد. این در حالی است که نیاز کلی افغانستان به برنج، سالانه ۵۷۴ هزار تن گفته شده است، اما افغانستان ۳۵۲ هزار تن را تولید میکند و برای خودکفا شدن از برنج به تولید ۲۲۲ هزار تن دیگر نیاز دارد. بربنیاد این آمارها، حجم کل واردات برنج در سه ربع اول سال  ۱۳۹۷ خورشیدی، ۱۸۰ هزار تن بوده است که ۹۲ میلیون دالر هزینه برداشته است.
وزارت زراعت میافزاید که کشت شالی در ۸۱ ولسوالی ۱۷ ولایت صورت میگیرد. ولایتهای کندز، بغلان، تخار، ننگرهار، لغمان، کنر، بلخ، هرات، بادغیس، بدخشان، خوست پکتیا دایکندی، ارزگان، کابل، بامیان، سرپل، به ترتیب دارای کشتزارهای شالی در کشور هستند.
بر اساس سروی مشترک وزارت زراعت با اداره احصائیه مرکزی، ولایت کندز در صدر ولایتهای تولیدکننده برنج در کشور قرار دارد. این ولایت ۴۸ هزار و ۲۲۹ هکتار کشتزار شالی دارد که از هر هکتار زمین، ۳.۳۶ تن برنج تولید میشود.
وزارت زراعت در حالی از افزایش حاصل و مزارع شالی در کشور خبر میدهد که در سال مالی ۱۳۹۷ این وزارت در بخش آبیاری ۲.۹ میلیارد افغانی را برای تطبیق ۲۳۵ پروژه در نظر گرفته بود. اکنون در خبرنامه این وزارت آمده است که این برنامهها موفقانه عملی شده که باعث بهرهمندی ۱.۲ میلیون دهقان از آب زراعتی، کاهش ضایعات آب و همچنین افزایش حاصلات زراعتی شده است.