صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تفاهم‌نامه رسیدگی به شکایات و تخلفات طبی امضا شد

تفاهم‌نامه رسیدگی به شکایات و تخلفات طبی امضا شد

وزارت صحت عامه، شورای طبی افغانستان و لوی سارنوالی برای رسیدگی به شکایات و تخلفات طبی تفاهمنامه سهجانبه امضا کردند.
این تفاهم ‎‌‌نامه دیروز(چهارشنبه، 5 جدی) توسط دکتر فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه، فرید حمیدی، لوی سارنوال و نسرین اوریا خیل، رئیس شورای طبی به امضا رسید که هدف از امضای این تفاهمنامه، بهبود کیفیت خدمات صحی، مصؤنیت بیماران و دفاع از حقوق پزشکان خوانده شد.
فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه در این برنامه گفت: «با امضای این تفاهمنامه که گامی است در راستای بهبود کیفیت خدمات صحی و قانونمند شدن بیشترعرصههای خدمات صحی، میزان مرگ و میر بیماران ناشی از خطاهای طبی کاهش مییابد. پس از این خطاهای طبی در چارچوب قانون پیگیری میشود تا بیاعتمادی مردم را نسبت به جامعه طبی افغانستان از میان بردارد.»
او افزود که وزارت صحت عامه در راستای حفظ حقوق دوکتوران و مصؤنیت بیماران، حمایت همه جانبه دارد و میکوشد تا در تفاهم و همکاری با شورای طبی افغانستان میزان این حمایت را گسترش دهد.
وزیر صحت عامه تاکید کرد که شورای طبی باید مکانیزمی را ایجاد کند تا دوکتورانی که وارد صحت عامه میشوند ابتدا اجازهنامه فعالیت شورای طبی را اخذ کنند و پس از عملی شدن این برنامه، دوکتوران بدون مجوز شورای طبی حق فعالیت نخواهند شد.
به گفته او، لوی سارنوالی در قضایای تخلفات و شکایات طبی که تاکنون ارجاع شده است عادلانه رفتار کرده است، اما از اینکه مباحث پزشکی موارد تخنیکی است ضرورت مینماید تا نهادهای طبی با اداره سارنوالی همکار باشند. براساس این تفاهمنامه سهجانبه، شکایات بیماران در مورد عملکرد و تخلف دوکتوران توسط شورای طبی و سارنوالان به گونهی مشترک بررسی میشود  تا ثابت شود که ادعاها چقدر حقیقت دارد و چقدر بیبیناد است.
آقای فیروز افزود که برای رسیدگی به شکایات و تخلفات طبی، به یک مرجع سومی مسلکی و بیطرف نیاز بود که با امضای این تفاهمنامه، این نیاز برآورده شد.
در همین حال، نسرین اوریاخیل، رئیس شورای طبی گفت: «تفاهمنامه رسیدگی به شکایات و تخلفات طبی با درنظرداشت احکام قانون صحت عامه، قانون شورای طبی، مقررات و اسناد تقنینی مربوطه ترتیب شده است.»
او افزود که شورای طبی با درنظرداشت این مسأله کمیتهای از متخصصان طبی را تشکیل نموده است که این کمیته متشکل از کادرهای عملی و طبی وزارتهای صحت عامه و تحصیلات عالی میباشد و در ارزیابی تخلفات طبی رول مهمی دارد.
خانم اوریاخیل همچنین گفت که تاکنون 3هزار تن از دوکتوران طب و دندان در شورای طبی کشور راجستر شده اند و 200 تن به طور ویژه و یک هزار و چهارصد تن دیگر به شکل عمومی دوره‌‌های کارگاه آموزشی اخلاق طبابت را سپری کرده اند تا با مراجعان مراکز صحی درست برخورد شود ولی اگر اشتباههایی به صورت عمدی ویا سهوی در هنگام تداوی رخ میدهد توسط کمیته متخصصان شورای طبی به همکاری وزارت صحت عامه و ادارهی لوی سارنوالی رسیدگی میشود.
کار کمیته متخصصان طبی نیز دیروز در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت همزمان با امضای تفاهمنامه سهجانبه افتتاح شد که 120 تن از کادرهای تخصصی طب کشور عضور این بورد هستند. این کمیته در بخش سمع شکایات و رسیدگی به تخلفات طبی فعالیت میکند.
فرید حمیدی، لوی سارنوال کشور نیز در این برنامه بر رعایت عدالت و رسیدگی به شکایات مریضان تاکید کرد و گفت که هدف از امضای این تفاهمنامه علاوه بر رسیدگی به شکایات و بررسی تخلفات، ایجاد فضای مصؤن کاری برای داکتران است.
شورای طبی افغانستان طی در ماه ثور سال گذشته با فرمان رئیس جمهور غنی ایجاد شد و به تاریخ یازدهم میزان همان سال به گونهی رسمی افتتاح و به کارش آغاز کرد که هدف از ایجاد این شورا، تأمین مصؤنیت حقوق صحی مریضان، معیاری سازی خدمات صحی، ارتقای کیفیت و تنظیم خدمات صحی دوکتوران، تقویت و بهبود معیارهای آموزش طبی و حمایت از حقوق مسلکی داکتران گفته شده است.
این در حالی است که وزارت صحت عامه میگوید کیفیت کار دوکتوران در ارایه خدمات صحی بهبود یافته است و در سال گذشته تنها 10 درصد مریضان جراحی به خارج از کشور رفته اند.
وزیر صحت عامه در حاشیه برنامه دیروز به رسانهها گفت که در سال گذشته به صورت عمومی یک میلیون واقعهی جراحی بوده که از آنجمله فقط 10 درصد آن(100 هزار) تن مریضان به خارج از کشور مراجعه کرده اند و 900 هزار تن دیگر در داخل کشور به صورت موفقانه تداوی شده اند.
براساس معلومات ارایه شده از جانب وزارت صحت عامه، مردم افغانستان سالانه بیش از 300 میلیون دالر هزینه خدمات صحی را در خارج از کشور به مصرف میرسانند، اما این وزارت میگوید اکنون با راهاندازی برنامههای جراحی قلب، پیوند کلیه و مفصل، درمان سرطان و... در مراکز صحی داخلی، این رقم را به زودی کاهش خواهد داد.