صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمک‌های سازمان صحی جهان به افغانستان افزایش می‌یابد

کمک‌های سازمان صحی جهان به افغانستان افزایش می‌یابد

ریاست اجرائیه حکومت وحدت ملی میگوید که کمکهای سازمان صحی جهان به افغانستان افزایش مییابد. بر اساس اعلامیه مطبوعاتی ریاست اجرائیه، داکتر عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه، دیروز (یکشنبه، 16 جدی) در نشستی فوقالعاده با حضور هیأت عالیرتبه سازمان صحی جهان و برخی از وزارتهای ذیربط دولتی روند تطبیق پروسه واکسین پولیو را در مناطق ناامن به بررسی گرفت. داکتر عبدالله از کمکهای بشردوستانهٔ سازمان صحی جهان در بخشهای صحی، تخنیکی به ویژه تطبیق واکسین پولیو و حمایت مالی آن قدردانی کرد و خواستار همکاری بیشتر در این زمینه گردید. وی افزود که با وجود تلاشها هنوزهم مرگو میر مادران و کودکان در مناطق دوردست یک چالش جدی است و نیازمند کار جدیتر میباشد.
او علاوه کرد که امراض غیرساری در حال افزایش است و باید برای جلوگیری آن راهحل عملی و فوری سنجید. فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه گزارش داد که ریشهکن کردن مرض پولیو یک اولویت مهم برای این وزارت است. در کنار تلاشها نتایج پولیو برخلاف توقع ما بوده و نسبت سال 2018 افزایش را نشان میدهد.
وزیر صحت عامه بیان داشت که پولیو در ولایتهای شرقی و جنوبی به ویژه ولایت قندهار بیشتر است. ما به دلیل کمبود منابع و نیروی انسانی توانایی پوشش 800 هزار کودک را نداریم.
آقای فیروز خواستار کمکهای بیشتر و توجه خاص سازمان صحی جهان گردید.
وزارت صحت عامه خبر داد که این وزارت با سازمان صحی جهان یک بسته صحی را به امضأ رسانیده است و برای تطبیق آن منابع مالی ضرورت دارد.
داکتر عبدالله از سازمان صحی جهان خواست که برای مبارزه با مرض پولیو و پوشش مناطق ناامن و سرحدی، با افغانستان در قسمت مالی و تخنیکی همکاری بیشتر نماید.
دکتر تیتروس ادهانوم رییس سازمان صحی جهان وعده سپرد که برای تطبیق بستهه صحی و گسترش واکسین پولیو در مناطق ناامن با افغانستان همکاری همهجانبه میکند و کمکهای مالی این سازمان را افزایش میدهد.
رییس سازمان صحی جهان گفت که این سازمان در زمینه ظرفیتسازی و مسایل تخنیکی نیز با افغانستان همکاری بیشتر مینماید. او اطمینان داد که از برنامههای وزارت صحتعامه برای تطبیق و گسترش واکسین پولیو در مناطق ناامن و سرحدی حمایت مالی و تخنیکی میکند.
داکتر عبدالله به وزرات انکشاف دهات و زراعت هدایت داد که کمپین واکسین پولیو را در برنامههای ملی شان بگنجانند. وزارت انکشاف دهات گزارش داد که در تمام ورکشاپها اهمیت واکسین پولیو به مردم بازگو میکند.
نصیر درانی وزیر زراعت و مالداری گفت که موضوع پولیو را در تمام برنامههای ملی شامل ساخته است و با وزرات صحت عامه همکاری دارد.
نجیب آقا فهیم وزیر دولت در امور حوادث گفت که شفاخانههای محلی توانایی ارایه خدمات را برای بیجاشدگان ندارند و باید امکانات و منابع بیشتر تخصص داده شود و تعداد تیمهای سیار افزایش یابد. وزارت حوادث خواست که تطبیق واکسین پولیو در کمپهای موقت در اولویت قرار گیرد. رییس اجرائیه به وزارتهای ذیربط دولتی هدایت داد که مسأله واکسین پولیو را استثنأ قرار دهند و به دفاتر ولایتیشان هدایت دهند که با کارمندان وزارت صحت عامه همکار باشند.
داکتر عبدالله تاکید کرد که تطبیق واکسین پولیو را در سطح وزرا دنبال کنید و آن را به مکتوب و سلسله مراتب اداری واگذار ننمایید.