صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

هلال احمر: بیش از 6 هزار کودک مبتلا به سوراخ قلب در انتظار تدوای هستند

 هلال احمر:  بیش از 6 هزار کودک مبتلا به سوراخ قلب در انتظار تدوای هستند

جمعیت هلال احمر افغانی میگوید با وجود افزایش 60 درصدی تداوی کودکان مبتلا به سوراخ قلب در سال گذشته میلادی؛ هنوز هم بیش از 6600 کودک در انتظار درمان هستند.
نیلاب مبارز، سکرتر جنرال جمعیت هلال احمر افغانی، روز دوشنبه 17 جدی، در یک نشست خبری در کابل گفت که از سال 2008 میلادی به این سو، 15320 کودک مبتلا به سوراخ قلب ثبت شده که 8600 تن آنان درمان شده و 6600 تن دیگر در انتظار درمان قرار دارند.
خانم مبارز افزود، اکنون امکان کم شدن این آمار به دلیل تلفات 15 درصدی کودکان مبتلا به سوراخ قلب وجود دارد. او گفت که متاسفانه امکانات جمعیت اجازه رسیدگی به تمامی مریضان را نمیدهد. سکرتر جنرال هلال احمر علاوه کرد، شفاخانههای داخلی فقط توانایی درمان 40 درصد کودکان مبتلا به سوراخ قلب را دارد اما بقیه آنان باید به خارج از کشور فرستاده شوند. جمعیت هلال احمر در سال ۲۰۱۸ میلادی 1742 کودک مبتلا به سوراخ قلب را از سراسر کشور حتی مناطق ناامن، در داخل و خارج کشور تداوی کرده است.
رئیس این اداره میگوید، این مقدار تداوی نشان از افزایش 60 درصدی درمان کودکان مبتلا به سوراخ قلب نسبت به سال گذشته است. در سال گذشته میلادی ۱۲۰۰ کودک درمان شده بودند.
سکرترجنرال جمعیت هلال احمر افغانی گفت که این موفقیت با همکاری حجاج، مساعدت مالی حکومت، دولت هند، هلال احمر قطر، صلیب سرخ چین و زیاد شدن شفاخانههای این مرکز، به دست آمده است.
جمعیت هلال احمر افغانی میگوید که کودکان مبتلا به سوراخ قلب دو نوع است؛ نوع حاد آن به خارج از کشور فرستاده می شود و نوع عادی آن در داخل درمان میشود.
این نهاد غیر دولتی و خیریه، در راستای تداوی کودکان مبتلا به سوراخ قلب؛ 40 کودک را به شفاخانههای داخل کشور جهت درمان معرفی کرد.
هلال احمر میگوید که درمان هر کودک مبتلا به سوراخ قلب در خارج از کشور بین 2500 تا 3 هزار دالر و در داخل کشور حدود 900 دالر هزینه برمیدارد.
غلام جیلانی، پدر دختری حدود دو سال که مبتلا به سوراخ قلب بود، است. او ضمن سپاسگزاری از کارکردهای هلال احمر، گفت که اگر چنین نهادی نباشد، شماری زیادی از کودکان از بین خواهند رفت.
پدر این دختر افزود، اکثر مردم توانایی پرداخت چنین هزینههایی را ندارند. او گفت که اکنون با درمان دخترم دیگر در آینده "شرمسار" نخواهم بود.
شهروندانی که خودشان به صورت شخصی بیمارشان را درمان کردهاند میگویند که درمان به صورت شخصی حدود 10 هزار دالر هزینه در بر میگیرد.
داکتر هادی، پسر دو سالهاش را به صورت شخصی برای درمان به کشور هند برده است. او به روزنامه افغانستانما گفت که برای درمان فرزندش نزدیک به ده هزار دالر مصرف کرده است.
محمد سلیم بهرمند، رئیس خدمات صحی جمعیت هلال احمر افغانی به روزنامه افغانستانما گفت که درمان کودکان مبتلا به سوراخ قلب بر اساس یک تفاهم در هند انجام میشود و افرادی که به صورت شخصی مراجعه کنند نزدیک به ده هزار دالر مصرف خواهند کرد.
آقای بهرمند همچنین افزود که هلال احمر بر اساس استعجالیت مریضان، آنان را به هند میفرستد و بیمارانی که شرایط بهتر و امکان درمان در داخل کشور وجود داشته باشد، در همین جا تداوی میشود.
مریضانی که در کابل درمان شدهاند نیز از طی مراحل درمانشان راضیاند. عبدالفتاح ساکن ولایت تخار است. او حدود یک سال پیش پی برد که دختر 12 سالهاش مصاب به سوراخ قلب است. اکنون عبدالفتاح بعد از یک سال انتظار وارد مراحل درمانی دخترش شده است. او از روند اداری هلال احمر راضی است و از خیران میخواهد به این اداره کمک کنند تا افراد مبتلا به سوراخ قلب به راحتی درمان شود.
هلال احمر افغانی میگوید که امسال در مجموع ۲۲۴۹ مریض جدید ثبت نام شدهاند.
رئیس خدمات صحی هلال احمر افغانی میگوید که علت اینکه چرا کودکان مبتلا به سوراخ قلب میشوند به صورت علمی مشخص نشده اما امکان دارد امواج ماورای بنفش، مشکلات روانی، کمبود مواد ریز مغذی در مادر دلیل تجربی این بیماری باشد.