صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی کابل پس از سه ماه اعلام شد

 نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی کابل پس از سه ماه اعلام شد

کمیسیون مستقل انتخابات نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی حوزههای کابل و کوچیها را پس از سه ماه اعلام کرد.
عبدالبدیع صیاد، رئیس کمیسیون مستقل انتخابات، شام دیروز (دوشنبه، 24 جدی) هنگام اعلام نتایج انتخابات پارلمانی کابل گفت که ناآشنایی کارمندان کمیسیون انتخابات با دستگاههای بایومتریک، مسدود شدن دفاتر کمیسیون انتخابات در شماری از ولایات و چالشهای که کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی ایجاد کرد، از عوامل تأخیر در اعلام نتایج انتخابات پارلمانی کابل بود.
با اعلام نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی کابل، روند اعلام نتایج ابتدایی این انتخابات پایان یافت. نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی در سایر ولایات، به تدریج اعلام شده بود.
انتخابات پارلمانی کشور به تاریخ 28 و 29 میزان سال جاری در 33 ولایت کشور در 35 حوزه رایدهی(33 ولایت، حوزه کوچیها و حوزه سیکها) برگزار شده بود، اما با گذشت سه ماه از روند برگزاری انتخابات، نتایج نهایی این پروسه هنوز اعلام نشده است.
تأخیر در اعلام نتایج انتخابات پارلمانی کشور، باعث شده که رهبری کمیسیون مستقل انتخابات متهم به ضعف مدیریتی و ناکارآمدی شود.
سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری، روز یکشنبه با اشاره به تأخیر در اعلام نتایج انتخابات پارلمانی گفت که این امر "اعتبار و حیثیت دولت و مردم افغانستان" را زیر سئوال برده است.
آقای دانش افزود که "با تأخیر و تعلل کمیسیونهای انتخابات، این پروسه ملی به ابزاری برای طعنهها و توهینهای دوست و دشمن و به یک نوع سرافکندگی تبدیل شده است." او گفت که حکومت وحدت ملی باید اصلاحات جدی در کمیسیونهای انتخاباتی بوجود آورد.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه کشور نیز روز دوشنبه در جلسه شورای وزیران با اشاره به تأخیر در اعلام نتایج انتخابات پارلمانی کشور، گفت، کسی به او گفته که "اگر جمعیت افغانستان به اندازه جمعیت کشور چین باشد، اعلام نتایج انتخابات این کشور تا قیامت طول خواهد کشید."
اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی
رئیس کمیسیون مستقل انتخابات دیروز گفت که نتایج نهایی انتخابات پارلمانی 9 ولایت به زودی اعلام خواهد شد و 10 ولایت دیگر نیز تا هفته آینده پس از بررسی نهایی کمیسیون شکایات انتخاباتی آماده خواهد شد.
این در حالی است که براساس تقویم انتخاباتی، نتایج ابتدایی باید تا 20 عقرب و نتایج نهایی پس از بررسیهای کمیسیون شکایات انتخاباتی و نهادهای ناظر ملی و بینالمللی به تاریخ 29 قوس سال جاری(حدود یک ماه قبل) اعلام میشد.
در نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی حوزه کابل از میان 804 نامزد، 24 مرد و 9 زن راه یافته اند. براساس قانون انتخابات؛ ولایت کابل در پارلمان کشور 33 کرسی دارد.
اجمل رحمانی با 12 هزار و 192 رای بیشترین رقم آرا از ولایت کابل را به دست آورده است. همچنین، عبدالقیوم خیرخواه، فدامحمد الفت صالح، احمد جاوید جیحون، رمضان بشردوست، خان آغا رضایی، امیرگل شاهین، غلام حسین ناصری، ملامحمدجان احمدی، اللهگل مجاهد، سیدمحمد محمدی، میرامانالله گذر، خانمحمد وردک، قاضی میرافغان صافی، اجمل گلاب، احمدضیا عظیمی شینوزاده، توفیق وحدت، عبیدالله کلیمزی وردک، حفیظالله جلیلی، محمد فرهاد صدیقی، انورخان اوریاخیل، زرگی حبیبی، حبیبالرحمان سیاف و نجیبالله ناصر؛ همچنین از بخش زنان، فاطمه نظری، شینکی کروخیل، فوزیه ناصریار گلدرهیی، مریم سما، سلیمه نیکبین، مرسل نبیزاده، زهره نوروزی و جنرال نظیفه ذکی از جمله کسانی اند که در نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی کابل موفق شده اند بیشترین آرا را کسب کنند.
 براساس اعلام کمیسیون انتخابات، ده کرسی اختصاص داده شده به کوچیها در مجلس نمایندگان را نیز سه زن و هفت مرد اشغال خواهند کرد.
شاهوزیر ترهخیل، حبیبالرحمان افغان، میرویس حسینخیل، ننگیالی لونگ، پرویز عربزاده، رسول خان کوچی، حمیده احمدزی، مریم سلیمانخیل و فرزانه کوچی کسانی اند که در نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی کشور از حوزه کوچیها بیشترین آرا را به دست آورده اند.