صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۹ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس جمهور: طالبان با همه گروه‌های تروریستی شناخته شده و پاکستان ارتباط دارد

 رئیس جمهور:  طالبان با همه گروه‌های تروریستی شناخته شده و پاکستان ارتباط دارد

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور گفته است که گروه طالبان با همه گروه‌های تروریستی شناخته شده و دولت پاکستان ارتباط دارد.
آقای غنی، در گفتگوی با فرید زکریا، مجری تلویزیون سی‌ان‌ان که در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد انجام شده، گفته است که طالبان مجموعه‌ای روابط بین‌المللی دارد.
آقای غنی افزوده است که " آنها با همه گروه‌های شناخته شده تروریستی ارتباط دارند؛ آنها با بزرگترین گروه جنایی مافیا در روی زمین ارتباط دارند که بعد از کوکائین، مافیای هیروئین است. آنها رابط ارگانیگ با دولت پاکستان دارند که به آنها پناهگاه‌ و منابع فراهم می‌کند."
آقای غنی در پاسخ به سئوالی در مورد روند صلح افغانستان گفت که قضیه افغانستان دارای ابعاد مختلف است و باید در روند گفتگوها کشورهای منطقه نیز شامل شود. او افزود که "گفتگوی که شامل کشورهای منطقه نشود، دوام نخواهد کرد."
رئیس جمهور افزود که " ]قضیه[افغانستان ابعاد ملی، ابعاد همسایگی، ابعاد منطقه‌ای که از هند و روسیه تا کشورهای خلیج را شامل می‌شود، ابعاد اسلامی و ابعاد بین‌المللی دارد. اگر ما همه قطعات را درست نچینیم، یک قطعه به تنهایی کافی نیست."
رئیس جمهور غنی در حالی می‌گوید که طالبان با همه گروه‌های تروریستی ارتباط دارد، که نمایندگان این گروه با نمایندگان امریکا در قطر در حال گفتگو هستند تا برای پایان جنگ در افغانستان به توافق برسند. این گفتگو طولانی‌ترین گفتگوی مقامات امریکایی بوده و برای پنجمین روز نیز ادامه داشت.
گزارش‌های نشر شده بود که مقامات امریکایی و طالبان بر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان توافق کرده‌اند، به شرط اینکه طالبان مانع حمله دیگر گروه‌های تروریستی همچون القاعده و داعش از افغانستان به سایر کشورها شود.
علاوه بر این، در ماه گذشته نیز گزارش‌های نشر که دونالد ترامپ دستور خروج نیمی از نیروهای امریکایی از افغانستان را صادر کرده است. افغانستان در واکنش به این گزارش گفت که خروج نیروهای امریکایی تأثیری برجنگ و امنیت در افغانستان نخواهد داشت؛ زیرا نیروهای امنیتی افغانستان قادر به تأمین امنیت کشور هستند.
فرید زکریا نیز در این مورد از رئیس جمهور غنی سئوال کرد و آقای غنی در پاسخ گفت که " امریکا در افغانستان بخاطر این نیست که در آنجا می‌جنگد، امریکا در افغانستان برای امنیت خود می‌جنگد." او افزود که "ایالات متحده می‌تواند افغانستان را ترک کند، اما باید بپرسیم که آیا اهدافی که ایالات متحده را به افغانستان آورده، بدست آمده است؟ آقای غنی گفت که به سربازانی امریکایی در افغانستان جان خود را از دست داده‌اند ادای احترام می‌کند، اما مأموریتی را که باهم آغاز کردیم، باید به جلو برود.
کشته شدن 45 هزار نیروی امنیتی در چهار سال
رئیس جمهور غنی در گفتگو با مجری سی‌ان‌ان، آمار تلفات نیروهای امنیتی کشور را در چهار سال گذشته اعلام کرد. او گفت از زمانی که به ریاست جمهوری رسیده تا کنون، 45 هزار تن از نیروهای امنیتی افغانستان جان خود را در جنگ از دست داده‌اند.
او افزود که در این مدت تلفات نیروهای بین‌المللی، 72 تن بوده است و این نشان می‌دهد که چه کسی در حال جنگیدن در افغانستان است.
آقای غنی گفت که "ما نیازمند هستیم افغانستان را با ثبات  بسازیم؛ طوری که از یک طرف امنیت امریکا، اروپا و دیگر کشورها تأمین شود و از سوی دیگر اساسا حقوق و نهادهای دموکراتیک ما و حق ما برای زندگی صلح  آمیز تضمین شود."