صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت صحت: سالانه تا 40 هزار تن به سرطان مبتلا می‌شوند

وزارت صحت:  سالانه تا 40 هزار تن به سرطان مبتلا می‌شوند

وزارت صحت عامه میگوید که سالانه نزدیک به 30 تا 40 هزار تن در کشور به بیماریهای سرطان مبتلا میشوند که نزدیک به 15 هزار تن آنان جان میدهند.
فیروز الدین فیروز، وزیر صحت عامه روز یکشنبه 14 دلو در نشستی که به مناسبت روز جهانی مبارزه با بیماری سرطان برگزار شده بود، به این نکته اشاره کرد.  آقای فیروز در این نشست از افزایش بیماری سرطان در افغانستان و جهان ابراز نگرانی کرد و گفت که بیماری سرطان متأسفانه در سطح جهان نیز در حال افزایش است.
او گفت که بیماری سرطان بعد از بیماریهای قلبی دومین علت مرگ و میر در جهان به حساب میآید و در سال ۲۰۱۸ دست کم  ۱۸ میلیون تن در جهان به این بیماری مبتلا شدهاند که از این میان بیشتر از ۱۰ میلیون تن جان باختهاند.
وزیر صحت عامه افزود که استفاده از گوشت سرخ کرده، عدم فعالیتهای فزیکی، آلودگی و استفاده از انواع تنباکو از جمله علتهای عمدۀ این بیماری در کشور است.
روز جهانی مبارزه با سرطان همه ساله در سراسر جهان در اوایل ماه فبروری به منظور دادخواهی و جلب حمایت و هماهنگی نهادهای دولتی و غیر دولتی برای وقایه و تداوی بیماری سرطان و بلند بردن سطح آگاهی عامه تجلیل میشود.
پپرکورن نمایندۀ سازمان صحی جهان در افغانستان، تجلیل از روز جهانی مبارزه با سرطان را یک فرصت خوب مبنی بر تجدید تعهد نهادهای مسئول در امر مبارزه با این بیماری خواند و تصریح کرد که سازمان صحی جهان متعهد است، تا سکتور صحت افغانستان را در زمینۀ همکاری کند.
قابل یاد آوری است که وزارت صحت عامه به منظور فراهم کردن زمینۀ تشخیص و تداوی بیماری سرطان، تاکنون سه باب مرکز تشخیص و تداوی بیماری سرطان را در کشور ایجاد کرده است.
این وزارت صحت حدود یک سال پیش قرارداد ساخت نخستین مرکز درمان بیماری سرطان را با یک موسسه خارجی امضا کرد. این مرکز قرار است تا اواخر سال میلادی جاری ساخته شود.
وزیر صحت هنگام امضای قرارداد ساخت این تفاهمنامه گفته بود که بیش از ۶۰ درصد از بیماران سرطانی نیاز به تداوی شعاعی دارند که با تاسیس این مرکز، فرصتهای تطبیق شعاع بر بیماران به وجود خواهد آمد. ۴۰ درصد بیماران دیگر با شیوههای جراحی، کیمیاوی و بیولوژیکی در مرکز یادشده درمان خواهند شد.
قرار است دستگاههایی در این مرکز درمانی مورد استفاده قرار بگیرند که از دو سال به این طرف وارد نظام طبی در جهان شده است از این تجهیزات در کشورهای توسعه یافته استفاده صورت میگیرد و برای نخستین بار است که افغانستان هم به دستگاههای این چنینی دسترسی پیدا میکند.
گفتنی است تا به حال بیش از 800 نوع مواد سرطان زا از سوی دانشمندان طبی کشف شده است که اکثریت آنها در محیط زیست موجود است و مردم به طور مستقیم یا غیر مستقیم با آنها مواجهاند. وزارت صحت عامه میگوید که این مواد سرطانزا متأسفانه در آب، هوا، خاک، مواد غذایی، مواد ساختمانی و دیگر مواد وجود دارد.
آریانا سعید سفیر حسن نیت برای دادخواهی مبارزه با بیماری سرطان شد
وزارت صحت عامه تفاهمنامهای را با آریانا سعید آوازخوان کشور امضا کرد. بر بنیاد این تفاهمنامه آریانا سعید سفیر حسن نیت در راستای دادخواهی برای مبارزه با بیماری سرطان و بالا بردن آگاهی عامه انتخاب شد. آریانا سعید آوازخوان و سفیر حسن نیت مبارزه با بیماری سرطان نیز از تلاش وزارت صحت عامه در پیوند به کاهش مرگ و میر مادران، نوزادان و بیماری سرطان به نیکی یاد کرد و گفت: بیماری سرطان از جمله کشندهترین بیماریهای غیر ساری است.
او علاوه کرد که من سعی خواهم کرد تا در این راستا دادخواهی کنم و آگاهی مردم را در در پیوند به چگونگی شیوع این بیماری بلند ببرم.