صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۹ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس جمهور: صلح بدون نقش نیروهای امنیتی پذیرفتنی نیست

رئیس جمهور:  صلح بدون نقش نیروهای امنیتی پذیرفتنی نیست

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور می‌گوید، صلحی که در آن نقش نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان تضمین نباشد، پذیرفتنی نیست.
آقای غنی، شام شنبه (13 دلو) در برنامه تقدیر از سربازان قول اردوی عملیات‌های خاص گفت که " نیروهای امنیتی ما به‌سوی خودکفایی در حرکت هستند و تا زمانی که یک قطره خون در بدن داشته باشند، صلح گذرا را نمی‌پذیرند."
سخنان رئیس جمهور پاسخی بود به اظهارات اخیر شیر محمد عباس استانکزی، رئیس پیشین دفتر طالبان در قطر و عضو ارشد این گروه که گفته بود بعد از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، نیروهای امنیتی افغانستان منحل و دوباره ساخته می‌شود.
اظهارات این عضو ارشد گروه طالبان، با واکنش‌های گسترده شهروندان کشور نیز مواجه شد. شهروندان کشور این سخنان آقای استانکزی را "دسیسه کشورهای خارجی" خواندند و حمایت خود را از نیروهای امنیتی ابراز کردند.
رئیس جمهور غنی در سخنان خود در جمع نیروهای قول اردوی عملیات‌های خاص گفت که "نیروهای امنیتی و دفاعی ما نیروهای یک روزه، یک‌ساله و یک دهه و یک نسل نیست، بلکه نیروهای‌اند که برای صدها نسل مبارزه می‌کنند."
او افزود "صلحی خواهد آمد که در آن، نقش نیروهای امنیتی و دفاعی ما واضح و آشکار بوده باشد".
اشتباهات گذشته تکرار نمی‌شود
آقای غنی در سخنان خود یکبار دیگر تأکید کرد که اشتباهات گذشته را تکرار نمی‌کند. او به نیروهای ویژه کشور گفت که "رئیس‌جمهور شما نه شاه شجاع است و نه هم امیر یعقوب خان که برای کسی سر بگذارد و یا معاهدۀ گندمک را بالایش امضا کنند."
شاه شجاع با امضای معاهده لاهور در سال 1838 میلادی، باعث شد که بریتانیا به افغانستان بیاید و امیر محمد یعقوب خان هم در 26 ماه می 1879 میلادی، با سر لوئیس کیوناری، نماینده سیاسی انگلستان معاهده "گندمک" را امضا کرد که در نهایت منجر به امضای "کنوانسیون کابل" یا معاهده دیورند در سال 1893 میان امیر عبدالرحمان خان و سِر هنری مورتمور دیورند شد و بنیاد نزاع مرزی میان افغانستان و پاکستان گذاشته شد.
آقای غنی گفت که اگر چهل سال قبل "تدبیر" وجود داشت، افغانستان به بحران و نابسامانی نمی‌رفت و تأکید کرد که "اشتباهات گذشته تکرار نخواهد شد."
او افزود که با عقل و تدبیر به پیش می‌رویم و " و آنچه را انجام می‌دهیم که عزت کشور در آن مصئون باشد" و به نیروهای امنیتی دستور داد " تا زمانی که صلح می‌آید، شما مسئولیت جنگ را دارید و هیچ‌گونه تاخیری در آن نمی‌آید."
رئیس جمهور همچنین به شماری از نیروهای قول اردوی عملیات‌های خاص که در روزهای اخیر در یک عملیات ویژه 38 تن را در قریه المار ولسوالی آب‌بند ولایت غزنی، از زندان طالبان رها کرده بودند، مدال داد.