صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شورای طبی کشور: فقط 22 درصد بیماری‌های سـرطانی سبب مرگ می‌شود

شورای طبی کشور:  فقط 22 درصد بیماری‌های سـرطانی سبب مرگ می‌شود

نسرین اورياخیل، رئیس شورای طبی کشور در مراسمی که به مناسبت روز جهانی مبارزه با بیماری سرطان برگزار شده بود، گفت که فقط 22 درصد بیماریهای سرطانی قابل درمان است.
خانم ارویاخیل روز دوشنبه 15 دلو در این نشست با تاکید بر این آمار افزود که اگر بیماران به موقع از بیماری خود آگاه شوند، امکان درمان آن بالاست.
رئیس شورای طبی کشور اضافه کرد، درمان سرطان سه مرحله دارد که اول آگاهی است. باید شهروندان علایم بیماری را بشناسند و به موقع اقدام کنند.
او علاوه کرد تشخیص و درمان از دیگر مراحل تداوی سرطان است و اگر یکی از این مراحل به درستی انجام نشود، ممکن است سبب مرگ بیمار شود.
رئیس شورای طبی کشور با اشاره به سه مرکز تشخیص و درمان بیماری سرطان در کابل؛ گفت که اقداماتی در این زمینه شده است اما این اقدامات کافی نیست. او گفت که خدمات ارائه شده به صورت متوازن نیست، شهروندان ولایتها به این خدمات دسترسی ندارند.
خانم ارویاخیل از تاجران و سرمایه داران کشور خواست که با همکاری با نهادهای مبارزه با بیماری سرطان همکاری کنند تا زمینه درمان بیماران سرطانی مهیا شود.
او گفت که بنیاد مبارزه با بیماری سرطان با شرکای کاریش از جمله وزارت صحت، تحصیلات عالی، محیط زیست و سکتور خصوصی به شکل جدی کار میکند که مراکز جامع سرطان در کشور ایجاد شود تا دیگر بیماران مجبور نباشند برای تداوی به خارج از کشور بروند.
کامله صدیقی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت که در این نشست حضور داشت، گفت که نشستی را با تاجران دایر و زمینه سرمایه گذاری را مهیا میکند.
نبود زیربنا و بودجه کافی، این اختیار را از دولت سلب کرده تا بتواند در تمامی کشور مراکز درمانی و آگاهی دهی ایجاد کند. این مشکل باعث افزایش مرگ بیماران سرطانی میشود.
سپوژمی وردک، معین وزارت امور زنان، گفت که آگاهی نداشتن و عار پنداشتن سرطان سینه در زنان، باعث میشود که شمار زیادی جانشان را از دست بدهند. او خواستار توجه و آگاهی بیشتر در این زمینه شد.
افکار سنتی باعث شده است که بیماران، حتی زمانی که پی به بیماریشان میّبرند، باز هم درد را تحمل میکنند و برای درمان آن اقدامی نمیکنند.
نرگس نهان، سرپرست وزارت معادن که به بیماری سرطان سینه مبتلا شده بود، گفت که آگاهی به موقع از سرطان سینه، باعث شد که به موقع اقدام کنم و مانع پیشرفت آن شوم. خانم نهان به مخاطبانش این مفهوم را رساند که بیماری نباید پنهان شود.
سیما سمر، رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر نیز به مشکل فقر در جامعه اشاره کرد و گفت که تا زمانی که از نظر اقتصادی در حد مطلوب نرسیم، قربانی خواهیم داد. او بر این باور است که شماری زیادی از شهروندان کشور، توانایی خرید یک تخته تابلیت را ندارد چه برسد که برای درمان بیماریهای پر هزینه اقدام کند.
بر اساس آمارهای وزارت صحت و سازمان صحت، سالانه بین 30 تا 40 هزار تن در کشور مبتلا به بیماری سرطان میشوند که حدود 15 هزار تن آنان جان میدهند. بر اساس این آمارها، سرطان جزء کشندهترین بیماریها در کشور است.