صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس اجرائیه: طالبان بجز امارت اسلامی، هیچ طرح دیگر را قبول ندارد

رئیس اجرائیه: طالبان بجز امارت اسلامی، هیچ طرح دیگر را قبول ندارد

عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه کشور میگوید که گروه طالبان عمدهترین مانع تحقق صلح در افغانستان است و این گروه بجز امارت اسلامی، هیچ طرح دیگری را قبول ندارد.
آقای عبدالله دیروز (دوشنبه، 15 دلو) در نشستی با مسئولان رسانهها گفته است که در موقف طالبان درباره صلح با دولت و مردم افغانستان هیچ تغییری نیامده و آنها فکر میکنند که با خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان، میتوانند دوباره به قدرت برگردند.
او گفت که طالبان در روند گفتگوهای صلح وقت گذرانی می ‎‌کنند و "فکر میکنند که شاید بر اثر تماسها و گفتگوها در جاهای مختلف، جایگاهشان تقویت میشود."
آقای عبدالله همچنین راجع به طرح حکومت موقت که گفته میشود در آخرین دور مذاکرات بین زلمی خلیلزاد و گروه طالبان مطرح شده، نیز واکنش نشان داد. او گفت "وقتی ما در باره حکومت موقت موضعگیری و صحبت میکنیم، متاسفانه اینگونه برداشت میشود که مخالفت ما با حکومت موقت به دلیل بودن ما در نظام حاکم است" و تأکید کرد که به شهروندان افغانستان اطمینان میدهم که اولویتی بالاتر از صلح برای حکومت وجود ندارد و همه مسائل دیگر ثانوی است.
رئیس اجرائیه کشور افزود"ولی طرف مقابل ابتداییترین قدم را برای آغاز مذاکره و گفتگو با حکومت افغانستان برنمیدارد و از آن بنامهای مختلف طفره میرود. مثلأ طالبان میگویند که با شما به حیث نماینده یک قوم و یک گوشهٔ از مردم افغانستان صحبت میکنیم. چون، دیگر ما نمیخواهیم که امارت اسلامی مثل سابق باشد و باید دیگر مردم افغانستان هم شامل آن باشد. آیا مسأله به همین سادهگی است که همینطور فکر شود؟ در اینجا باید احتیاط و تدبیر بیشتر نماییم. "
آقای عبدالله به حرفهای موافقان حکومت موقت در کشور نیز واکنش نشان داد و گفت که "یکی از شخصیتهای کشور درباره حکومت موقت صحبت میکند و تلاشهای را به راه انداخته است. او فکر میکند که اگر حکومت موقت شد، مثل حکومت موقت گذشته میباشد و یا حداقل رأس آن چنین میشود. باز ار نو سلسله را شروع میکنیم. اما مردم افغانستان به آن بیداری رسیده و نیاز نیست که ما آنها را متوجه این مسأله بسازیم. "
محوریت دولت در گفتگوهای صلح نباید نادیده گرفته شود
رئیس اجرائیه کشور به نشست گروه طالبان با شماری از شخصیتهای سیاسی و رهبران احزاب در مسکو نیز واکنش نشان داد و گفت که محوریت دولت در گفتگوهای صلح، نباید نادیده گرفته شود.
آقای عبدالله گفت که " اگر یک بخش از قشر سیاسی کشور تصمیم میگیرند که با نمایندههای طالبان در جای دیگر صحبت کنند، حقشان است و این را کسی انکار کرده نمیتواند. ولی یک مسأله را باید در نظر داشت که اگر ما بنابر شکایتها، کمبودیها، اعتراضات و انتقاداتی که داریم، محوریت دولت را به عنوان یک چتری که در زیر آن باید از حقوق همه مردم دفاع صورت میگیرد، نادیده بگیریم و خود ما را نفی کنیم."
او افزود که در نظر نگرفتن محوریت دولت افغانستان در گفتگوهای صلح "باعث میشود که لجاجت طالبان بیشتر شود و با مردم افغانستان لجوجانهتر برخورد نمایند."
با خروج نیروهای امریکایی دنیا به پایان نمیرسد
خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، بخشی از توافقات زلمی زخلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور صلح افغانستان و نمایندگان گروه طالبان در آخرین نشست در قطر است.
خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، نگرانیها از وضعیت امنیتی کشور را افزایش داده است، اما عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه کشور در واکنش به خروج این نیروها از افغانستان گفت که " آیا این پایان دنیا برای افغانستان خواهد بود و همه ما بنشینیم و منتظر قیامت باشیم. نه!"
او گفت که هم اکنون نیز بیشترین مسئولیت تأمین امنیت به عهده نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان است و آنها از مردم و کشور دفاع میکنند.
آقای عبدالله افزود، همچنین با خروج بخشی از نیروهای امریکایی از افغانستان، تعهدات جامعه بینالمللی برای حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان پایان نمییابد و چنین بحثی اصلا مطرح نیست.
او گفت که حضور نیروهای امریکایی در افغانستان بر اساس استراتژی این کشور در جنوب آسیا، منوط به شرایط حاکم افغانستان است و نحوه حمایت و همکاری آنها نیز به همین اساس تنظیم میشود.
رئیس اجرائیه افزود که بحث حضور دائمی و پایگاه دائمی امریکا در افغانستان هیچ وقت مطرح نشده و هیچ موافقهای در ارتباط با آن، وجود ندارد؛ تنها تعهداتی برای مبارزه با تهدیدات مشترک علیه صلح در منطقه و منافع کشورها وجود دارد که بر اساس آن همکاری ادامه مییابد.