صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت معارف: ۱۷۰۰ مکتب تا پایان سال ۱۳۹۸ به انترنت و کمپیوتر مجهز خواهد شد

وزارت معارف:  ۱۷۰۰ مکتب تا پایان سال ۱۳۹۸ به انترنت و کمپیوتر مجهز خواهد شد

وزارت معارف با همکاری وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در نظر دارد که تا پایان سال 1398 خورشیدی، 1700 مکتب را به انترنت و
کمپیوتر مجهز کند. میرویس بلخی سرپرست وزارت معارف روز سهشنبه 16 دلو، در نشستی که به منظور روز "انترنت مصؤن" برگزار شده بود، گفت که معارف در کنار آموزش و پرورش تلاش دارد تا دانش آموزان در جامعه مجازی نیز فعالیت داشته باشند و افغانستان از هیچ شاخص پیشرفت به دور نماند.
آقای بلخی افزود که به زودی تمام لیسههای کشور به انترنت و کمپیوتر مجهز میشوند و در مراحل بعدی، این نوع خدمات به مکاتب متوسطه و ابتدائیه نیز گسترش خواهد یافت.
این اقدام در حالی قرار است اجرایی شود که گزارشهای فراوانی مبنی بر اعتیاد جوانان و کودکان به انترنت و گوشیهای هوشمند در سراسر جهان منتشر میشود. این گزارشها میرساند که اعتیاد به انترنت و گوشی هوشمند باعث دور شدن جوانان و کودکان از کتاب شده است.
آقای بلخی نیز با اشاره به این موضوع به روزنامه افغانستانما گفت که انترنت و کمپیوتری که در اختیار مکتبها قرار میگیرد با دسترسی محدود است.
او علاوه کرد، کودکان فقط به سایتها و برنامههای آموزشی دسترسی خواهند داشت و سایر شبکههای اجتماعی محدود خواهد شد. اکنون طبق گزارشهای وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، 9.7 میلیون تن در کشور به انترنت دسترسی دارند و استفاده میکنند. هر چند وزارت آماری ندارد که چه تعداد این مشترکان کودکان و یا نوجوانان هستند اما بیش از 60 درصد جمعیت کشور را جوانان تشکیل میدهند و این قشر به دلیل داشتن سواد، بیشترین کاربر را تشکیل میدهند. انترنت علاوه بر اینکه اعتیاد آور است و نوجوانان و کودکان را از زندگی روزمره دور میکند، در بعد دیگر نیز باعث میشود که امنیت و اطلاعاتشان در معرض خطر قرار بگیرد. شهزاد گل آریوبی، وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در این نشست گفت که برای استفاده مصون از خدمات انترنتی، نیاز به آگاهی دهی بیشتر به ویژه برای کودکان و زنان است. این وزارت در نظر دارد در هماهنگی با وزارت معارف و امور زنان چالشها و آسیب پذیریهای کاربران انترنت به خصوص زنان و کودکان را مورد بحث قرار دهند تا راههای بیرون رفت از این آسیب پذیریها شناسایی و در رفع آن تلاش صورت گیرد.
وزیر مخابرات گفت که برای رسیدن به انترنت مصون، باید یک قانون تدوین شود.
از سوی دیگر، نبیله مصلح، معین وزارت امور زنان نیز گفت که فضای انترنتی آنگونه که لازم است برای زنان مصؤن نیست. او از وزارت مخابرات خواست تا در زمینه مصؤنیت بیشتر فضای انترنتی برای زنان، تلاش کند.