صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۵ اسد ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پنجمین دور مذاکرات امریکا و طالبان در قطر آغاز شد

پنجمین دور مذاکرات امریکا و طالبان در قطر آغاز شد

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت امور خارجه امریکا در امور صلح افغانستان اعلام کرده که پنجمین دور مذاکرات با هیأت گروه طالبان را در دوحه پایتخت قطر آغاز کرده است.آقای خلیلزاد، دیروز (دوشنبه، 6 جدی) در صفحه رسمی توییترش نوشته است که برای اولین بار باملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان و رئیس جدید دفتر این گروه در قطر، دیدار کرده و مذاکرات آغاز شده است.
او در یک توییت دیگر نوشته است که "به دوحه رسیدم تا با یک هیات با صلاحیتتر طالبان دیدار کنم. این میتواند فرصتی مهم باشد. از میزبانی قطر و کمک پاکستان به سفر (هیات طالبان) سپاسگزارم. حالا کار جدی شروع میشود."
گروه طالبان نیز با تأیید سفر ملا برادر به قطر، گفته‌‎ که دیدارهای دیروز بین هیأت این گروه و هیأت امریکایی تعارفی بوده و روند اصلی مذاکرات، امروز (سه شنبه، 7 حوت) آغاز میشود.
پیش از این اعلام شده بود که ملا عبدالغنی برادر، به دلیل نداشتن اسناد سفر نمیتواند به قطر سفر کند و در این مذاکرات حضور داشته باشد.
اما توییت آقای خلیلزاد نشان میدهد که او با همکاری مقامات پاکستان، توانسته است به قطر برای شرکت در دور پنجم مذاکرات، سفر کند و همچنین کارش را به عنوان رئیس جدید دفتر طالبان در قطر، رسما آغاز کند.
نام ملا برادر، در فهرست سیاه امریکا و سازمان ملل متحد قرار دارد، اما گفته شده که برای تسهیل در روند گفتگوهای صلح افغانستان، نام او موقتا از این فهرستها خارج شده است.
او همچنین به مدت هشت سال در پاکستان زندانی بود و حدود چهار ماه پیش از زندان این کشور رها شد. بعدا زلمی خلیلزاد اعلام کرد که پاکستان ملا برادر را به درخواست او از زندان آزاد کرده است.
تاکنون چهار دور گفتوگوهای مستقیم طالبان با نمایندگان آمریکا برگزار شده است. آخرین دور این نشستها شش روز به طول انجامید و پس از پایان آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان گفت با این گروه درباره چارچوب کلی صلح به توافق رسیدهاند.
آقای خلیلزاد گفته پیشنویس این توافق شامل "برنامهای برای خروج نیروهای آمریکا، برقراری آتش بس و طرد گروههای بینالمللی تروریستی در خاک افغانستان است."
گروه طالبان تا کنون حاضر نشده است که با دولت افغانستان به صورت مستقیم برای رسیدن به یک توافق صلح، گفتگو کند. عدم حضور دولت افغانستان در گفتگوها، نگرانیهای شهروندان افغانستان را از یک "توافق صلح عجولانه" و ناپایدار افزایش داده است.
حکومت افغانستان تأکید می‌‎کند که "هرگونه روند صلح باید به رهبری و مالکیت افغانستان" به پیشبرود و میگوید که گفتگوهای امریکا با طالبان، برای تسهیل روند مذاکرات مستقیم این گروه با دولت افغانستان انجام میشود.