صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افغانستان جزء غمگین‌ترین کشور‌های جهان شد

 افغانستان جزء غمگین‌ترین کشور‌های جهان شد

در حالی که افغان ها مصروف تجلیل از نوروزاند، گزارش سالانۀ ملل متحد در بارۀ کشورهای شاد جهان نشان می دهد که افغانستان جزء غمگینترین کشورهای جهان است.
در میان ١٥٦ کشور جهان که در این شاخص سالانۀ ملل متحد شاملاند، افغانستان جایگاه ١٥۴ را گرفته است که در مقایسه با سال ٢٠١٨ میلادی، نه رده سقوط را نشان میدهد.
از سال ٢٠١٣به این سو، بلندترین جایگاهی را که افغانستان در این شاخص از آن خود کرده است، ردۀ ١۴١ بوده است.
با توجه به جنگ های مهلک چند دههای، سودان جنوبی، جمهوری افریقای مرکزی و افغانستان در زمرۀ کشورهای است که کمترین خوشی/شادی را دارند.
فینلند شادترین کشور جهان
بر اساس این شاخص، فینلند که به خاطر زمستانهای سرد و طویل، جنگلات زیبا و سیستم گستردۀ رفاهی خود معروف است، توانسته است جایگاه نخست را به خود اختصاص دهد. از لحاظ اقتصاد، فینلند با سایر کشورهای اروپایی قابل مقایسه است.
امیلا، وکیل مدافع در شهر هلسینکی فینلند به این باور است که ممکن "به خاطر طبیعت" کشورش جایگاه نخست را گرفته است.
این درحالیست که یک زوج متقاعد فنلندی به این باور است که اقلیم این کشور عامل خوشحالی فنلند نیست.
اوولی ویسانین، تاکید می کند که کشور شان "مصون است و هیچگاهی مجبور نیستید بترسید و می توانید به مردم اعتماد کنید."
شادی در فینلند، بر أساس این گزارش، به خاطر دسترسی به طبیعت، مصوونیت، مراقبت های مناسب کودکان، تعلیم و تربیۀ رایگان و مراقبت های صحی نهایت ارزان، افزایش یافته است. ده کشور دیگر جهان به دلایل مشابه، در زمرۀ خوشحال ترین کشور های جهان قرار گرفته اند.
با توجه به اقلیم فنلند و جایگاه نخست آن در شاخص کشور های خوشحال جهان، یک موضوع مشخص است و آن این که آب و هوای آفتابی، خوشحالی و سرور را ضمانت نمی کند.
سایر کشورهای جهان
اما ایالات متحده، نیرومندترین کشور و اقتصاد شماره یک جهان، یکبار دیگر در سال ٢٠١٩، نزول کرده و جایگاه ١٩م را در این شاخص اختیار کرده است.
در این گزارش آمده است که ایالات متحده، عمدتاً به خاطر اعتیاد ناشی از مسایل مختلف - از مواد مخدر گرفته تا قمار و رسانه های دیجیتل – به سوی افسردگی در حرکت بوده است. از جانب دیگر، براساس این گزارش، کشورهای شرقی و مرکزی اروپا، جنوب صحرای افریقا و چندین کشور امریکای لاتین در یک دهۀ اخیر، بیشترین پیشرفت را در بخش "خوشحال زیستن" داشته اند.
یمن، هند، سوریه، بوتسوانا و ونزویلا، بزرگترین کاهش را در شاخص کشور های خوشحال جهان تجربه کرده اند.
گزارش ملل متحد بر فکتورهای که می تواند بر خوشحالی یک کشور تاثیر گذار باشد، به شمول بازدهی اقتصادی، حمایت اجتماعی، حکومت داری، امید به زندگی سالم، سخاوتمندی و نبود فساد اداری متمرکز بوده است.
شاخص خوشحالی ملل متحد، افزایش در سپری کردن زمان را در رسانه های اجتماعی، به ویژه در میان نوجوانان، به کاهش خوشحالی مرتبط دانسته است.