صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس جمهور: در سال جاری 2700 مکتب ساخته می‌‎شود

 رئیس جمهور:  در سال جاری 2700 مکتب ساخته می‌‎شود

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور میگوید که در سال جاری خورشیدی، 2700 باب مکتب در سراسر کشور ساخته خواهد شد.
آقای غنی که دیروز (دوشنبه، 5 حمل) به مناسب آغاز سال تعلیمی در لیسه امانی کابل سخنرانی میکرد، گفت که چالشهای غیرمترقبه باعث شد که وعده سال گذشتهاش برای اعمار 6000 مکتب، عملی نشود.
او افزود که اکنون این چالشها "تا حد زیادی" حل شده و کار اعمار 1200 مکتب جریان دارد و در مجموع پول برای اعمار 2700 مکتب در سال جاری، تهیه و اختصاص داده شده است.
آقای غنی افزود که فراهم کردن بودجه و امکانات برای اعمار 6000 مکتب کار آسانی نیست و برای رسیدن به این هدف، در سال 1397 گامهای اساسی برداشته شده است.
وعدههای تازه
رئیس جمهور غنی در سخنرانی دیروزش وعدههایی تازهای نیز برای بهبود وضعیت معارف کشور داد و گفت که در سال جاری، یازده هزار معلم جدید استخدام میشود. او افزود که همچنین در یک برنامه پنج ساله، تمام معلمان کشور دارای تحصیلات عالی خواهند شد و گفت که در این مدت صدهزار معلم تا مقطع لیسانس آموزش میبینند و 57 هزار معلم تحصیلات شان را تا صنف چهاردهم خواهند رساند. آقای غنی گفت که مرحله اول این برنامه پنج ساله آغاز شده و در جریان سال جاری هزاران معلم از آن استفاده خواهند کرد. اتصال مکاتب کشور به انترنت از طریق شبکه فایبرنوری و تجهیز آنها با لابراتوارهای کامپیوتری و دسترسی کامل شاگردان به کتابهای درسی، از وعدههای دیگر رئیس جمهور غنی بود.
رئیس جمهور همچنین بر پایان دادن به خشونت در مکاتب کشور تأکید کرد و گفت خشونت در مکاتب دیگر قابل تحمل نیست، چه این خشونت از سوی استادان و چه از سوی دانشآموزان باشد.
او گفت: "برای تغییر این وضعیت اقدامات عملی در نظر داریم. والدین باید از مصؤنیت کودکانشان اطمینان داشته باشند و تهدید استادان و کارمندان معارف نیز پایان یابد. هر کسی استادان و کارمندان معارف را تهدید کند من را شخصا تهدید کرده و این قابل قبول نیست. تهدید و خشونت باید در مکاتب پایان یابد."
محمد میرویس بلخی، سرپرست وزارت معارف در مراسم دیروز گفت که معارف کشور در سال گذشته دستاوردهایی در بخش اصلاحات ساختاری و کیفیت داشته است.
او افزود که که اصلاحات و حل کامل مشکلات معارف در یک سال ممکن نیست به همین دلیل برنامهای برای دهه معارف (۱۳۹۷ _ ۱۴۱۰) روی دست گرفته شده و عملی شدن آن آغاز شده است.
سرپرست وزارت معارف از غیرسیاسی ساختن معارف، آغاز بایومتریک ۲۷۰ هزار کارمند معارف، آغاز روند جذب سه میلیون و ۷۰۰ هزار کودک بازمانده از مکتب و دهها هزار نفر دیگر به عنوان دستاوردهای وزارت معارف در سال گذشته یاد کرد.
به گفته سرپرست وزارت معارف، در سال جدید تعلیمی قرار است حدود یک میلیون دانش آموز تازه جذب مکاتب کشور شوند.
در حال حاضر حدود 9 میلیون دانش آموز در سراسر کشور مشغول آموزش هستند و بیش از 200 هزار معلم، مشغول تدریس هستند.
کمبود ساختمان برای مکاتب، نرسیدن به موقع کتابهای درسی در مکاتب سراسر کشور، کمبود معلمین و سواد پایین آنها در کنار فساد گسترده اداری در روند استخدام و پرداخت معاش معلمان، از چالشهای اصلی معارف کشور خوانده میشود.