صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۸ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کودکان قربانیان اصلی مین در افغانستان هستند

کودکان قربانیان اصلی مین در افغانستان هستند

اداره انسجام و هماهنگی تطهیر مین می‌گوید که مین‌ها، بمب‌های دست ساز و مواد انفجاری در سال گذشته میلادی بیش از یک‌هزار و چهارصد قربانی گرفته است.
شفیق یوسفی، رئیس اداره انسجام و هماهنگی تطهیر مین در نشستی که روز پنج‌شنبه (۱۵ حمل) به مناسبت روز جهانی اطلاع‌رسانی درباره خطرات مین برگزار شده بود گفت که از این میان ۵۸ درصد کودکان و ۱۰ درصد زنان بوده‌اند.
به گفته آقای یوسفی هر سال در حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون دالر امریکایی هزینه برای پاکسازی میدان‌های مین در افغانستان نیاز است. اما تمویل‌کنندگان بین‌المللی نمی‌توانند بودجه مورد نیاز موسسات مین‌‌پاکی را بپردازند.
او گفت این اداره فقط پنجا درصد بودجه مورد نیاز را در گذشته به دست آورد و این امر بر آگاهی‌دهی و پاکسازی مین‌ها تاثیری منفی می‌گذارد.
در همین حال، عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه در این نشست گفت که در راستای پاکسازی مین‌ها و مواد منفجرناشده ۸۰ درصد کار انجام شده و ۲۰ درصد باقی مانده هنوز یک چالش بزرگ است.
آقای عبدالله، آمار تلفات ناشی از انفجار ماین را تکان دهنده خوانده گفت که مخالفین مسلح که به دوام جنگ اسرار می‌ورزند بخشی عمده مسئولیت این تلفات را به عهده داشته و به جاست که از فرصت ایجاد شده برای صلح استفاده کنند.
در این نشست، نجیب آقا فهیم، وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث گفت تا به حال سه‌هزار و یک صد کیلومتر مربع زمین از مناطق آلوده با مین پاکسازی و در حدود ۱۹ میلیون مین و مواد منفجر ناشده از این مناطق جمع آوری و از بین برده شده است. به گفته آقای فهیم در جریان هر ماه حدود ۱۲۰ نفر در نتیجه انفجار مین و مواد منفجرناشده در افغانستان یا جان‌ خود را از دست می‌دهند و یا هم دچار معلولیت می‌شوند.
دبیرکل سازمان ملل در پیامی از کشورهای جهان خواسته که تعهدشان را در زمینه مبارزه با ماین و پیامدهای ناگوار آن تجدید کنند.