صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۸ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

قربانیان سیلاب‌های اخیر به 108 تن افزایش یافت

قربانیان سیلاب‌های اخیر به 108 تن افزایش یافت

وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث اعلام کرده است که بر اثر جاری شدن سیل در 12 ولایت کشور، 108 تن جان باخته و 48 تن زخمی شده‌اند.
این وزارت، روز دوشنبه 19 حمل با نشر خبرنامه‌ای نوشته است که بر اثر سرازیر شدن سیلاب در هفته‌های اخیر، 108 تن کشته، 13 تن مفقود، 48 تن زخمی شده‌اند و 3005 باب منزل مسکونی به صورت کلی و 8892 باب دیگر به صورت قسمی خراب شده است.
این رویدادها در ولایت‌های بدخشان، تخار، هرات، فاریاب، بادغیس، بلخ، جوزجان، سمنگان، بغلان، سرپل، کنر، نورستان و غور از 8 حمل به این سو، به وقوع پیوسته است.
وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث همچنین نوشته است که بر اثر این سیلاب ها ۱ محراب مسجد، ۲ باب مکتب، ۴۷ پلچک، ۲۲۴ کیلومتر سرک تخریب و ۸۹۶۶ رآس حیوان نیز تلف شده است.
گفتنی است که حدود ده روز پیش پس از باران‌های شدید و جاری شدن سیلاب، باعث تخریب شدن بازار تاریخی که در ناحیه دوم شهر هرات موقعیت داشت، تخریب شد.
به گفته مقام‌های دولتی در ولایت هرات، این بازار قدمت ۸۰ ساله دارد که در یکی از ساحات قدیمی شهر هرات ساخته شده است.
اکنون وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث در خبرنامه‌اش نوشته است که تااکنون به ۳۱۶ فامیل پول نقد؛ ۲۳۲۷ فامیل مواد غذایی و برای ۲۱۱۳ فامیل مواد غیر غذایی توزیع کرده و این روند در ولایت‌های آسیب دیده جریان دارد.
علاوه بر وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، جمعیت هلال احمر افغانی و چند نهاد بین‌المللی نیز در عرصه کمک به سیلاب زدگان کمک می‌کنند.
وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث می‌گوید که در جریان ماه حمل در ولایات شمال و غرب کشور بین 5 الی 75 ملیمتر باران باریده است.
پیش از این گزارش، بخش هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل (OCHA ) اعلام کرده بود که از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون بیشتر از ۱۶۳ هزار نفر در سراسر افغانستان توسط سیل صدمه دیده‌اند.
سازمان ملل توضیح داده که به دلیل بارش برف در فصل زمستان نگرانی از جاری شدن سیل بهاری وجود دارد.
کارشناسان می‌گویند که افغانستان به دلیل اقلیم ویژه‌ای که دارد کشوری سیل‌خیز به حساب می‌آید.
هر سال از اواخر ماه فبروری به دلیل آب شدن برف‌ها و باران‌های بهاری، در مناطق مختلف کشور سیل جاری شده و تا ماه جولای ادامه می‌یابد. بیست و یک ولایت از ۳۴ ولایت در مقابل سیل و رانش زمین از آسیب‌پذیری بیشتری برخوردارند و در ولایت‌های شرقی و شمال‌شرقی خطر این حوادث بیشتر است.