صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

یافته‌های یک تحقیق تازه: میزان آزار و اذیت جنسی زنان در انتخابات گذشته بلند بوده است

 یافته‌های یک تحقیق تازه:  میزان آزار و اذیت جنسی زنان در انتخابات گذشته بلند بوده است

یافتههای یک تحقیق تازه نشان میدهد که میزان بلند آزار و اذیت جنسی زنان در انتخابات گذشته باعث شده تا خانوادهها مانع حضور زنان در عرصه سیاست شوند.
شبکه زنان افغانستان دیروز (چهارشنبه، 21 حمل) در یک نشست خبری در کابل، نتایج تحقیقی را تحت عنوان "خشونت علیه زنان در انتخابات پارلمانی" به نشر رساند.
روبینا همدرد مسئول دادخواهی شبکه زنان افغانستان گفت که در این تحقیق حدود 221 محقق از سوی شبکه زنان در سراسر کشور با بیش از 5 هزار شهروند که اکثریت آنها زنان هستند طی سه ماه مصاحبه کرده است.
وی بیان داشت که محتوا و هدف اصلی این تحقیق ارزیابی چالشها فراروی اشتراک زنان به حیث نامزد، رای دهنده و ناظر در انتخابات پارلمانی سال گذشته میباشد.
خانم همدرد گفت: در انتخابات گذشته پارلمانی زنان نامزد انتخابات، رای دهندگان و ناظرین مورد آزار و اذیت جنسی و کلامی قرار گرفتهاند.
هرچند مسئولان شبکه زنان افغانستان آمار دقیق از آزار و اذیت جنسی زنان را در این تحقیق ارائه نمیدهند اما میگویند:" میزان درخواست نامشروع پولیس در روز رای دهی از زنان رای دهنده بلند بوده است."
وی افزوده، براساس یافتههای این تحقیق کمیشنران و کارمندان کمیسیونهای انتخاباتی نیز از زنان نامزد درخواست نامشروع را در بدل برنده شدن آنها داشتهاند.
به گزارش جمهور، خانم همدرد خاطر نشان ساخت که میزان بلند آزار و اذیت جنسی زنان درعرصههای سیاسی سبب شده است تا برداشتی مبنی براینکه "زنانی که سیاست میکنند ازاخلاق مناسب برخوردار نیستند" در جامعه شکل بگیرند.
وی بیان داشت، اکثریت پاسخ دهندگان این تحقیق گفتهاند که نامزدان زن با آزار و اذیت جنسی چشمگیر روبه رو بودند که به عنوان عامل بنیادی بازدارنده زنان در عرصه سیاست پنداشته میشود.
یافتههای این تحقیق نشان میدهد که آزار و اذیت نامزدان زن در انتخابات گذشته باعث شده است تا خانوادهها از حمایت نامزدان زن برای دستیابی به کرسیهای سیاستی خودداری نمایند.
مسئول دادخواهی شبکه زنان افغانستان از کمیشنران جدید کمیسیونهای انتخاباتی خواست که برای جلوگیری از هرگونه اعمال خشونت و تبعیض علیه حضور زنان در عرصه سیاست، قوانینی را به منظور ممنوع قرار دادن تبعیض و خشونت علیه زنان طرح کنند.
اما خانم رحیمه ظریفی کمیشنر کمیسیون انتخابات در این نشست گفت که کمیسیون روی تعدیل قانون انتخابات کار کرده است تا با ایجاد طرزالعملهای مشخص به سریال آزار و اذیت جنسی زنان در پروسه ملی انتخابات خاتمه دهد.
خانم روبینا همدرد از حکومت نیز خواست که با تشویق آگاهان حقوقی در راستای همکاری بیشتر با کمیسیون شکایات برای ختم آزار و اذیت جنسی زنان گامهای عملی بردارد.
حمایت از کمپاین آگاهی دهی عامه پیرامون اهمیت مشارکت سیاسی زنان و برگزاری برنامههای آموزشی رهبری برای زنان دخیل در سیاست از خواستههای مسئولان شبکه زنان افغانستان از جامعه مدنی میباشد.
پیش از این نیز گزارشهایی وجود داشت که اعضای پیشین کمیسیونهای انتخاباتی، از نامزدان زن در بدل برنده اعلان کردن آنان در انتخابات پارلمانی، درخواست نامشروع کرده بودند.